X
تبلیغات
هـــــنر اشــــــــپـــزی - غذاهای مرغی
اینجا فقط یه کتاب اشپزی واسه خودمه از وبلاگهای مختلف گلچین شده و بعضی کارای خودم

حالا مواد لازمشو بگم بعد این توضیح های فنی تخصصی:

 

2 عدد ران مرغ

3 قاشق ماست

مقداری محلول زعفران

 

2 پیمانه برنج

1 عدد فلفل دلمه ای هر رنگی

1 بسته قارچ

1 عدد پیاز

2 حبه سیر

نمک و فلفل و زردچوبه

مقداری روغن زیتون

 

 

حالا آماده کردنش:

 

اول ماست و زعفران و نمک و فلفل رو مخلوط میکنیم بعد ران مرغ رو به این مواد آغشته میکنیم و در ظرف پیرکس گذاشته درون فر با 180 درجه سانتی گراد به مدت 40 دقیقه میذاریم بپزه و روش طلایی بشه

برنج رو با آبی که توش زردچوبه ریختیم آبکش میکنیم ، توی مایتابه روغن زیتون میریزیم بعد پیاز و سیر و فلفل دلمه ای و قارچ رو یکم تفت میدیم و بعد با برنج مخلوط میکنیم و این برنج رو توی ظرف فر ریخته مرغ رو هم روش میذاریم ، روی ظرف رو هم با فویل میپوشونیم 1 ساعت میذاریم تو فر با 175 درجه سانتی گراد تا برنج دم بکشه

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 11 خرداد1389ساعت 1:36  توسط سر آشــــــپز   | 

کباب چوبی مرغ

مواد لازم :

سینه مرغ دو عدد ( بسته به تعداد نفرات )

پیاز سه عدد متوسط

فلفل دلمه ای رنگی دو - سه عدد

آبلیمو نصف فنجان

روغن زیتون یا مایع یک فنجان

سس خردل دو قاشق غذا خوری

سس کچاپ سه - چهار قاشق غذاخوری

سس سویا سه قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

زعفران دم کشیده نصف فنجان

نمک - زردچوبه - فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه :

مرغها رو به صورت مکعبی و یکدست خرد کنید.

کباب چوبی

یکی از پیازها رو همراه با چند خلال فلفل دلمه ای خرد کنید و با  آبلیمو و دو قاشق غذا خوری روغن زیتون و زردچوبه و نمک و فلفل و سس خردل و کچاپ مخلوط کنید.

کباب چوبی

تکه های مرغ رو داخل این مواد بخوابونید و چند ساعتی صبر کنید ( حداقل یک ساعت )

سیخ های چوبی رو کمی در آب گرم خیس کنید.

فلفل دلمه ای ها و باقی پیازها رو هم به صورت مربع های یک اندازه خرد کنید.

کباب چوبی با مرغ

 مرغها رو از مواد جدا کرده و به صورتی که در شکل می بینید ( یکی درمیان )به سیخ بکشید.

کباب چوبی

در یک ظرف گود رب گوجه فرنگی رو همراه با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و هم بزنید . دو سه قاشق از آب موادی که مرغها رو در اون خوابونده بودید به رب اضافه کنید .

سس سویا و نمک و فلفل رو هم همراه با روغن مایع اضافه کنید .

سیخ ها رو در تابه ی مناسبی بچینید و زعفران دم کشیده رو روی مرغها بریزید و در آخر هم سسی که آماده کردید رو داخل تابه بریزید

کباب چوبی

در ابتدا درب تابه رو بگذارید تا آب سس بجوشه و بعد از اون به صورت در باز اجازه بدید آب سس کشیده بشه و در انتها کمی مرغها سرخ بشن.

کباب چوبی با مرغ

نوش جان

** نکته ها **

به دلخواه می تونید از تکه های قارچ و گوجه ... هم استفاده کنید .

من گوجه ها رو جداگونه پختم چون در اثر حرارت له میشه و یه جورایی از بین میره.

همیشه قبل از استفاده از سیخ های چوبی کمی اونها رو خیس کنید تا احیاناْ در فر و ... آتیش نگیرند.

می تونید انواع ادویه ها رو به هر دو سس اضافه کنید . این کاملاْ سلیقه ایه . این روش که خیلی خوشمزه بود . اگر روشهای دیگه رو هم امتحان کردید حتماْ بهم بگید.

 منبع :اشپزخونه ی ما

+ نوشته شده در  چهارشنبه 5 خرداد1389ساعت 23:37  توسط سر آشــــــپز   | 

 

مواد لازم :

4 عدد بال مرغ

1 قاشق چایخوری پودر کاکائو

4/3 پیمانه آرد سوخاری یا پودر نان تست

2 عدد تخم مرغ

4/1 قاشق چایخوری پودر سیر

3/1 پیمانه پنیر پیتزا

نمک و فلفل سیاه و روغن

 

مواد لازم سس:

30 gr کره

4 حبه سیر

2 عدد گوجه فرنگی

نصف فلفل دلمه ای

نمک و فلفل

 

دور چین :

گل کلم سوخاری

سیب زمینی سرخ شده

 

چقدر موادش طولانی بود اوه

اول از همه بال مرغ رو با فلفل و نمک مزه دار میکنیم

دوم آرد سوخاری و پودر کاکائو و پودر سیر رو مخلوط میکنیم

سوم تخم مرغ رو با چنگال کمی میزنیم تا از لختگی در بیاد

حالا بال ها رو اول تو تخم مرغ زده بعد توی پودرایی که مخلوط کردیم میزنیم و نیم ساعت تو یخچال میزاریم بمونه بعد روغن رو داغ میکنیم و سرخش میکنیم و کنار میذاریم.

توی یه ظرف دیگه کره رو آب کرده سیر رنده شده رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم تا حدی که رنگش تغیر نکنه بعد فلفل دلمه ای خورد شده رو اضافه میکنیم کمی که تفت خورد گوجه فرنگی ریز خورد شده رو اضافه میکنیم و نمک و فلفل میزنیم ( توی دستورش پودر کاری نیود اما من ریختم ساکت ) ، نصف استکان آب ریخته و مخلوط میکنیم و کمی بعد از روی حرارت برمیداریم.

توی ظرف فر این سس رو میریزیم ، بالهای سرخ شده رو روش میذاریم و گل کلم های سوخاری رو دورش میچنیم و در آخر پنیر پیتزا رو روش ریخته و در فر با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 35 دقیقه میذاریم بپزه اگه دوست داشتین یه چند دقیقه گریلش کنین.

واسه گل کلم سوخاری هم اول گل کلم رو 5 دقیقه توی آب جوش بپزین و بعد که خنک شد اول توی تخم مرغ زده و بعد در آرد سوخاری یا همین پودرایی که واسه بال مخلوط کردین بزنین و سرخش کنین.

امیدوارم درست کنین و لذت ببرین مژه

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه 12 فروردین1389ساعت 1:36  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازمش:

 

1 عدد سینه ی مرغ بزرگ

1 عدد فلفل دلمه ای

3 قاشق غذاخوری ماست

3 قاشق مرباخوری سس مایونز

3 قاشق غذاخوری سرکه

کمی سس کچاپ

کمی جعفری خورد شده

کمی زعفران

نمک و فلفل

 

Chef

حالا اول سینه ی مرغ رو خورد میکنیم و روش فلفل دلمه ای رو خورد میکنیم و کمی فلفل سیاه میپاشیم و میذاریم کنار.

سه تا کاسه برمیداریم و توی هر کدوم 1 قاشق غذاخوری ماست و 1 قاشق مرباخوری سس مایونز به همراه 1 قاشق سرکه و نمک و فلفل میریزیم و مخلوط میکنیم , بعد توی کاسه ی اول سس کچاپ رو اضافه میکنیم و توی کاسه ی دوم جعفری خورد شده و توی کاسه ی سوم زعفران رو ریخته و مخلوط میکنیم.

مرغ خورد شده رو به سه قسمت تقسیم میکنیم و توی کاسه ها میریزیم و 1 ساعت میذاریم استراحت کنه.

 

 

بعد استراحت یه تابه ی کوچیک برداشته و بعد از داغ شدن مرغ های رنگی رو سرخ میکنیم , احتیاج به روغن نداره کل مواد توی ظرف رو توی تابه بریزین و همش بزنین و زمانی که تقریبا سس خودشو جمع کرد غذا پخته شده.

 

سعی کنین با هم قاطی نشن تا خوشرنگ بمونن.

