X
تبلیغات
هـــــنر اشــــــــپـــزی - غذاهای گوشـــــــــتی
اینجا فقط یه کتاب اشپزی واسه خودمه از وبلاگهای مختلف گلچین شده و بعضی کارای خودم

خوراک ماهیچه

مواد لازم :

گوشت ماهیچه گوسفندی با استخوان نیم کیلو ( یا به تعداد نفرات و دلخواه )

برگ بو یک برگ

سیر یک حبه

پیاز دو عدد متوسط

رب گوجه فرنگی دو - سه قاشق غذا خوری

زعفران دم کرده نصف استکان

چوب دارچین یک عدد کوچک

نمک- فلفل - زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه :

گوشت رو به قطعات مناسب خرد کنید

ماهیچه گوسفندی

و همراه با یک عدد برگ بو و یک حبه سیر و یک عدد پیاز خرد شده به قطعات بزرگ و آب بگذارید بپزه .

ماهیچه گوسفندی

بعد از پختن گوشت که حدود یک تا دو ساعت زمان میبره . اونها رو از آب خارج کرده و نمک میزنیم و کنار میگذاریم تا کمی مزه دار بشه . حدود دو لیوان آب باقی مونده رو هم از صافی رد میکنیم و برگ بو و پیازها و سیر رو دور میریزیم و آب گوشت رو هم کنار میگذاریم .

یک عدد پیاز باقی مونده رو به صورت کبریتی خرد میکنیم و با زردچوبه سرخ میکنیم .

خوراک ماهیچه

گوشتها رو اضافه میکنیم و سرخشون میکنیم و در آخر هم رب رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا بوی خامی رب گرفته بشه .

خوراک ماهیچه

آب گوشت  رو همراه با چوب دارچین به خوراک اضافه می کنیم و زمان میدیم تا کمی آب گوشت کشیده بشه و خوراکمون مزه دار بشه.

نوش جان

** نکته ها **

اول از همه تجربه ی این خوراک رو به همه دوستای عزیزم پیشنهاد میکنم چون خیلی خوش خوراک و خوشمزه بود.

این خوراک رو می تونید همراه با شویدباقلا پلو و یا برنج ساده و زعفرونی میل کنید.

اگر خواستید این خوراک رو به صورت مجلسی و برای مهمانی تهیه کنید بهتره از قطعات گوشت بیشتری  استفاده کنید .

پیاز اول نیازی به سرخ کردن نداره و می تونید خردش کنید چون از صافی رد میشه و دور ریخته میشه . میتونید درسته هم استفاده کنید که من پیشنهاد میکنم خرد کنید .

هیچ وقت به میزان ربی که در مواد لازم گفته میشه توجه نکنید . چون امکان داره من از یک قاشق رب استفاده کنم که خوشرنگه ولی رب شما تا سه قاشق هم اون رنگ رو نداشته باشه و یا بالعکس!

موقع سرو می تونید آب خوراک رو جداگانه در ظرف مخصوص بریزید.




منبع :اشپزخونه ی ما

+ نوشته شده در  یکشنبه 12 اردیبهشت1389ساعت 18:11  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: 200 گرم

بادمجان :4 عدد متوسط

پیاز متوسط:1 عدد

نمک وفلفل :مقداری

پودر جوز هندی:یک قاشق مربا خوری

گوجه فرنگی :چند عدد

فلفل دلمه ای:سبز وزرد مقداری

سیر :2 حبه

جعفری خرد شده:2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

ابتدا بادمجان ها را پوست کرده وشسته ونمک می

زنیم .بعد از چند ساعت که تلخی بادمجان ها گرفته شد

آنها را دومرتبه می شرییم وخشک می کنیم وسپس

 برش طولی زده و سرخ می کنیم.

از طرف دیگر گوشت را با پیازوسیر رنده شده ونصفی از

 جوز هندی ومقداری نمک وفلفل وجعفری مخلوط کرده

وبه صورت بیضی های کوچک یا گلوله های کوچکی در

 آورده ویکی از برش های بادمجان را برداشته ودور هر

 کدام از این گوشت های آماده می پیچیم .

ظرف پیرکسی نسوز را آماده کرده وکف ظرف را با گوجه

فرنگی های برش خورده پر می کنیم سپس رولت های

بادمجان های آماده را روی آنها می چینیم سپس فلفل

 دلمه ای های برش زده وبقیه جوز هندی ومقداری فلفل

 را روی آنها می ریزیم ونصف لیوان هم آب روی مواد می

 ریزیم ، روی ظرف را فویل کشیده رویش چند سوراخ

 ایجاد کرده، داخل فر با درجه دویست می گذاریم تا پخته

 شوند.وقتی غذا پخته شد باید آبش تقریبا تبخیر شده

باشد .

البته روی اجاق گاز هم می توان با حرارت ملایم این

 غذا را پخت.

این غذا رامی توان هم با برنج وهم بدون برنج سرو کرد.


+ نوشته شده در  پنجشنبه 26 فروردین1389ساعت 1:11  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده:400 گرم

پیاز متوسط یا کوچک : 2 عدد

نمک :به میزان لازم

فلفل:یک قاشق چایخوری

پودر سوخاری :به میزان لازم

کالباس کوچک :14 عدد

پنیر گودا :چند عدد برش نازک

روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه:

ابتدا گوشت را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم وخوب ورز

 می دهیم .سپس نمک وفلفل را به آن اضافه کرده وآنها را به

صورت دایره یا کتلت دایره ای در می آوریم .فقط باید توجه

 داشت که بزرگی آن کمی بزرگتر از کالباس کوچک ما

باشد .وقتی روی گوشت را صاف کردیم یک لایه کالباس

 ورویش یک یا چند ورقه پنیر گودا وروی آن یک کالباس دیگر

 می گذاریم ورویش را به اندازه مقدار گوشت قبلی

 می گذاریم تا مواد داخل آن دیده نشود و لای آن باز نباشد

 وترکی نداشته باشد .سپس گوشت آماده شده را در پودر

 سوخاری می گذاریم ودر روغن داغ  در ظرف تفلون سرخ

می کنیم.