برای دورچینشم من از سیب زمینی و زیتون استفاده کردم اما سیب زمینی رو سرخ نکردم که زیاد سنگین نشه . سیب زمینی رو پوست بگیرین و درشت خورد کنین , توی تابه مقداری آب بریزین با نمک و پودر سیر و فلفل و اوریگانو مزه دار کنین و بعد سیب زمینی رو بذارین توش تا بپزه.

+ نوشته شده در  چهارشنبه 11 فروردین1389ساعت 1:18  توسط سر آشــــــپز   | 

من اول مرغام رو بعد از یخ زدایی با زعفرون آبکرده و پیاز حلقه شده و ادویه مرغ من درآوردی می مخلوطم و میزارم که به خورد مرغ برن (تو یخچال) نیم ساعت کافیه،میشه حتی اینکارم نکرد من چون به بوی مرغ حساسم اینکارو میکنم،راستی دوست گلم منم فقط سینه می خورم و سفت هم نمیشه،بعد این مرغارو از باقیمونده مواد پاک میکنم و توی سرخ کن سرخ میکنم (اگه موقع سرخ کردن مرغ حرارت زیاد باشه مرغ فقط رویه ش طلایی میشه و مهمتر از اون آب نمیندازه و سفت نمی شه،بعد تو فاصله ی سرخ شدن اونا پیاز داغ درست میکنم و با فلفل دلمه و قارچ تفت داده شده رب تفت داده شده اسرار مگی (همون مال مرغش) وادویه ویکم آب (کم باشه) مخلوط می کنم و میزارم سس یکم قوام بیاد بعد حرارت رو کم می کنم و مرغای سرخ شده رو میزارم تو این سسو و آب یه لیمو ترش رو میگیرم بهش اضافه میکنم و با حرارت کم می پزن سرخم که شدن هم خوش قیافه ن هم خوشمزه

راستی مخلفات سس بسته به اینکه مرغ با چه نوع غذاییه فرق میکنه این واسه زرشک پلو بود مثلا واسه مرغ با سیب زمینی پیاز داغ حذف میشه

 

****************************************

مرغ رو بعد از تمیز کردن میگذارم با 2 تا 3 لیوان که باز بستگی به اندازه مرغ داره میپزم..با کمی زعفران و زردچوبه نمک و فلفل پیاز و یک حبه سیر
بعد از پخت یا نیم پز شدن ..توی تابه ای روغن میریزم..بعد مرغهارو خوب توی روغن سرخ میکنیم.. دو طرفش کاملا سرخ شد اخر سر توی همون تابه 2 قاشق رب هم سرخ میکنم...بعد اب مرغ (فقط اب مرغ) توی قابلمه را به رب اضافه میکنیم و کمی ابلیمو و زعفران حل شده و مرغ را اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم  نیم ساعت بپزه...
وقتی مهمان داریم از قبل اماده میکنم و موقع سرو نیم ساعت قبل سس رو می ریزم و میگذارم بپزه

*****************************************

من پیاز رو رنده می‌کنم می‌گذارم روی گاز تا یه ریزه آبش بخار بشه بعد روغن می‌ریزم دو سه دقیقه که گذشت مرغ رو می‌ریزم توش و یه تفت اساسی می‌دم (هم مرغ هم پیاز در این حالت سرخ و طلایی می‌شن) به یک لیوان آب زعفران بهش اضافه می‌کنم درش رو محکم می‌بندم یا دم کنی می‌گذارم

************

من مرغ رو يه جوري پختم كه طعمش عالي شد به شما هم ميگم حتما امتحان كنيد. سينه مرغ رو چند تيكه برش دادم بعد توي يه قابلمه يكدونه پياز تقريبا بزرگ رو حلقه حلقه كردم و بعدم فلفل دلمه اي رو حلقه حلقه كردم ريختم روي پياز . بعدشم تيكه هاي مرغ رو انداختم توي قابلمه طوريكه روي پيازها و فلفل دلمه اي ها قرار گرفت به مرغ زردچوبه و نمك هم زدم بعد قابلمه رو گذاشتم روي گاز ( بدون اينكه توش آب يا روغن بريزم) با حرارت خيلي كم  دو ساعتي پخت. خود مرغ آب و روغن ميندازه و با بخار خودش حسابي پخته ميشه و نرم ميشه . بعد از اينكه مرغ كاملا پخت توي يك ماهيتابه مقداري كره ( من كره محلي حيواني داشتم) ريختم و با مرغ تفت دادم البته مقدار كره اقاشق غذاخوري بود و خيلي كم بود بعد بهش زعفرون و آبليمو زدم .خيلي هم تفت نديد تا مرغتون خشك بشه عالي شده بود شما مي تونيد كمي بهش رب هم بزنيد . اين مرغ براي مرصع پلو رشته پلو زرشك پلو.....خيلي خوب در مياد. در ضمن مي تونيد بعد از تفت دادن مرغ در كره و رب يه دمي روي قابلمه بذاريد تا مرغ نرم بشه

*****************

 

+ نوشته شده در  یکشنبه 9 اسفند1388ساعت 4:5  توسط سر آشــــــپز   | 

 

 

مواد لازم:

 یك عدد

مرغ متوسط

یك كیلو

سبزی شامل (جعفری- تره- كمی شنبلیله- گشنیز و نعنا)

یك دوم فنجان

لوبیا سفید

2 قاشق سوپخوری

پیاز سرخ شده

دو سوم فنجان

آبلیمو یا آب نارنج

یك دوم فنجان

مغز گردوی چرخ شده

4-3 حبه

سیر

به قدردلخواه

نمك و فلفل

به قدر كافی

روغن

طرز تهیه:

مرغ را چند تكه كرده و آن را همراه پیاز كمی سرخ می كنیم. سبزی خرد شده را كمی سرخ كرده و گردو را به آن اضافه می كنیم. بعد از كمی تفت دادن آن را به مرغ اضافه كرده و می گذاریم با 2 لیوان آب ، نمك و فلفل بپزد. سپس لوبیای پخته شده ، آبلیمو یا آب نارنج ، سیر را به خورش اضافه كرده و صبر می كنیم تا جا بیفتد و تقریباً كم آب شود. پس از آماده شدن خورش، آن را در ظرف كشیده و یك یا دو قاشق زرشك شسته شده را با كمی روغن تفت می دهیم و برای تزیین خورش، روی آن می ریزیم.

یادآوری:

1- سبزی های خورش مرغ ترش را طوری انتخاب كنید كه مقدار جعفری بیشتر از تره و مقدار تره بیشتر از گشنیز باشد. مقدار نعنا كم باشد. نعنا هم باعث معطرشدن خورش می شود و هم ضد نفخ می باشد.

 در ضمن سرخ كردن زیاد سبزی باعث تلخی خورش شده و عطر، طعم و  ویتامین آن را هم از بین می برد.

2- موقع خرد كردن سبزی همیشه بگذارید آب سبزی كاملاً خشك شود تا به راحتی بتوانید آن را خرد كنید.

3- اگر دوست داشته باشید می توانید یك فنجان آب انار تازه نیز در هنگام پخت خورش به آن اضافه كنید.

+ نوشته شده در  شنبه 8 اسفند1388ساعت 4:16  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

ساق مرغ :۴ عدد (می تونید از کتف مرغ هم استفاده کنید )

تخم مرغ :یک عدد

ادویه مرغ :دو قاشق مربا خوری

کره :ده گرم 

چیپس خورد شده :یک لیوان

طرز تهیه :

ابتدا ساق های مرغ را با کمی آبلیمو نمک وفلفل می گذاریم حدود دو ساعت مزه دار بشه .

ادویه را با کمی آب مخلوط می کنیم تا حالت چسبنده پیدا کنه . ترکیب ادویه ای که من استفاده کردم را می تونید اینجا ببینید .

 

ابتدا ترکیب ادویه :شما می تونید یک واحد را مثلأ معادل یک قاشق چای خوری در نظر بگیرید .وبعد تمام مواد را به شکل پودر در آورید ومخلوط کنید یا اینکه همه را در آسیاب بریزید ویک بار ه آسیاب کنید .