 

نکته ها:

1-اگر موقع درست کردن وصاف کردن  گوشت ها ، گوشت

به دست چسبید ،کمی دست را مرطوب می کنیم

2- اگر دیدید موقع سرخ کردن خیلی برگر از هم باز شده

 می توانید بعد از پودر سوخاری آن را در تخم مرغ زده شده

بگذارید تا ترک هایش با آن پر شود .

البته بدون تخم مرغ خوشمزه تر می شود وظاهر بهتری را

 هم پیدا می کند

3- این غذا را می توانید با نان همبرگر نوش جان کنید.

+ نوشته شده در  پنجشنبه 26 فروردین1389ساعت 1:8  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :برای 2-3 نفر

گوشت چرخ کرده :300گرم

پیاز متوسط :یک عدد

سیر :یک تا دوحبه

فلفل قرمز :یک قاشق چایخوری

زعفران وزردچوبه  :از هر کدام  یک ششم قاشق چایخوری

تخم مرغ :یک عدد

رب گوجه :دو قاشق غذا خوری

آبلیمو :یک قاشق غذاخوری

روغن  ونمک وآرد سوخاری :به میزان لازم

طرز تهیه :

گوشت وپیاز و سیر رنده شده وکلیه ادویه ها (زعفران وزردچوبه وفلفل قرمز ونمک )را مخلوط می کنیم وخوب ورز می دهیم .

سپس از آن به اندازه یک گردو برمی داریم و به این شکل کف دستمون به آن  شکل می دهیم.

بعد ابتدا آن را به  آرد سوخاری آغشته می کنیم .

در تخم مرغ زده شده(تخم مرغ را با چنگال کمی می زنیم تا از حالت لختگی بیرون بیاد ) می غلطانیم

بیفتک ها را در کف ماهیتابه که روغن آن داغ شده باشه می چینیم .

وقتی بیفتک خودش را گرفت .حرارت را ملایم می کنیم وصبر می کنیم یک طرف آنها کاملا سرخ بشه وبعد طرف دیگه را سرخ می کنیم .

در یک قابلمه نسبتا کوچک دو قاشق رب را با نصف استکان آب جوش حل می کنیم و بیفتک ها را در آن می چینیم ومی گذاریم یک ربع با حرارت ملایم سس به خورد بیفتک ها بره و پنج دقیقه آخر آبلیمو را هم اضافه می کنیم .

بیفتک  اماده هست ...نوش جان .

 

+ نوشته شده در  شنبه 8 اسفند1388ساعت 4:41  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

بادمجان 500 گرم

گوشت گوسفند 250 گرم

پياز 1 قاشق سوپخوري

پياز داغ عسلي 3 قاشق سوپخوري

كشك 0.5 فنجان

نعناع 2 قاشق سوپخوري


برنج
1 فنجان

زردچوبه قدري

فلفل قدري

نمك قدري

طرز تهيه :

بادمجان متوسط باشد , گوشت با استخوان باشد , پياز متوسط باشد , پياز سرخ شده باشد , نعناع سرخ شده يا همان نعناع داغ باشد ,
برنج
تميز شده باشد .

گوشت را با يك عدد پياز , نمك , زرد چوبه و مقداري آب مي گذاريم تا كاملا پخته و له شود سپس بادمجانها را پوست گرفته حلقه جلقه مي كنيم مي شوئيم و در مقداري روغن سرخ مي كنيم ,
برنج
را با گوشت مي پزيم تا كاملا له شود , دو سوم از پياز سرخ شده و گوشت پخته شده استخوانهاي آن را بيرون آورده ايم خوب با گوشت كوب له مي كنيم تا كشدار شود بادمجانها را هم جداگانه مي كوبيم و با گوشت مخلوط كرده كمي خنك شد كشك را به ميزان علاقه شخصي اضافه كرده بهم مي زنيم و در ظرف مي كشيم و روي آنرا با نعناع داغ و پياز داغ تزئين مي كنيم ,

نكته , اگر حليم داغ باشد و كشك را داخل آن بزنيم كشك در داخل حليم بريده بريده مي شود .

در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذاي سنتي براي 4 تا 6 نفر کافيست
+ نوشته شده در  شنبه 8 اسفند1388ساعت 4:39  توسط سر آشــــــپز   | 

 

مواد لازم:

 

گوشت چرخ کرده                           نیم کیلو

پیاز سرخ شده                              4 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی رنده شده یا خرد شده     750 گرم

سیب زمینی نگینی سرخ شده          4 قاشق غذاخوری

زرشک پلویی                                1 قاشق غذاخوری

انار ترش                                      یک عدد

ادویه                                          به میزان لازم

 

طرز تهیه:

 

کمی روغن داخل ظرف میریزیم.

 

واویشکا با برنج مصرف میشود.

 

پیاز را خیلی ریز خرد نمیکنیم و زیاد هم سرخ نمیکنیم فقط در حد تفت دادن باشد.

 

پیاز سرخ شده را داخل روغن میریزیم و تفت میدهیم.

 

مقداری زردچوبه اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم.

 

داخل این غذا رب اضافه نمیکنیم و فقط از گوجه فرنگی استفاده میکنیم.

 

گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و با پیاز تفت میدهیم.

 

به این غذا واویج هم میگویند. واویج یعنی خشک چون این غذا تقریباً خشک است و نباید آبدار باشد.