نمک:یک واحد

فلفل پاپریکا :یک واحد

فلفل سیاه:یک واحد

فلفل قرمز:یک واحد

شنبلیله:یک واحد

تخم گشنیز:یک واحد

زرد چوبه:یک واحد

پودر سیر:یک واحد

پودر پیاز:یک واحد

خردل:یک واحد

دارچین:یک واحد

زیره سیاه:یک واحد

زیره سبز:یک واحد

زنجیبل :یک واحد

هل:یک واحد

رازیانه:یک واحد

جوز هندی:یک واحد

میخک :نصف واحد

شکر:دو واحد

مغز لیمو عمانی:دو واحد

سماق:دو واحد

 

 

 با قاشق ادویه را به مرغ می مالیم

سپس به آرومی به تخم مرغ زده شده آغشته می کنیم .

 

ودر آخر در چیپس خورده شده می غلطانیم تا تمام سطح اون را بپوشاند

کف ظرف را با کره چرب میکنیم و ران ها را در آن می چینیم وحدود ۴۵ دقیقه در حرارت متوسط (حدود ۱۶۰ درج سانتی گراد )در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا خوب پخته بشه.به همی سادگی به همین خوشمزگی .نوش جان    

+ نوشته شده در  جمعه 30 بهمن1388ساعت 3:52  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای تهیه ی نان :

آرد                           ۳ لیوان

خمیر مایه                 ۲ قاشق غذاخوری

شکر                        ۲ قاشق غذاخوری

آب ولرم                   کمی  کمتر از نصف لیوان

نمک                        ۱ قاشق مرباخوری

آب                          ۱ لیوان

طرز تهیه :

اول خمیر مایه و شکر و آب ولرم رو مخلوط کرده و  روش رو میپوشونیم و در جای گرم قرار میدیم تا به عمل بیاد .

آرد رو الک کرده و نمک رو باهاش مخلوط میکنیم .

خمیر مایه ی به عمل اومده رو بهش اضافه کرده و هم میزنیم . سپس بتدریج آب رو اضافه کرده و هم میزنیم تا وقتی که خمیر یکدستی حاصل بشه ، نه خیلی سفت باشه و نه به دست بچسبه .( واسه من تقریبا یک لیوان سر خالی آب مصرف شد )

بعد روشو بپوشونین و به مدت یکساعت این خمیر رو تو جای گرم قرار بدین تا حجمش دوبرابر بشه .

بعد خمیر رو به ۸ قسمت تقسیم کرده و تو دستمون گرد میکنیم و یه  پارچه روش میکشیم و میذاریم ۱۰ دقیقه بمونه .

تابه رو با کره چرب کرده و رو حرارت قرار میدیم . ( حرارت نه باید خیلی کم باشه که نون خشک بشه و نه اونقدر زیاد باشه که فوری بسوزه )

تو سطح مورد نظر آرد پاشیده و یکی یکی خمیرامون رو باز کرده و تو تابه میذاریم ، در تابه رو هم میذاریم تا هم نونامون بپزن و هم کمی پف کنن .

وقتی یه طرفش پخت و رنگش عوض شد برمیگردونیم تا طرف دیگه هم برشته بشه . ( حرارت باید طوری باشه که هر نون دو سه دقیقه ای بپزه . در ضمن بابت پختن هر کدوم از نونا ، تابه رو باید با کره چرب کنیم .

حالا شما ۸ تا نون دارین و میخوایم ۸ تا هم کباب لقمه درست کنیم ....

مواد لازم برای کباب لقمه :

سینه ی مرغ                               ۱ عدد

پیاز متوسط                                ۱ عدد

سیر                                         ۵ حبه

فلفل دلمه                                ۱ عدد

سفیده ی تخم مرغ                    ۱ عدد

آرد سوخاری                             به مقدار لازم

پودر زیره و گشنیز و دارچین و نمک ، به میزان لازم

طرز تهیه :

اول از همه سینه ی مرغ رو استخوناش رو جدا کرده و به همراه سیر و پیاز و فلفل دلمه و سیر ، چرخ میکنیم .

بعد ادویه و نمک و سفیده ی تخم مرغ رو اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا یکدست بشه ، بعد بتدریج آرد سوخاری اضافه میکنیم تا حدی که خمیری بشه که بشه بهش حالت داد . من البته به جای آرد سوخاری از مخلوط پودر نان باگت و ادویه ی کاری استفاده کردم .

میشه به جای فلفل دلمه از جعفری استفاده کرد یا به جای مرغ از گوشت چرخ شده استفاده کرد . اون دیگه بسته به میل خودتون داره .

بعد مواد کباب لقمه مون رو هم به ۸ قسمت تقسیم کرده و به این شکل فرم داده و کف سینی فر که فویل گذاشتیم ، میچینیم .

حالا این سینی رو به مدت ۳۰ دقیقه تو فر قرار میدیم تا بپزه ( ۱۸۰ درجه ی سانتیگراد )

بعدش کباب لقمه ها رو لای نونایی که آماده کرده بودین گذاشته و کمی سیب زمینی سرخ شده هم کنارش گذاشته و با سس دلخواه سرو میکنین . من فکر میکنم که با سس کچاب خوشمزه تره  البته اگه دوست داشتین میتونید سرخشون کنید بجای فر.

+ نوشته شده در  یکشنبه 18 بهمن1388ساعت 16:45  توسط سر آشــــــپز   | 

 

مواد لازم براي 4 نفر

سينه مرغ دو عدد( يعني سينه دوتا مرغ كامل)
ا عدد پياز بزرگ
250 گرم ماست( يه كم بيشتر كمتر شد عيبي نداره)  
يه قالب كره 100 گرمي
زعفرون دم كرده( هرچي بيشتر بهتر)
نمك به مقدار لازم ( كه چون ماست داره بايد كمتر از حد معمول باشه)
آبليمو 4 قاشق غذاخوري

استخوان سينه مرغ رو كامل در مياريد و خورد ميكنيد ( به اندازه تكه هاي جوجه كباب) بعد پيازو با رنده درشت رنده ميكنيد ميريزيد روش بعد هم ماست و زعفران دم كرده و آب ليمو و نمك رو  ميريزيد روش و همرو با هم قاطي ميكنيد( بازم بگم وقتي ميچشيد بايد كم نمك باشه)...اين مخلوط رو نيم ساعت بذاريد توي يخچال بهتره...ولي اگه عجله داشتيد لزومي نداره اين كارو بكنيد.

موادو ميريزيد توي ترجيحا يه ماهيتابه ويا  يه قابلمه. كره ها رو هم برش ميزنيد ميذاريد روش.

بعد زير گاز رو روشن ميكنيد تا جوش بياد...بعد هم زيرشو خوب كم ميكنيد تا توي آب خودش ( لازم نيست آب بريزيد توش)پخته بشه.حدودا بين 45 دقيقه تا يك ساعت طول ميكشه تا بپزه...بعد هم به محض اينكه دو قاشق آب تهش بود بر ميداريد و نوش جان ميكنيد.

پي نوشت:
اولا كه چون ماست داره نمك كم ميخواد...آخر كار كه بخوريد ميبينيد اصلا كم نمك نيست.

ثانيا اونايي كه اسم پيازشو شنيدن و حالشون بد شد بدونن كه آخر كار اصلا معل.م نيست پياز توش ريختيد...پس خواهشا كمش نكنيد چون مزش به اون پيازه و من تا قبل از اينكه به هركسي بگم متوجه نشده كه توش پيازه.

اگه چند تا گوجه رو از وسط نصف كنيد و سرخ كنيد و كنارش بذاريد خوشمزه ميشه...در ضمن سيب زميني سرخ كرده هم خيلي خوبه.من يه بار آلو هم جدا درست كردمو ريختم كنارش با اونم خوشمزه شد...اينا ديگه به ذائقتون بستگي داره...با برنج خوشمزست و از جوجه كباب لذيذ تره.