 

گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.

 

میتوانیم گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن به مواد، کمی روی حرارت تفت بدهیم.

 

بعد از اینکه گوجه فرنگی کمی آب انداخت مقداری آب جوش اضافه میکنیم و میگذاریم این آب تبخیر شود و ادویه را هم اضافه میکنیم.

 

بعد از اینکه آب کمی تبخیر شد و در اواخر کار سیب زمینی و زرشک و دانه های انار را اضافه میکنیم و میگذاریم دو سه جوش بخورد و پخته شود. و آب غذا کاملاً کشیده شود.

 

مقداری از دانه های انار را برای تزئین نگه میداریم.

 

این غذا چون مقدار پیازش نسبت به خورشتهای دیگر بیشتر است پس انار و زرشک طعم آن را خیلی ترش نمیکند و پیاز طعم نسبتاً شیرینی به خورشت میدهد.

 

 

+ نوشته شده در  شنبه 8 اسفند1388ساعت 3:24  توسط سر آشــــــپز   | 

 

گوشت گوساله                                         1 کیلو

سویا                                                      250 گرم

پیاز                                                        ۱ عدد درشت

دمبه ی گوسفند                                        100 گرم

سیر                                                       1 بوته

فلفل دلمه ای                                           1 عدد درشت

سبزیهای معطر مث گشنیز جعفری و نعنا          مقداری

نمک و ادویه                                             به مقدار لازم

 

گوشت گوساله رو چرخ کنید. سویا رو درآب به مدت دو سه ساعت خیس کنید بعد آبش رو خوب بگیرید و بعد در چرخ گوشت بیندازید و اونم خوب چرخ کنید. سپس پیازه رو چرخ کنید. لازم نیس آب پیاز گرفته بشه. بعد دمبه رو اضافه کنید. سیر فلفل دلمه و سبزیها رو هم در چرخ گوشت بندازید و مواد رو همه روی هم بریزید. این مواد باید قبل از ورز دادن یکبار دیگه هم چرخ بشه در اصطلاح دو چرخه بشه.

نمک و کمی ادویه و زردچوبه اضافه کنید. میزان زردچوبه باید کم باشه چون باعث سفت شدن گوشت میشه.

همه ی این مواد رو در یک ظرف بزرگ ریخته و حدود 20 دقیقه حسابی ورز دهید. اونقدر که کاملا یکدست بشه. اگه خوب ورز ندهید موقع سرخ کردن از هم میپاشه.

وقتی خیالتون از بابت ورز دادن راحت شد گلوله های گوشتی درست کنید و سپس بین دو نایلون باز کنید و شکل دایره بهش بدید. حواستون باشه که نباید نازک بشه. من با این مقدار مواد 14 تا همبرگر درشت درست کردم. بعد میتونید اینها رو توی نایلون گذاشته و داخل فریزر بزارید. وقتی که میخواهید از فریزر خارج کنید و سرخ کنید حتما باید یخش کاملا آب بشه. ضمن اینکه به هیچ عنوان دیگه نباید تغییر شکل اش بدید وگرنه بازم وا میره

 

نکته: حتما از دمبه استفاده کنید وگرنه خیلی خشک میشه چون اصولا گوشت گوساله چربی هم نداره همبرگرتون درصورت استفاده نکردن از دمبه خشک میشه. خیالتون راحت اصلا بوی دمبه نمیگیره.

 

منبع :فست فود سمیر 

+ نوشته شده در  سه شنبه 13 بهمن1388ساعت 15:39  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

زبان گاو يا گوساله: 2 عدد
سبزي معطر (نعناع، ترخان و جعفري: ) يك دسته
سير: دو سه حبه
سس گوجه فرنگي: 2 پيمانه
قارچ: نيم كيلو
پوره سيب زميني: 2 پيمانه
نمك و فلفل: به اندازه كافي
پياز متوسط: 2 عدد
كره: 100 گرم

طرز تهيه:

زبان غذاي بسيار لذيذي است، ولي مدت طبخ آن طولاني است. زبان را بدقت تميز كنيد و مقداري آب روي آن بريزيد، به طوري كه كاملا روي آن را بگيرد. ظرف را روي شعله بگذاريد تا جوش بيايد و سپس كف روي زبان را يكي دوبار بگيريد .
سپس سبزي‌هاي معطر و دانه‌هاي سير و پياز خرد شده را داخل زبان بريزيد و در ظرف را بنديد و بگذاريد با حرارت ملايم بپزد .
وقتي زبان پخت بايد تقريبا نصف ليوان آب داشته باشد. در اواخر طبخ كمي نمك در خوراك زبان بريزيد و بگذاريد چند جوش بزند .
بعد زبان را از ظرف خارج كنيد و داغ داغ پوست آن را بگيريد و بگذاريد سرد شود و بعد آن را با كارد تيز ورقه ورقه ببريد . در صورت مصرف قارچ تازه قارچ ها را بشوييد و خرد و در كره كمي سرخ كنيد، به طوري كه آب قارچ كشيده شود . قارچ‌ها را در سس گوجه فرنگي بريزيد و آب زبان را صاف و به سس اضافه كنيد و بگذاريد سس چند جوش بزند و كمي غليظ شود . زبان را به درازا يك طرف ديس بچينيد و اطراف زبان را يك رديف جعفري بريزيد و طرف مقابل زبان را كنار ديس دو رديف پوره سيب زميني با قيف بريزيد و فاصله بين پوره و زبان را با سس قارچ پر كنيد و اطراف ديس را با چند قارچ درسته سرخ شده تزيين كنيد.
 