+ نوشته شده در  سه شنبه 6 بهمن1388ساعت 8:33  توسط سر آشــــــپز   | 

کیک مرغ:
سینه مرغ دو عدد
ژامبون مرغ 250 گرم
پیازچه نیم کیلو
گردو 250 گرم
نان تست به میزان لازم
ماست چکیده یک سوم سس مایونز مصرفی
سس مایونز به میزان لازم
خامه صدگرم


طرز تهیه:
در ظرفی گردو را ریز خرد کنید، ژامبون مرغ را هم ریز خرد کنید. سپس سینه مرغ پخته شده را ریشه ریشه کنید. پیازچه ها را شسته و ریز به صورت حلقه حلقه خرد کنید (هم خود پیاز هم برگهای آن را)، حالا سس مایونز و ماست و خامه را به مواد اضافه می‌کنیم. حالا همه مواد خرد شده را باهم مخلوط کنید، سس مایونز و ماست و خامه را به حدی اضافه می‌کنیم تا مایه کیک به صورت ملات نرم در بیاید.
حالا لبه های قهوه ای نان تست را بریده، نان های تست را یک ردیف منظم کف ظرف بچینید، حالا از موادی که آماده کرده اید یک لایه دو سانتی روی نان ها بمالید، وقتی تمام سطح نان تست ها را با مایه پوشاندید حالا یک لایه دیگر نان روی آن به همان ترتیب قرار بدهید، و باز هم روی آن را با مواد بپوشانید، دوباره روی مواد را با نان بپوشانید.
بهتر است که کیک همین دو طبقه باشد، اگر ارتفاع کیک بیش از این باشد ممکن است لایه‌های کیک از هم جدا بشوند، روی لایه آخر و دیواره اطراف را با مخلوطی از سس مایونز و ماست چکیده و خامه بپوشانید، برای رنگی کردن لایه روی کیک می توانید از آب هویج، آب لبو، آب تره، سس گوجه فرنگی و... استفاده کنید.
حالا دیواره های اطراف کیک را با هویج رنده شده یا کاهوی یا جعفری ریز خرد شده یا همان پیازچه‌های خرد شده تزئین کنید، روی کیک را هم با سلیقه خودتان با هویج رنده شده یا پودر گردو یا پیازچه و یا هر مواد دیگری که عطر و طعم کیک را تغییر ندهد می توانید تزئین کنید.


 

+ نوشته شده در  چهارشنبه 2 دی1388ساعت 4:42  توسط سر آشــــــپز   | 

 
 
این دستور توسط خانم ملاحت کامیار (سردبیر سرآشپز) در بخش آشپزی غذاهای بین الملل آموزش داده شده است.

مواد لازم:
مرغ    1 عدد (یک و نیم کیلویی)
پودر سوخاری   2 پیمانه
آرد گندم   1 پیمانه
ادویه سوخاری*   2 قاشق سوپخوری
آب یخ    یک ظرف بزرگ
آب لیمو    2 قاشق سوپخوری
روغن مایع   به میزان لازم

طرز تهیه:
مرغ را به 8 قسمت تقسیم کنید و دقت داشته باشید که پوست مرغ را نَکَنید.
تکه¬های مرغ را با آب لیمو مزه دار کنید و بعد نیمی از ادویه سوخاری را به مرغ اضافه کنید تا طعم دار شود. سپس نیم دیگر ادویه را به آرد سوخاری بیفزایید. بعد از این مرحله، مرغ ها را یک ساعت در ظرف دربسته در یخچال قرار دهید.
پس از این مدت، مرغ را ابتدا در ظرفی حاوی آرد گندم بغلتانید و خارج کنید. سپس تکه های مرغ آغشته به آرد را درون ظرفی که محتوی آب یخ است قرار دهید. بعد هر تکه از مرغ را در ظرفی که محتوی مخلوط آرد سوخاری و ادویه است بغلتانید. این کار را با حرکت دادن مرغ در ظرف آرد سوخاری انجام دهید تا گوشت مرغ به شکل پولک های ماهی درآید و در اصطلاح پولکی شود.
سپس در یک زودپز یک و نیم پیمانه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملاً داغ شود. در این مرحله، تکه های مرغ را درون روغن داغ بیندازید و در زودپز را ببندید و برای 5 دقیقه به آن زمان دهید تا یک طرف مرغ ها برشته شود. سپس در زودپز را باز کنید و مرغ ها را زیر و رو کنید و دوباره در زودپز را ببندید و 5 دقیقه دیگر زمان دهید تا مرغ ها کاملاً سوخاری شوند.
مرغ ها را از زودپز خارج کنید و با سس کچاپ سرو کنید

.
* ادویه سوخاری شامل:
پودر تخم گشنیز یک قاشق سوپخوری، پودر فلفل قرمز یک قاشق سوپخوری، پودر سیر یک قاشق سوپخوری، پودر فلفل سیاه یک قاشق سوپخوری، پودر زنجفیل یک قاشق چایخوری، جوهر لیمو یک قاشق چایخوری، پودر فلفل سفید یک قاشق چایخوری و نمک 2 قاشق سوپخوری می باشد.

+ نوشته شده در  چهارشنبه 2 دی1388ساعت 4:36  توسط سر آشــــــپز   | 

مرغ و پلوی مخلوط

مواد لازم :

برنج به تعداد نفرات

مرغ دو سه تکه

پياز يک عدد

موسیر یا سیر تازه یکی دو حبه

رب دو قاشق غذا خوری

زرشک يک استکان

خلال پسته يک قاشق غذا خوری

زعفران يک استکان دم کشيده

زردچوبه - نمک - فلفل سياه - پودر کاری به مقدار لازم

طرز تهيه :

در خيلی از موارد پيش مياد که بعد از صرف غذاها يکی دو تکه مرغ پخته شده باقی می مونه ! در بعضی موارد هم فقط يکی دو تکه مرغ فريز شده داريم که با اون ميتونيم يه مرغ پلوی مخلوط خوشمزه درست کنيم .
ابتدا پياز رو خرد کرده و با کمی زرچوبه تفت می ديم

مرغ و پلوی مخلوط

 و مرغها رو بهش اضافه ميکنيم . بعد از اين که مرغها هم کمی تفت داده شدند  رب و نمک و پودر کاری و فلفل رو به مرغها اضافه کرده و با دو ليوان آب با حرارت ملايم ميگذاريم بپزه .
صبر ميکنيم تا آب مرغ کشيده بشه و به اندازه ی يک استکان آب باقی بمونه . تو خود قابلمه مرغ رو خرد میکنيم . نيازی هم نيست استخوانها رو جدا کنيد .
زرشک و خلال پسته رو جداگانه با کمی کره تفت ميديم ( در حدی که تغيير رنگ نده ) و به مرغها اضافه ميکنيم .

مرغ و  پلوی مخلوط


مخلوط رو هم ميزنيم و زير گاز رو خاموش می کنيم .
برنج رو آب کش ميکنيم و ته ديگ مورد نظر رو ميگذاريم و لا به لا مثل لوبيا پلو يک لايه از برنج و يک لايه از مخلوط ميريزيم .

مرغ و پلوی مخلوط

 تا برنج و مواد تموم بشه .
زعفران رو روی برنج به صورت گردشی ميریزیم و صبر ميکنيم تا دم بکشه .
و بعد در نظر مورد نظر صرف می کنيم .
اين غذا خيلی خوش خوراک و در خونه ی ما پر طرفداره .

مرغ و پلوی مخلوط

نوش جان

** نکته ها **

اگر از قبل مرغ پخته شده داشتید ، آبش رو اندازه کنید و زرشک و ... رو بهش اضافه کنید

+ نوشته شده در  یکشنبه 22 آذر1388ساعت 2:6  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای دو یا سه نفر:
● ٢ عدد سینه مرغ (منظور سینه یک مرغ است، هر دو طرف آن )
● ٣٠٠ گرم قارچ
● ١ عدد پیاز متوسط
● ١ پر سیر
● ٢ تا ٣ دسی لیتر خامه مایع یا کرم فرش
● ١ قاشق چای خوری نمک و فلفل به مقدار دلخواه
● مقداری جعفری و ریحان (همان مقدار که در تصویر می‌بینید کافی است)
● روغن به مقدار کافی


ظروف و وسایل لازم:

یک قابلمه تقریبا ٤ یا ٥ لیتری و یک ماهی‌تابه


طرز تهیه:

اول سوسی را برای خوراک تهیه می‌کنیم و بعد آنرا به مرغ می‌افزایم. پیاز را خورد کنید و در روغن سرخ کنید. قارچ ها را بشوید و به قطعات یک سانتیمتری خورد کنید، وقتی پیاز طلایی رنگ شد قارچ‌ها را داخل پیازداغ بریزید و سرخ کنید تا قارچ‌ها هم سرخ بشوند.
در آخرهای سرخ شدن قارچ‌ها سبزی‌ها را هم به قطعات بسیار ریز خورد کنید و داخل ماهی‌تابه هماره با پیاز و قارچ یکی دو چرخ بدهید تا کمی سرخ شوند، در آخر هم سیر را خورد کنید و به آن بیفزاید. سیر نباید زیاد سرخ شود در غیر اینصورت تلخ خواهد شد. بعد از سرخ شدن همه مواد، کرم فرش یا خامه مایع را به آن بیفزاید نمک و فلفل بزنید و مزه کنید. سوس را کنار بگذارید تا بعد.

حالا سینه مرغ را به اندازه نیم سانتیمتر در نیم سانتیمتر به طول ٣ یا ٤ سانتیمتر خورد کنید. دلیل خورد کردن به این اندازه این است که مرغ را فقط می‌خواهیم سرخ کنیم و اگر اندازه قطعات بزرگ باشند یا خوب سرخ نمی‌شوند یا اینکه خواهند سوخت. مقدار خیلی کم روغن در ماهی تابه بریزید و بگذارید خوب گرم شود. بعد از اینکه روغن خوب داغ شد، قطعات مرغ را در آن بریزید مدام هم بزنید با این کار از جمع شدن آب در مرغ جلوگیر می‌کنید، آنرا در تمام مدت هم بزنید تا مرغ فقط سرخ بشود. وقتی که رنگ قطعات مرغ طلایی رنگ شد آماده است. زیاد سرخ نکنید در غیر این صورت مرغ خشک خواهد شد. فقط دقت کنید حرارت زیاد باشد تا مرغ سرخ شود نه آب پز.
در آخر هم سوس و سینه مرغ سرخ شده را در قابلمه بریزید و بگذارید چند دقیقه با حرارت بسیار بسیار ملایم یکی دو جوش کوچک بزند. اینکه می‌گویم جوش بزند، منظور این نیست که قل قل کند، منظور این است که مرغ مزه سوس را بگیرد. اگر سوس خوراک کم بود می‌توانید با افزودن کمی آب آنرا بهینه (عجب واژه‌ای!) کنید.


این خوراک را می‌توانید با چلو سفید سرو کنید.

+ نوشته شده در  یکشنبه 22 آذر1388ساعت 0:45  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم:

فیله مرغ

برنج برای هر نفر یک پیمانه

باقلا تازه 

شوید تازه یا خشک

رب گوجه

زعفران

روغن

پیاز یک عدد متوسط

زردچوبه

نمک

خوب برای پختن این غذا به دو ظرف، یک ماهیتابه و یک قابلمه برای برنج نیاز دارید.

ابتدا سراغ مرغ ها میرویم:

در یک ماهیبتابه مقداری روغن ریخته و فیله های مرغ را کف ماهیتابه بچینید و یک پیاز متوسط را رو آن خرد کنید. مقدار زردچوبه هم روی مرغ ها بریزید

اجازه دهید که فیله های با شعله کم آرام آرام بپزند و آب بیاندازند. بعد یک قاشق رب مقداری زعفران سائیده را در آب گرم حل کرده 

و روی فیله ها ریخته

و بگذارید که حسابی رنگ بدهد و جا بیافتد.

باقلا پلو (آبکش):

 ابتدا در قابلمه بزرگی آب جوش بیاورید و باقلا ها را در آب بریزید

و اجازه دهید که باقلاها خوب بپزند. علامت پخته شدن باقلا هم این است که وقتی با انگشت باقلا ها را له میکنیم مغز آنها پخته شده باشد.

درست زمانی که باقلا ها پخته شدند برنج را که از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده ایم در قابلمه بریزید. کمی نمک هم اضافه کنید. باید تمام مدت بالای سر برنج مراقب باشید و همانطور که توی یکی از پست های قبلی گفتم هر چند دقیق یک بار چند دانه برنج را برداشته و با انگشت له کنید و زمانی که مغز برنج دیگر سفت نبود قابلمه را از روی اجاق بردارید.

برنج را در یک آبکش ریخته و بلافاصله مقدار خیلی کمی آب سرد روی آن بریزید و بعد برنج را با آب ولرم آب بکشید تا شوری آن برود. در قابلمه کمی روغن داغ کرده و ته قابلمه را با مقداری نان بپوشانید. حالا قابلمه را با برنج و باقلا به صورت لایه به لایه با شوید تازه یا خشک پر کنید دقت کنید که شوید زیاد برنج را تیره رنگ میکند

و بعد چند دقیقه روی گاز بدون شعله پخش کن گذاشته تا بخار بزند. سپس مخلوط آب و چند قاشق غذاخوری روغن را روی برنج میریزیم

و بعد دم کنی میگذاریم و قابلمه را روی شعله پخش کن گذاشته و اجازه دهید که برنج دم بکشد.

حالا غذای شما آماده است.

نوش جان...

+ نوشته شده در  شنبه 21 آذر1388ساعت 23:36  توسط سر آشــــــپز   | 

 

زرشک پلو غذای راحتیه و همه هم خوب بلدن ... ولی نکاتی داره که توجه به اون کمی زرشک پلو رو خوشمزه تر و برجسته تر از زرشک پلو های دیگه میکنه .. اول از همه تهیه یه مرغ خوشمزه و خوشرنگ و بدون بوست .... بعد هم تهیه زرشک خوشرنگ و یاقوتی ....

برای نگهداری زرشک ....
زرشک تازه رو پاک میکنیم و توی یخچال و یا اگه باید مدت طولانی نگهداری بشه توی فریزر نگهداری میکنیم ...

حالا زرشک رو با چند قاشق آب ( این آب فقط برای حل شدن شکره ) وکمی کره و کمی روغن گرم میکنیم ( داغ نشه ....) بعد 4 قاشق شکر ( اگه شیرین تر دوست دارین کمی بیشتر شکر بریزین ... ) اضافه میکنیم و بلافاصله شعله رو خاموش میکنیم .. وقتی شکر حل میشه پس از خاموش کردن شعله ...شکر و آب و کره و روغن به جسم زرشک وارد میشه و پف میکنه و یاقوتی میشه ...

نکته :
دقت کنین که اگه زرشک رو سرخ کنین و یا تفت بدین و یا اگه بیشتر حرارت ببینه رنگش کمی تیره میشه .

برای تهیه یک مرغ خوشمزه و خوشرنگ و خوش بو .... که بشه سس اون رو هم استفاده کرد .... :

ابتدا مرغ پوست گرفته رو با کمی زعفرون و نمک آغشته کنین و توی روغن به همراه کمی کره تفت بدین ...بعد پیاز خام و پیاز داغ اضافه کنین و نمک و ادویه و زردچوبه رو فراموش نکنین .... بعد کمی آب بریزین و بذارین تا بپزه ... من کمی فلفل دلمه ای هم توش اضافه میکنم که مرغ رو خوش بو تر میکنه ....


در صورت تمایل میتوین یکقاشق رب گوجه فرنگی هم به مرغ اضافه کنین و بذارین خوب بپزه و آبش کم بشه ... فقط به اندازه نصف پیمانه آب داشته باشه کافیه .. .در صورت تمایل کمی آب لیمو ترش هم میتونین به مرغ اضافه کنین و نمکش رو بچشین ..


برنج رو دم کنین وپس از آماده شدن برنج کمی برنج رو با زعفرون دم کرده مخلوط کنین و لابلای برنج همراه با زرشک بپاشین و مرغ زعفرونی رو هم روش بکشین ...
 

نکته :
این زرشک رو با این دستور میتونین چند روز جلو تر از مهمونی تون تهیه کنین و توی یخچال نگهداری کنین ... روز مهمونی فقط برنج ساده و مرغ تهیه کنین و ....

 
 
منبع :سفره خونه
+ نوشته شده در  پنجشنبه 19 آذر1388ساعت 1:16  توسط سر آشــــــپز   | 

چندی پیش مهمان یکی از دوستان بودم .در میز رنگینی که چیده بودند سینی خوراک مرغ با عطر وطعم خاص خودنمایی می کرد .طعم مرغ تحسین همه را برانگیخته بود .دوست عزیزم گفتند که این خوراک مرغ را از یک خانم اهل اوکراین یاد گرفتند .درست کردن اون خیلی راحته به شرطی که قبل از درست کردنش یک سری به نزدیکترین عطاری بزنید.

دوستان عزیز اون خانم اوکراینی در تهیه این مرغ از ادویه خاص مرغ که از اون کشور آورده بود استفاده کرده بود ودوست عزیزم لطف کردند ویک بسته از اون ادویه را به من دادند که در تصویر زیر عکس اون را می بینید .

من ترکیبات اون ادویه را ترجمه کردم و با تعجب دیدم تقریبآ تمام اونها در دسترس هست وبا کمی تغییرات عطر خوراک مرغ با ادویه ساختگی من با قضاوت خیلی ها حتی خوش عطر تر از اولی شده بود .(البته به حساب تعریف از خود نگذارید من فقط نتیجه قضاوت دیگران را گفتم!)