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 6 بهمن1388ساعت 8:23  توسط سر آشــــــپز   | 

نودل با قارچ و گوشت

مواد لازم :

نودل یک بسته ( به تعداد نفرات - هر نفر یک بسته )

گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم ( اندازه ی یک مشت )

قارچ ۵-۶ عدد

فلفل دلمه ای ۱ عدد

گوجه ۲- ۳ عدد نگینی خرد شده

پیاز یک عدد متوسط

سس کچاپ یک قاشق غذا خوری

نمک - زردچوبه - پودر کاری - چاشنی ماکارونی به مقدار لازم

طرز تهیه :

پیاز رو نگینی خرد می کنیم و با زردچوبه کمی تفت میدیم .

نودل با قارچ و گوشت

گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم و بعد از اینکه آبش کشیده شد فلفل دلمه ای

نودل با قارچ و گوشت

 و قارچ رو هم اضافه می کنیم و تفت میدیم .

گوجه ها رو اضافه می کنیم و با حرارت بالا تند تند هم میزنیم تا گوجه ها نرم بشن و آبشون کشیده بشه .

نودل با قارچ و گوشت

یک و نیم لیوان آب جوش به مخلوط اضافه کرده و با حرارت کم زمان میدیم تا جا بیفته .

نودل رو از بسته خارج کرده و در دو لیوان آب جوش همراه با ادویه ی طعم دهنده ای که داخل خود بسته هست

نودل با قارچ و گوشت

 مخلوط میکنیم و اونقدر هم میزنیم تا رشته ها از هم جدا بشن .

نودل با قارچ و گوشت

روی گاز میگذاریم و حرارت رو کمی بالا میبریم تا آب جوش دوباه بجوشه و بعد از ۲- ۳ دقیقه آبکش میکنیم .

با سسی که آماده شده مخلوط میکنیم و سرو میکنیم .

نودل با قارچ و گوشت

نوش جان

** نکته ها **

نودل ها در چهار طعم مختلف (بی طعم - گوشت - مرغ - سبزیجات ) در فروشگاههای مواد غذایی موجود است.

طعمی که من استفاده کردم گوشت بود .

نودل ها زود خمیر میشن و باید زود آب کش بشن ، فقط دقت کنید خام نمونند .

برای سس نودل ها میتونید به دلخواه هر چی خواستید اضافه کنید ولی چیزی که رواجه معمولاْ با سس ماکارونی سرو میشه .

اسم دیگه ی نودل ( رشته چینی - ماکارونی فوری ) است .

+ نوشته شده در  یکشنبه 22 آذر1388ساعت 2:5  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم 
- گوشت چرخ کرده 1 کیلو

- برنج پخته شده 1.5 پیمانه ( برای داخل کوفته )

- برنج پخته شده 1 پیمانه ( برای داخل آش )

- ترخان تازه 500 گرم - تخم مرغ 3 عدد

- روغن مایع 2/1 پیمانه

- زعفران حل شده 2 قاشق سوپ خوری

- رب گوجه 2 قاشق غذا خوری

- پیاز داغ 6 قاشق سوپ خوری

- گردو خرد و بوداده 2/1 پیمانه

- آب گوشت یا مرغ 3 پیمانه

 
طرز تهیه
گوشت چرخ کرده ،تخم مرغ ،1.5 پیمانه برنج ،250 الی 300 گرم ترخان تازه و یک قاشق سوپ خوری زعفران حل شده همه را با هم مخلوط کرده و خوب ورز می دهیم . نمک و فلفل و زردچوبه را به مقدار لازم به مواد اضافه می کنیم سپس از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و گرد می کنیم سپس وسط آن را گود کرده مقداری پیاز داغ و گردو خرد شده داخل آن گذاشته مجددا گرد می کنیم آنگاه آب مرغ ، رب گوجه باقی مانده زعفران حل شده برنج پخته شده و روغن مایع رابا هم مخلوط کرده روی حرارت گاز می گذاریم تا بجوشد هنگامی که دانه برنج کاملا حل شد کوفته ها را داخل آش قرار داده کمی پیاز داغ به آش اضافه کرده و اجازه می دهی تا کوفته کاملا پخته شود .
نکته مهم :گوشت گردن به لحاظ لطافت و چسبندگی بهترین گوشت است و با ید سه بار چرخ شود

+ نوشته شده در  چهارشنبه 18 آذر1388ساعت 20:51  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای 2 یا 3 نفر:

گوشت راسته گوسفند یا گوساله=350 گرم

گردو کاملا پودر شده=50 گرم

رب انار=اگر ربتان سفت بود 1قاشق غذاخوری اگر آبکی بود 2 قاشق غذاخوری

نمک=به مقدار لازم

پیاز=1 عدد بزرگ

چوچاق (سبزی محلی مخصوص شمال ایران)و جعفری کاملاخیلی خیلی ریز شده=در صورت تمایل 2 قاشق غذاخوری سرخالی (خود من نریختم)

طرز تهیه:
ابتدا گوشت را به قطعات متوسط خرد میکنیم و بعد از آن پیاز را به قطعات درشت خرد کنید و بعد گوشت را با پیاز و گردو و رب انار و چوچاق و جعفری مخلوط میکنیم ولی به آن نمک نمیزنیم(چون نمک باعث سفت شدن کبابمان میشود نمک را موقع کباب کردن روی کبابمان میریزیم)و بعد روی ظرفمان را میبندیم و موادمان را میگذاریم به مدت 24 ساعت در یخچال میگذاریم بماند تا همه مواد خوب بخورد هم بروند و روز بعد به سیخ میکشیم ولی بدون پیازها و باید روی حرارت خیلی ملایم بگذاریم تا بپزد،تا هم کاملا مغز پخت شود و هم مواد روی کبابمان نسوزد.
این کباب را میتوانید روی منقل با ذغالی بپزید یا با کباب پز گازی.
این کباب بسیار خوشمزه را با نان یا پلو میتوانید میل کنید
+ نوشته شده در  شنبه 14 آذر1388ساعت 17:22  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم

بادمجان قلمی 4  عدد

گوشت چرخ کرده 200 گرم

پیاز 1 عدد متوسط

پودر فلفل سیاه و زدچوبه و نمک به مقدار لازم

پنیر که آب بشه 180 گرم

جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری


مواد لازم برای سس سفید

کره 50 گرم

آرد 50 گرم

شیر 250 میلی لیتر


طرز تهیه سوفله

بادمجا ها را پوست بگیرید و نمک بزنید و بگذارید 20 دقیقه بماند و بعد انها را بشورید و حلقه حلقه کنید و داخل تابه مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم سرخشون کنید و درب تابه را هم هنگام سرخ کردم بگذارید که روغن کمتری ببره،من اکثرا با روغن زیتون سرخ میکنم.

پیاز ها را خرد میکنیم و به همراه گوشت سرخ میکنیم وقتی که گوشت ما سرخ شد نمک , فلفل , زردچوبه و رب گوجه فرنگی را روی گوشت ها ریخته و کمی تفت میدهیم بعد از اینکه تفت دادیم نصف لیوان آب روی مواددمان میریزیم تا خوب بپزد و در آخر هیچ آبی نداشته باشد.

3 قاشق از سس سفید را ریخته و بعد بادمجانها را چیده و بعد هم روی بادمجان ها مقداری گوشت ریخته و کمی جعفری و بعد دوباره سس سفید به همین ترتیب تا اخر و ردیف اخر که رسیدیم سس سفید باشه و بعدم هم پنیر و فر از 15 دقیقه قبل روشن بوده باشه با درجه حرارت 175 و طبقه وسط به مدت 20 تا 30 دقیقه.


طرز تهیه سس سفید

کره را داخل یک قابمله کوچیک بریزید و هم بزنید تا آب شود و بعد هم ارد را اضافه کنید و خوب با کره مخلوطش کنید و بعد اول نصف شیر و بعد بقیشو اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گوله گوله نشه و غلظتش متوسط باشه،نه خیلی سفت باشه نه خیلی شل.

+ نوشته شده در  جمعه 6 آذر1388ساعت 1:56  توسط سر آشــــــپز   | 

 

 

مواد لازم :
* گوشت ران گوساله یا ران گوسفندی : 1 کیلو
* پیاز :2 عدد متوسط
* فلفل سبز دلمه ای : 1 عدد
* سیر : چند حبه
* هویج : 3 عدد
* رب گوجه فرنگی
* روغن
* نمك و فلفل و ادویه جات 




طرزتهیه :
1) ران را تمیز كنید و كلیه استخوان ها و چربی های آن را بگیرید شسته و خشك كنید .
2) چندین جای آن را سوراخ كنید و حبه های سیر بگذارید .
3) اطراف ران را در روغن تفت دهید .
4) پیاز را خلال كرده و سرخ كنید .
5) پیاز سرخ شده را با رب و فلفل سبز دلمه ای و هویج خرد شده به گوشت اضافه كنید .
6) آب به اندازه ای كه روی گوشت را بگیرد به مواد اضافه كنید و بگذارید با حرارت ملایم گوشت كاملا پخته شود .
7) گوشت را از آب خارج كرده و سپس به صورت رولتی خرد كنید .
8) بعد از این كه گوشت خنك شد در یك ظرف دیگر آن را چیده و آب گوشت را صاف كنید و بر روی گوشت ریخته و برای مغز پخت شدن آن را به مدت یك ساعت دیگر حرارت دهید .
9) گوشت را بعد از پخته شدن در دیس چیده و با خلال سیب زمینی و خیار شور و گوجه فرنگی و هویج پخته شده یا لوبیا سبز پخته  تزئین كنید.


+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 4:1  توسط سر آشــــــپز   | 

تصوير اصلي را ببينيد

 

 

 

 

 

موادلازم برای ۲ تا ۴ نفر

بادمجان (پوست گرفته و سرخ شده) _________________________________ 3 عدد

گوشت (من گوشت خورشتی داشتم) ______________________________ 200 گرم

عدس _____________________________________________________نصف پیمانه

برنج _________________________________________________ سه چهارم پیمانه

پیاز ____________________________________________________ 2 عدد متوسط

نعناع _______________________________________________ 2 قاشق سوپخوری

مغز گردو ( خردشده یا چرخ شده) _________________________ 2 قاشق سوپخوری

کشک ______________________________________________________1.5 لیوان

سیر ________________________________________________________ 4 حبه

!:من منطورم از پیمانه پیمانه پلوپزه!

 !!:  نعناع خشک موردنظر من بوده

!!!: کشک سفت نجوشیده منظورم بوده

!!!!: بادمجانی که من اینجا در دسترسم هست بادمجون های بزرگ و گوشتی است ولی بادمجان معمولی توی ایران کشیده و قلمی بود در اون صورت 6 تا بادمجان بریزید

طرز تهیه:

گوشت رو با یک پیاز می ذاریم کاملاً بپزد (با 2 لیوان آب) وقتی کاملاً پخته شد پیاز ها رو در می آوریم و دور می ریزیم. عدس رو توی گوشت می ریزیم و آبش رواندازه میکنیم و میگذاریم بپزد. وقتی عدس نرم شد برنج و  بادمجان رو باهم می ریزیم و مرتب به هم می زنیم تا مواد کاملاً له شوند وقتی همه موادکاملاً پخته شد  از روی حرارت بر میداریم با گوشت کوب می کوبیم (میشه همین طورکه روی حرارت ملایم هست با گوشت کوب برقی مرتب به هم بزنیم) بعد دوباره مواد رو روی حرارت می ذاریم ونیمی از نعناع داغ و گردوی خرد شده رو توی آن می ریزیم و به هم می زنیم. کشک رو با نصف لیوان تا یک لیوان رقیق می کنیم و میذاریم 20 دقیقه بجوشد بعد حلیم بادمجان رو از روی حرارت برمی داریم و کشک رو کم کم داخلش می ریزیم و به هم می زنیم. یک مقدار از کشک رو نگه می داریم. پیازدیگر رو خلالی خرد می کنیم و پیاز داغ درست می کنیم تا کاملاً طلایی و خشک شود. بعد سیر رو هم ریز خرد میکنیم و در روغن سرخ می کنیم روی حلیم بادمجان رو با کشک سیرداغ نعناع داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم.( می تونیم مقداری پیاز داغ و سیر داغ همراه نعناع داغ داخل حلیم بادمجان بریزیم.

 

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 3:36  توسط سر آشــــــپز   | 


مواد لازم برای ۴ نفر:

گوشت چرخکرده ____________________________٢٠٠ گرم

باقالی سبز ________________________________ ١۵٠ گرم

برنج خیس کرده ____________________________ ١۵٠ گرم (یک پیمانه پلوپز)

آرد نخودچی _______________________________ ٢ قاشق غذاخوری

تخم مرغ __________________________________ ١ عدد

شوید تازه ریز شده __________________________ ١۵٠ گرم

پیاز متوسط ________________________________ ١ عدد

رب گوجه فرنگی ____________________________ ٢ تا ٣ قاشق غذاخوری

طرزتهیه:

باقالی رو می گذاریم بپزد،‌ وقتی کمی نرم شد برنج رو اضافه می کنیم. وقتی در حد آبکش کردن برنج،‌برنج نرم شد ( سه بند شد)،‌ مخلوط باقالی و برنج رو آبکش می کنیم و می گذاریم سرد بشه.

توی کاسه مناسبی گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه (دارچین و ...) اضافه می کنیم. و مخلوط می کنیم. بعد از اون،‌ آرد نخودچی و بعد هم تخم مرغ و شوید، رو اضافه می کنیم. مخلوط برنج و باقالی رو که خنک شده  به مایه اضافه می کنیم.  و حالا حسابی چنگ می زنیم. تا مواد کاملاً یکدست بشه.

توی قابلمه مناسبی (مامانی همیشه توی دیگ مسی درست می کنند)، پیاز داغ درست می کنیم. زردچوبه و بعد هم رب را اضافه می کنیم. بعد مقداری آب می ریزیم. در حدی که وقتی کوفته ها رو توی آب انداختیم تقریباً‌روی کوفته ها رو بگیرد. وقتی آب کوفته ها جوش آمد،

 

‌از مایع گلوله هایی اندازه نارنگی برمی داریم و گرد می کنیم

 

و توی آب در حال جوش می اندازیم. وقتی همه کوفته ها رو توی آب گذاشتیم سریعاً حرارت رو ملایم می کنیم و می گذاریم کوفته ها جا بیفته. در این مرحله اگر حرارت زیاد باشه کوفته ها وا می ره.

*: اگر از باقالی خشک استفاده می کنید، از قبل خیس کنید و مدت طولانی تری بپزید.

**:اگر از شوید خشک استفاده می کنید، ٢ قاشق غذاخوری شوید کافی است و به مایه اضافه می کنیم

+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 3:26  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده بدون چربی   ۱بسته

پیاز کوچولو ۱ عدد

فلفل سیاه نمک پودر سیر به میزان لازم

سیر  ۲ حبه

کره مقداری

سیب زمینی واسه سرخ کردن و کنار کباب

مواد لازم واسه نون سیر:

کره نرم شده در محیط ۲ ق غ

سس مایونز ۲ ق غ

سیر رنده شده ۲ حبه

گشنیز خرد شده ۲ ق غ

فلفل مقداری

پنیر پیتزای رنده شده ۲ ق غ

نون تست یا ساندویچی به میزان لازم

طرز تهیه :

واسه کباب : پیاز رو توی گوشت رنده میکنیم و نمک و فلفل و اضافه میکنیم کف ماهیتابه پیرکس رو با مقداری کره چرب کنین بعد گوشت رو کف پیرکس پهن کنین بعد با نوک چاقو اونو برش بزنین مثل تصویر بعد چند تیکه کوچولو کره روش بزارین و سیر رو هم خلال کنین روی گوشت و بزارین تو فر با دمای ۱۸۰ که گوشت خودش اب میندازه ظرف رو در بیارین و تیکه های گوشت رو کاملا از هم جدا کنین تا دیگه کبابتون جمع و کوچولو نشه بعد که اب خود کباب خشک شد نصف استکان کمتر اب داخل مایتابه بریزین و بزارین خشک بشه و خود به خود روی کباب برشته میشه

واسه نون سیر : سیر رو رنده کنین با کره +مایونز+گشنیز رنده شده یا هر سبزی معطری که دوست دارین+فلفل و خیلی کم نمک +پنیر پیتزا مخلوط کنین و روی نون بمالین و کمی پنیر هم روش بریزین و تو فر بزارین البته با حرارت بالا یا گریل وقتی پنیر باز شد و کمی طلایی شد از فر بیرون بیارین و نوش جان کنین

منبع :رایحه اشپزی

+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 2:34  توسط سر آشــــــپز   | 


مواد لازم برای دو نفر:

گوشت بریده شده به صورت نواری ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۴۰۰ گرم

آرد ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱ قاشق غذاخوری

سیب زمینی متوسط ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱ تا ۲ عدد

قارچ خردشده در صورت تمایل ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۲۰۰ گرم

فلفل دلمه ای خرد شده در صورت تمایل  ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱ فنجان

پیاز متوسط ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱ تا ۲ عدد

روغن ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ به میزان لازم

خامه ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱۵۰ میلی لیتر

نکته: گوشت ها به سطح مقطع نیم سانت در نیم سانت به طول ۲.۵ سانت باشند.