ابتدا ترکیب ادویه :شما می تونید یک واحد را مثلأ معادل یک قاشق چای خوری در نظر بگیرید .وبعد تمام مواد را به شکل پودر در آورید ومخلوط کنید یا اینکه همه را در آسیاب بریزید ویک بار ه آسیاب کنید .

نمک:یک واحد

فلفل پاپریکا :یک واحد

فلفل سیاه:یک واحد

فلفل قرمز:یک واحد

شنبلیله:یک واحد

تخم گشنیز:یک واحد

زرد چوبه:یک واحد

پودر سیر:یک واحد

پودر پیاز:یک واحد

خردل:یک واحد

دارچین:یک واحد

زیره سیاه:یک واحد

زیره سبز:یک واحد

زنجیبل :یک واحد

هل:یک واحد

رازیانه:یک واحد

جوز هندی:یک واحد

میخک :نصف واحد

شکر:دو واحد

مغز لیمو عمانی:دو واحد

سماق:دو واحد

حالا برویم سراغ اصل غذا که خیلی را حته .

مواد لازم :

مرغ :یک عدد

سس مایونز :دو قاشق غذا خوری

ادویه مرغ :چهار قاشق غذا خوری

نمک :به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا مرغ را به صورت قطعات کوچک برش می زنیم وکمی نمک به مرغ می زنیم .(ادویه هم خودش کمی نمک داره )وبعد با سس مایونز و ادویه خوب مخلوط می کنیم وبه مدت یک شب در یخچال می گذاریم تا خوب مزه دار شود .

بعد مرغ ها در ظرف پیرکس ویا ظرف تفلون می چینیم ودر طبقه وسط فرقرار میدهیم .

ابتدا حرارت فر را روی ۱۸۰ درجه تنظیم می کنیم تا مرغ کمی آب بیندازه (حدود نیم ساعت )وبعد حرارت فر را روی ۲۳۰-۲۴۰ درج سانتی گراد می بریم.مدت پخت حدود یک ساعت ویک ربع هست .در این مدت یکی دوبار به مرغ سر می زنیم تا مطمئن باشیم نسوزه وزمانی مرغ را از فر خارج می کنیم که کاملأ برشته شده باشد .وقتی این مرغ را درست می کنید عطر خیلی خوبی فضای خونه را پر می کنه که بی اختیار همه را به سمت آشپز خونه می کشونه .امیدارم هر چه زودتر امتحان کنید ولذت ببرید .

 منبع :مطبخ رویا

+ نوشته شده در  پنجشنبه 19 آذر1388ساعت 1:0  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم

برنج :۴ لیوان

ماست :۳ لیوان

زرده تخم مرغ ۶ عدد وسفیده تخم مرغ یک عدد

روغن :۲/۱ لیوان

ادویه شامل دارچین وزیره وهل به نسبت مساوی :۲ قاشق چای خوری

مرغ :یک کیلو

خلال بادام وپسته وزرشک :به مقدار لازم

کره :۲۰ گرم

طرز تهیه:

برنج را خیس می کنیم وبعد می جوشانیم وصاف می کنیم.کمی برنج را زنده بر می داریم.

مرغ را با یک حبه سیر وپیاز وکمی زعفران ونمک می گذاریم بپزد بطوریکه حدود ۲/۱ لیوان آب داشته باشد وبعد استخوان های مرغ را جدا می کنیم.

در ظرف اول(قرمز) ۳ زرده تخم مرغ ونصف روغن ونصف زعفران راخوب مخلوط می کنیم.

در ظرف دوم (سفید)مابقی زرده ها وسفیده وروغن وزعفران و همه ماست را مخلوط می کنیم وحدود ۲-۳ ساعت گوشت های مرغ وکمی ادویه را در آن می ریزیم تا خوب مزه دار شود وبعد گوشت ها را خارج می کنیم .حدود یک لیوان از مایع ظرف دوم را به ظرف اول اضافه می کنیم وبعد آب مرغ در ظرف دوم می ریزیم.

حدود ۳/۱ برنج را با محتویات ظرف اول مخلوط می کنیم خوب با کفگیر ته ظرف تفلون چرب شده صاف می کنیم وکمی هم با کفگیر فشار می دهیم .مرغ ها را روی برنج در تمام نقاط ظرف پخش می کنیم.ومابقی ادویه را روی مرغ می پاشیم وسپس خلال بادام وپسته وزرشک را روی مرغ می ریزیم.

در نهایت بقیه برنج در ظرف تفلون صاف می کنیم ومحتویات ظرف دوم روی برنج و دیواره های ظرف می ریزیم روی آن کره داغ می دهیم .روی ظرف را فویل می کشیم.وچند تا سوراخ در فویل ایجاد می کنیم.آن را در طبقه وسط فر ودر حرارت ۱۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۵/۱ ساعت قرار می دهیم.

میتوانیم ته چین را به صورت درسته با خلال پسته وبادام وزرشک تفت داده شده در کره تزیین کنیم

یا اینکه برش داده وآن را در دیس بچینیم وسپس تزیینات را کامل کنیم که من دومی را بیشتر می پسندم .چون مهمان را حتتر غذا را می کشد ومیل می کند .شما چطور؟

منبع :مطبخ رویا

+ نوشته شده در  چهارشنبه 18 آذر1388ساعت 21:23  توسط سر آشــــــپز   | 

 

مواد لازم :

یک مرغ درسته :حدود یک کیلو ونیم تا دو کیلو

پیاز :یک عدد

سیر :دوحبه

زعفران و نمک وفلفل به میزان لازم

رب گوجه فرنگی :دو قاشق غذا خوری سر پر

آبلیمو :یک قاشق غذا خوری

 

مواد لازم برای سبزیجات (البته مقدار ونوع آن دل به خواه هست )

هویج :300 گرم

کدو :300 گرم

فلفل دلمه ای :دو عدد

پیاز :یک عدد

گوجه فرنگی :3 عدد

نخود فرنگی :200 گرم

سیب زمینی :دوعدد

کره :بیست گرم

طرز تهیه :

مرغ را با پیاز و سیر وبرگ بو وزعفران ونمک وفلفل و کمی آب می گذاریم به مدت نیم ساعت در قابلمه روی گاز بپزه .بهتره مرغ با پوست باشه .

در حین پختن مرغ کلیه سبزیجات زا به صورت نواری برش می دهیم .سیب زمینی ها را به صورت ورقه ای برش می دهیم وکمی نمک میزنیم وکنار می گذاریم .سبزیجات را با کره تفت مختصر می دهیم .

خوبه که مرحله به مرحله سبزیجات را اضافه کنیم .ودر آخر حدود نصف لیوان آب به آن اضافه می کنیم .

مرغ درست را در وسط سبزیجات قرار می دهیم .سیب زمینی های ورقه شده هم طور آن می چینیم وآن را در طبقه وسط فر به مدت حدود دو ساعت می گذاریم تا بپزه .حرارت فر حدود دویست درجه سانتی گراد مناسبه .

آب مرغ را صاف می کنیم ورب گوجه وابلیمو به آن اضافه می کنیم ومی گذاریم کمی غلیظ شود وبه عنوان سس از آن استفاده می کنیم .واین سس را مرتب در حین پخت روی مرغ می ریزیم .حدود دو تا سه بار این کار را می کنیم .

در آخر اگه دوست داریم روی مرغ برشته تر بشه سینی را کف فر می گذاریم وحدود ده دقیقه گریل را روشن می کنیم .

شما می تونید با این روش برای مهمونی های بزر گ ،هرتعداد مرغی که دوست دارید را در سینی

 بزرگتر بریون کنید .خیلی هم زیبا می شه وهم خوشمزه .

+ نوشته شده در  چهارشنبه 18 آذر1388ساعت 20:49  توسط سر آشــــــپز   | 

منبع :مطبخ رویا

مواد لازم :

مرغ حدودآ دو کیلویی:یک عدد

سیر رنده شده :دوعدد

پیاز متوسط :دوعدد

فلفل دلمه ای :یک عدد

روغن زیتون :دو قاشق غذا خوری

زعفران دم کرده :سه قاشق غذا خوری

ماست :چهار قاشق غذا خوری

آبلیمو :سه قاشق غذا خوری

برگ بو ومیخک :دو سه عدد

نمک :به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا پیاز ها را به صورت حلقه ای ویا خلال های درشت خورد می کنیم (نباید زیاد ریز باشه که بعدش به تکه های جوجه بچسبه ) وهمینطور فلفل دلمه ای را هم خورد می کنیم .

بابقیه مواد فوق را کمک  قاشق خوب مخلوط می کنیم تا کاملا به هم آمیخته بشوند .

مرغ را به قطعات جوجه کبابی برش میدهیم (بهتره موقع خرید از فروشنده بخواهید براتون برش بدهند )وبعد از شستن کمی نمک هم به آن مبی زنیم ووقتی خوب آبش رفت جوجه هارا به مواد فوق اضافه می کنیم .و حسابی به هم میزنیم .بهتره اینکار را در کیسه نایلونی انجام بدهیم .خیلی خوب مخلوط می شوند .

فردای آنروز هم می تونیم آنها را با خودمون به پیک نیک ببریم ویا اینکه در منزل کباب کنیم .

به طور کلی منقل های ذغالی خیلی مناسب تر هست ولی روی کباب پز های خونگی هم راحت می شه درست کرد به شر طی که حوصله داشته باشیم .

نکته مهم اینه که حرات خیلی ملایم باشه تا جوجه ها بدون اینکه بسوزند خوب مغز پخت بشوند(حدودا سه ربع طول می کشه البته روی کباب پز خانگی ) .به همین راحتی .نوش جان .

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه 18 آذر1388ساعت 20:44  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم

▪ یک چهارم پیمانه خرده نان ( یا آرد سوخاری)
▪ یک چهارم پیمانه جعفری خرد شده
▪ ۲ عدد تخم مرغ کمی زده شده
▪ یک قاشق غذاخوری شیر
▪ یک قاشق غذاخوری سس کچاپ
▪ سه چهارم پیمانه پنیر پیتزا
▪ نمک و فلفل به میزان لازم
▪ یک چهارم پیمانه روغن زیتون
▪ نصف پیمانه آب مرغ
▪ نیم کیلوگرم گوشت مرغ چرخ شده
▪ کمی ریحان برای تزیین

طرز تهیه

خرده نان، جعفری، تخم مرغ، شیر، کچاپ، پنیر، مرغ، نمک و فلفل را خوب باهم مخلوط کنید و به اندازه یک گردو گلوله کنید و سرخ کنید. سپس آب مرغ را به آن اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم و به مدت ۵دقیقه بپزد تا آب مرغ تبخیر شود. به هنگام سرو آن را با جعفری تزیین کنید

+ نوشته شده در  چهارشنبه 18 آذر1388ساعت 20:41  توسط سر آشــــــپز   | 



مواد لازم برای 12 عدد شامی:

سینه مرغ= 2 عدد متوسط (این اندازه که در تصاویر مشاهده میکنید)

لپه= 1 پیمانه سرخالی

تخم مرغ=3 عدد

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه= به مقدار لازم،در صورت تمایل کمی هم ادویه کاری

جعفری خرد شده= در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری

پیاز= 2 عدد کوچک

سیر= 4 حبه

طرز تهیه:

سینه مرغ را هم با مقداری نمک و سیر و پیاز و زردچوبه و زعفران بگذارید بپزید.

لپه را از 2 ساعت قبل در مقداری آب خیس دهید و بعد آبشو خالی کنید و بپزید و در آخر آبی نداشته باشد،من خودم اول سینه را پختم و بعد در آب مرغ لپمو پختم.

همگی مواد را داخل میکسر یا با چرخ گوشت یا ...بریزید تا کاملا له شوند و بعد تخم مرغ و جفری و ادویه جات را بهش اضافه کنید و با دست همگی مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

تابه گودی را روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ شود و به اندازه روغن بریزید تا تقریبا روی شامیها را بگیرد و بعد از مواد به اندازه 2 عدد گردو متوسط بردارید و فرمش بدهید و یا میتوانبد وسطشو وقتی که گردش کردید،با ته قاشق سوراخش کنید و بعد به آرامی داخل تابه بگذارید و با حرارت متوسط سرخشان کنید و خیلی باید با احتیاط اینور و انورش کنید چون که ترد هست ،ممکنه از هم باز بشه.

بعد از سرخ شدن روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن شامیها گرفته شود.

نکته:اگر دید موادتان خیلی شل هست،یک قاشق آرد بریزد داخل موادتان و اگر دید که موادتان خیلی سفت هست یک تخم مرغ دیگه بهش اضافه کنید.

بعد هم با نان و خیار شور و ... نوش جان کنید.

+ نوشته شده در  شنبه 14 آذر1388ساعت 17:32  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای دونفر:

سینه مرغ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ۱عدد(۲تا فیله)

تخم مرغ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۲ عدد

آرد سوخاری ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ مقداری

روغن ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ برای سرخ کردن

نمک و فلفل و ادویه ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ‌ به میزان لازم

طرزتهیه:

سینه مرغ رو که پوستش رو قبلاْ‌ کندیدم نصف می کنیم روی تخته آشپزخونه می گذاریم رویش نمک و فلفل آسیاب می کنیم (من منظورم از این نمک پاش هایی که که خودش خردکن داره و نمک دریا رو همون موقع آسیاب می کنه می ریزه اگه ندارین یه کم نمک و فلفل بپاشید رویش) و با پشت چاقو بکوبیدش (البته اگه بیفتک کوب دارین فبهالمراد من ندارم!!) اگر  با پشت چاقو این کار رو می کنید جهت چاقو رو مدارم عوض کنید. جوری ضربه بزنید که بافت مرغ منهدم نشه! خلاصه مرغ رو از اون یکی طرفش کنید دوباره نمک و فلفل و دوباره کوبیدن. تا نرم و نازک بشه. (قطرش بشه ۷ میلی متر تا ۱ سانت).

بعد تخم مرغ ها رو توی ظرف گود و پهنی بریزید و با چنگال بزنید.

توجه: من معمولاْ‌ اینجای کار مرغ رو می خوابوندم تو تخم مرغ ولی یاد گرفتم اول یه دور آرد سوخاری بعد...

مرغ رو بیاندازید توی تخم مرغ. تا همه جاش کاملاْ‌ آغشته بشه به تخم مرغ. بعد درش بیاورید بیاندازیدش تو آرد سوخاری.

توجه کنید من اینجا آرد سوخاری با ادویه داشتم و خودش فلفل و کاری و ... داشت همه چی اگر از آرد نان یا آرد سوخاری ساده استفاده می کنید مقداری ادویه دلخواه مثل کاری و فلفل قرمز و کمی نمک و ... به اش اضافه کنید.

وقتی همه جایش آردی شد توی روغنی که داغ شده سرخ کنید.

!: روغن حسابی باید داغ باشه.

!!:‌ماهی تابه به اندازه مرغ تان بزرگ باشه.

!!!:‌مقدار تخم مرغ ۲ تا کمی زیاد ه واسه ۲ تا تیکه مرغ ولی اگه کمتر باشه نمیشه کامل مرغ تویش بغلطه. من ترجیح میدم تخم مرغم زیاد بیاد و بعد تویش باقی مانده آرد سوخاری رو می ریزیم و توی ماهیتابه مثل پنکیک سرخ می کنم. گاهی هم لاش قارچ می ریزیم و لوله اش می کنم. خلاصه به نظر من تخم مرغش زیاد بیاد بهتره تا اینکه کم باشه!

دورش رو با لیمو ترش جعفری قارچ و هر سبزی که دوست دارین تزیین کنید!

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 3 آذر1388ساعت 3:56  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد اولیه :

  • فيله‌مرغ - 500 گرم
  • آرد سوخاري تايلندي - 300 گرم
  • تخم‌مرغ - سه عدد
  • زعفران آب‌كرده - دو قاشق سوپخوري
  • روغن‌مايع - 200 گرم
  • نمك و ادويه - به ميزان لازم

فيله‌مرغ را بعد از شستن به مقدار كمي با استيك‌كوب آرام مي‌كوبيم تا پهن شود. بعد تخم‌مرغ را با زعفران، هم زده، مرغ را يكي‌يكي درون تخم‌مرغ‌ها، قرار مي‌دهيم سپس تكه‌هاي مرغ را در آردي كه به ميزان دلخواه نمك و فلفل به آن اضافه كرده‌ايم، مي‌غلتانيم و در روغن داغ، سرخ مي‌كنيم. وقتي دو طرف مرغ طلايي شد از داخل روغن درمي‌آوريم. بهتر است آنها را داخل آبكش چيده تا روغن اضافه آن جدا شود، بعد سرو مي‌كنيم.