طرز تهیه:

توی روغن پیاز داغ درست می کنیم و زردچوبه می زنیم گوشت رو تویش سرخ می کنیم.

حدود ۲ لیوان آب می ریزیم و می گذاریم گوشت بپزه (با حرارت ملایم) و آبش جمع بشه. وقتی کاملاْ‌  آبش غلیظ شد و پخت ۱ قاشق آرد رو اضافه می کنیم  و هم می زنیم. ( در طول مدتی که گوشت داره می پزه دقت کنید که اگه آبش تموم شد کم کم آب بریزد. گوشت نباید له بشه).

اگر دوست دارید قارچ و فلفل دلمه ای هم بریزیدهرکدام رو توی کره تفت بدهید و توی گوشت بریزید.

جداگانه سیب زمینی ها رو خلال هایی اندازه چوب کبریت می کنیم.(کاملاْ‌ خشک می کنیم) و توی روغن فراوان داغ داغ سرخ می کنیم. و توی آبکش می ریزیم که روغن اضافه ی اون گرفته بشه.

مخلوط گوشت رو از روی حرارت برمی داریم و حدود ۱۰۰ گرم از خامه رو تویش می ریزیم و هم می زنیم. توی ظرف می کشیم دورش سیب زمینی می ریزیم و با بقیه خامه تزیین می کنیم.

+ نوشته شده در  سه شنبه 3 آذر1388ساعت 4:4  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای تقریباً 2 نفر (اگر به عنوان شام مصرف می کنید):

گوشت چرخکرده __________________________________ 250 گرم

پیاز متوسط _____________________________________ 1 عدد

هویج متوسط ___________________________________ 1 تا دو عدد

آرد ___________________________________________ 5 قاشق غذاخوری

آبگوشت یا شیر_________________________________ 1 پیمانه

جعفری خرد شده _______________________________ 2 قاشق غذاخوری

آبلیمو ________________________________________ 1 قاشق غذاخوری

کره __________________________________________ 4 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و جوزهندی _________________________ به میزان لازم

تخم مرغ _____________________________________ 1 عدد

آرد سوخاری ___________________________________ حدود نصف پیمانه

روغن سرخ کردنی ______________________________ به میزان لازم

طرز تهیه:

پیاز و هویج رو ریز خرد می کنیم (من از خرد کن استفاده کردم). یک قاشق کره رو توی تابه می ریزیم و پیاز و هویج وگوشت رو تویش سرخ می کنیم به حدی که گوشت رنگش از قرمز به قهوه ای تغییرکنه و هویج ها هم نرم شوند. من مقادیری پودر سیر اضافه کردم که بوی گوشت رو بگیره! مخلوط رو آبکش می کنیم تا کاملاً روغنش بره. و بعد توی کاسه نسبتاً بزرگی منتقل می کنیم.آبلیمو و نمک و فلفل و جوزهندی و جعفری خرد شده رو اضافه می کنیم و به هم می زنیم.

با 3 قاشق کره باقیمانده توی شیرجوش کوچکی برشتوک درست می کنیم. به این ترتیب که کره رو روی حرارت آب می کنیم و آرد رو به اش اضافه می کنیم  و مرتب به هم می زنیم. حدود 2 الی 4 دقیقه حرارت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه و توی روغن سرخ شود. بعد آب گوشت یا شیر رو اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم هم می زنیم تا جوش بیاد و حسابی غلیظ بشه .

برشتوک رو به مخلوط گوشت اضافه می کنیم و خوب به هم می زنیم. این مخلوط رو برای حداقل 3 ساعت توی یخچال می گذاریم تا سفت بشه.

 

توی یه کاسه تخم مرغ رو می زنیم تا صاف بشه می تونیم یه قاشق آب به تخم مرغ اضافه کنیم. توی ظرف گود دیگه ای آرد سوخاری می ریزیم.

بعد از سه ساعت که مخلوط گوشت حسابی سفت شد شروع می کنیم ازش گلوله های به قطر دو تا دو و نیم سانتی درست می کنیم*. هر گلوله رو اول توی آرد سوخاری بعد توی تخم مرغ بعد توی آرد سوخاری می غلطانیم. گلوله ها رو حداقل برای نیم ساعت توی یخچال می گذاریم.

بعد از نیم ساعت توی شیرجوش به ارتفاع دو تا سه سانت روغن می ریزیم که وقتی گلوله ها رو می خواهیم سرخ کنیم رویشون رو روغن بگیره. گلوله ها رو دو ،سه تا دو سه تا سرخ می کنیم (اگر تعداد زیاد رو باهم توی شیرجوش بریزید روغن سرد میشه و خوب سرخ نمی شوند). وقتی گلوله ها سرخ شد با سس خردل سرو می کنیم.

هلندی ها این غذا رو با سس خردل می خورند من دوست دارم سس گوجه فرنگی و خردل و مایونز رو باهم قاطی کنم! شما هم هرکاری دوست دارین بکنید! و نوش جان.