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 3:52  توسط سر آشــــــپز   | 

 

مواد اولیه :

  • سينه مرغ - يك عدد
  • فلفل دلمه‌اي - يك عدد
  • اسفناج - نيم كيلوگرم
  • قارچ - 60 گرم
  • پياز - 60 گرم
  • ژامبون مرغ - يك ورق
  • تخم‌مرغ - يك عدد
  • شير - يك ليوان
  • روغن - سه قاشق غذاخوري
  • آرد سوخاري - به مقدار لازم
  • پنير پيتزا - 50 گرم

طرز تهيه :                                                                                                                         

سينه‌مرغ را با يك چاقوي تيز از وسط باز مي‌كنيم و آن را توسط استيك‌كوب يا گوشت‌كوب كوبيده و كنار مي‌گذاريم. در ماهي‌تابه مقداري روغن ريخته، پياز و فلفل‌دلمه خرد شده را به آن افزوده و سپس قارچ را به آن اضافه مي‌كنيم تا خوب پخته شوند. اين مخلوط را هم كنار مي‌گذاريم.

در قابلمه كوچكي مقدار كمي آب‌ ريخته و اسفناج را به آن اضافه كرده و به مدت دو دقيقه آن را بخارپز و آبكش مي‌كنيم و بعد آب اضافه آن را با فشردن مي‌گيريم. سپس در روي سينه‌مرغ يك پر ژامبون مرغ را قرارمي‌دهيم و بعد اسفناج پخته شده را روي آن گذاشته، قارچ، فلفل‌دلمه و پياز پخته شده را اضافه مي‌كنيم و مقداري جعفري ساطور شده را روي آن مي‌پاشيم و در آخر، پنير را روي مواد ذكر شده قرار داده و از يك طرف سينه‌مرغ را مانند پاكت مي‌بنديم و آن را در يك عدد كيسه فريزر گذاشته، به مدت يك ساعت در يخچال قرار مي‌دهيم تا خوب به هم بسته شود.

رولت مرغ را از كيسه فريزر درآورده و آن را در آرد سفيد و سپس در تخم‌مرغ و شير مخلوط مي‌گذاريم و در نهايت در آرد سوخاري آغشته كرده و آن را به آرامي در روغن نه چندان داغ قرار مي‌دهيم تا به آرامي طبخ شود. آن را اسلايس كرده و ميل مي‌كنيم.

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 3:50  توسط سر آشــــــپز   | 

رولت مرغ

رولت مرغ

 مواد لازم

سینه مرغ                          3 عدد

فلفل دلمه قرمز                   1 عدد(به صورت خلالی و بلند خرد میکنیم)

پودر زنجفیل                         نصف قاشق چای خوری

سماق                               به مقدار دلخواه

جعفری                               چند شاخه

نمک و فلفل                        به میزان لازم

پودر سوخاری

روغن 

 طرز تهیه

سینه مرغ رو چرخ کرده و با پودر زنجفیل ، نمک و فلفل مخلوط می کنیم و مواد رو حسابی ورز می دیم تا چسبندگی پیدا کنه تا مواد از هم باز نشه. به اندازه نارنگی از مواد رو برداشته و توی پلاستیک فریزر گذاشته و با وردنه مواد رو به صورت ورقه در حد بلندی خلال فلفل دلمه، پهن میکنیم بعد روی گوشت به ترتیب کمی سماق پاشیده و کمی برگ جعفری بدون ساقه قرارمیدیم و فلفل دلمه ایی رو به صورت نوار باریک روی لبه گوشت میذاریم و به وسیله پلاستیک فریزر گوشت رو رول می کنیم و دو سر مواد گوشتی رو میبندیم و در پودر سوخاری می غلتونیم و در روغن سرخ میکنیم.

 منبع : سیه چوم

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 2:36  توسط سر آشــــــپز   | 

رولت مرغ و گوشت

مواد لازم

گوشت چرخ‌كرده - 300 گرم
سينه‌مرغ چرخ‌كرده - 250 گرم
پياز رنده شده - دو عدد
جعفري خرد شده - دو قاشق غذاخوري
نمك و فلفل - به ميزان لازم

 

طرز تهيه

ابتدا يكي از پيازها را در گوشت چرخ كرده رنده مي‌كنيم، جعفري خرد شده، نمك و فلفل را به آن اضافه كرده و روي سلفون به صورت گرد پهن مي‌كنيم و در سلفون ديگري پياز رنده شده و مرغ چرخ‌كرده را باهم مخلوط كرده به صورت گرد پهن مي‌كنيم و روي گوشت مي‌‌گذاريم و مانند رولت لوله مي‌كنيم. بعد در ماهي‌تابه دوطرف آن را سرخ كرده و برش مي‌دهيم.

براي تزئين مي توانيد از خيار شور، گوجه فرنگي و ليموترش تازه استفاده كنيد

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 2:27  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم

گوشت مرغ چرخ كرده - 300 گرم
سيب‌زميني آب‌پز - 400 گرم
آرد سوخاري - 250 گرم
روغن مايع - 300 گرم
كلم‌بروكلي - 100 گرم
گوجه‌فرنگي - دو عدد
خيارشور - 50 گرم
ادويه و نمك - به ميزان لازم

کتلت مرغ

طرز‌ تهيه

سيب‌زميني‌هاي آب‌پز را كه كاملا سرد شده با گوشت مرغ داخل چرخ گوشت ريخته و چرخ مي‌كنيم، سپس با ادويه و دو قاشق آردسوخاري مخلوط كرده و خوب ورز مي‌دهيم، نمك را نيز اضافه و دوباره چرخ مي‌كنيم. به اندازه‌هاي كوچك از مواد برداشته و به صورت اشك درمي‌آوريم و با آرد سوخاري آغشته و داخل روغني كه از قبل داغ شده است، سرخ مي‌كنيم (شعله را كم كرده تا مواد خوب پخته شود)، سپس كتلت را داخل ديس چيده و با خيارشور، گوجه‌فرنگي و كلم‌بروكلي، تزئين كرده و ميل مي‌كنيم

 

منبع :گروه اشپزی

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 0:44  توسط سر آشــــــپز   | 

 

طرز تهیه:

کره
پیاز : یک عدد
خامه : 50 گرم
شیر : یه لیوان
قارچ خرد شده: چند عدد
سینه مرغ : یک عدد کامل
پیاز خلال شده : یک عدد
آویشن / نمک / فلفل / پودر سیر / زیره کوبیده

اول سینه مرغ رو به صورت نگینی خرد میکنیم و به همراه ادویه ها مخلوط کرده میذاریم مدتی ( در حد 10 دقیقه ) مزه دار بشه...( اینکار فوق العاده طعم خوبی به مرغ میده و میشه برای بقیه دستورات غذایی هم امتحان کرد) پیاز خرد شده رو در کره ذوب شده تفت میدیم تا حدی که نرم بشه...مرغ رو اضافه میکنیم و تفت میدیم...من زیاد سرخش کردم به نظرم بهتر شد! توی دستور گفته که قارچ رو جداگونه با کره تفت بدیم اما من برای کمتر کثیف کردن ظروف(!) توی همون مرغها تفت دادم! در مرحله آخر باید خامه و شیر رو اضافه کنیم...بازم طبق دستور اینجا غذا آمادست ولی من گذاشتم یه کم با در بسته پخت...در آخر هم بهش آبلیمو زدم که خیلی خوب شد...امیدوارم درست کنید و لذت ببرید...

+ نوشته شده در  چهارشنبه 1 مهر1388ساعت 1:10  توسط سر آشــــــپز   | 

 

مواد لازم جهت تهیه شنیسل مرغ :

 

 ۱- سینه مرغ بدون استخوان (فیله شده) ........ ۱ عدد متوسط

۲- تخم مرغ ۱ عدد

۳- پیاز ..............۱ عدد

۵- نمک و فلفل و زردچوبه و کمی زعفرون و پودر سیر به مقدار لازم

 

 

اوال از همه پیاز رو رنده کنین بعد یه تخم مرغ توش بشکونین هم بزنین تمام ادویه ها رو بهش اضافه کنین بعد فیله ها رو بگذارین تو مواد حدود نیم ساعت بمونه (اگه تو یخچال بگذارین بهتره)

اگر آرد سوخاری دارین فیله ها رو از تو مواد بیرون بیارین و تو آرد سوخاری بغلتونین و بعد سرخش کنین اگه هم آرد سوخاریتون مث من تموم شده که هیچی همونطر سرخش کنین... کنارش سیب زمینی هم سرخ کنین و نوش جان کنین. میتونین به صورت برگر هم این غذا رو میل کنین

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه 1 مهر1388ساعت 1:1  توسط سر آشــــــپز   |