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 3 آذر1388ساعت 3:52  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد اولیه :

  • بادنجان قلمي - پنج عدد
  • عدس - دو پيمانه
  • پيازدرشت - يك عدد
  • سير درشت - ده حبه
  • گوشت - 250 گرم
  • گردو آسياب شده - 200 گرم
  • نعنا خشك - يك قاشق غذاخوري
  • كشك - 500 گرم
  • نمك و فلفل - به ميزان لازم
  • روغن مايع براي سرخ كردن - به ميزان لازم

طرز تهيه:                                                               

ابتدا بادنجان‌ها را سرخ كرده و كنار بگذاريد، با كاغذ روغني روغن اضافه آن را بگيريد. پياز و سير را رنده كرده و با روغن سرخ كنيد. گوشت را بگذاريد بپزد و بعد از گرفتن كف آن عدس، بادنجان سرخ‌شده، پياز، سير و گردو را اضافه كرده و حرارت را كم مي‌كنيم ، هر چند دقيقه يك‌بار آن را هم مي‌زنيم تا گوشت و عدس كاملا بپزد، وقتي كاملا مواد پخت با گوشت‌كوب آن را كاملا كوبيده و مخلوط كنيد و دوباره روي حرارت ملايم اجاق قرار دهيد. بعد از نيم ساعت غذا آماده است (مواظب ته گرفتن حليم باشيد) خوراك را در ظرف ريخته و با نعناداغ و كشك تزئين كرده و ميل كنيد

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 3:58  توسط سر آشــــــپز   | 

 

مواد اولیه :

  • گوشت چرخ‌كرده كم‌چربي - 500 گرم
  • سيب‌زميني - 300 گرم
  • تخم‌مرغ در صورت لزوم - يك عدد
  • پياز متوسط - يك عدد
  • جعفري خرد شده در صورت تمايل - دو قاشق سوپخوري
  • نمك، فلفل و دارچين - يك قاشق غذاخوري
  • هويج متوسط - دو عدد
  • مرزه خشك يا تازه در صورت تمايل - دو قاشق غذاخوري

 

طرز تهيه:                                                                                                     

 

سيبزميني، پياز و هويج را رنده ريز كرده همراه با گوشت (جعفري)، نمك، فلفل و دارچين (مرزه) خوب مخلوط كنيد. اگر مواد چسبندگي لازم را نداشت ميتوان يك عدد تخممرغ را هم به مخلوط اضافه نمود، سپس در اندازه دلخواه كتلتها را درست كرده و روي حرارت ملايم سرخ كنيد تا مغزپخت شوند. و برای تزیین میتونید از زیتون  ....جعفری .خیار شور یا گوجه استفاده کنید بستگی به یمل و سلیقتون داره

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 2:57  توسط سر آشــــــپز   | 

رولت مرغ و گوشت

مواد لازم

گوشت چرخ‌كرده - 300 گرم
سينه‌مرغ چرخ‌كرده - 250 گرم
پياز رنده شده - دو عدد
جعفري خرد شده - دو قاشق غذاخوري
نمك و فلفل - به ميزان لازم

 

طرز تهيه

ابتدا يكي از پيازها را در گوشت چرخ كرده رنده مي‌كنيم، جعفري خرد شده، نمك و فلفل را به آن اضافه كرده و روي سلفون به صورت گرد پهن مي‌كنيم و در سلفون ديگري پياز رنده شده و مرغ چرخ‌كرده را باهم مخلوط كرده به صورت گرد پهن مي‌كنيم و روي گوشت مي‌‌گذاريم و مانند رولت لوله مي‌كنيم. بعد در ماهي‌تابه دوطرف آن را سرخ كرده و برش مي‌دهيم.

براي تزئين مي توانيد از خيار شور، گوجه فرنگي و ليموترش تازه استفاده كنيد

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 2:27  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم

گوشت چرخ‌كرده - 400 گرم
پياز رنده شده كوچك - يك عدد
سيب‌زميني نگيني خرد شده - 150 گرم
ماكاروني فرمي يا كشيده در صورت تمايل - چند عدد
رب گوجه‌فرنگي - يك قاشق غذاخوري
پياز داغ - يك قاشق سوپخوري
آب - دو ليوان
زردچوبه، نمك و فلفل - به ميزان لازم

کله گنجشکی

طرز تهيه

گوشت را با پياز و نمك مخلوط كرده (مي‌توانيد كمي جعفري يا گشنيز خردشده هم به اين مواد اضافه كنيد) سپس از آن گلوله‌هايي به اندازه كله گنجشك درست كنيد. (مي‌توان اين گلوله‌ها را در آرد غلطاند.) در ظرفي پياز داغ، رب، زردچوبه و نمك را مخلوط كرده حدود دو ليوان آب بريزيد و روي حرارت بگذاريد. كله‌گنجشكي‌ها را همراه با سيب‌زميني به آب در حال جوش اضافه كنيد. در اين مرحله و درصورت تمايل مي‌توانيد ماكاروني را نيز به آن بيفزائيد. در ظرف را گذاشته و تا زماني كه ميزان آب حدود يك ليوان شود صبر كنيد. غذاي شما آماده است.

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 2:22  توسط سر آشــــــپز   | 

 

رولت گوشت از جمله غذاهاي مناسب مهماني‌هاي رسمي است. اين غذا با توجه به محتويات داخل رولت در طعم و مزه‌هاي مختلف درست مي‌شود.

ما نيز در اينجا به 2 نمونه از آنها اشاره مي‌كنيم. در ضمن از جمله مزاياي درست كردن رولت گوشت اين است كه وقتي مهماني رسمي داريد و قرار است چند نوع غذا درست كنيد، مي‌توانيد اين غذا را از شب قبل آماده كرده و پس از تهيه سس، آن را در روز مهماني روي رولت بريزيد. سپس در فر يا مايكروفر گرم كرده و سرو كنيد.

مواد لازم براي تهيه رولت:
ـ نيم كيلوگرم گوشت چرخ‌كرده مخلوط (گوساله و گوسفند)
ـ يك عدد پياز متوسط
ـ 2 حبه سير
ـ 4 تا 5 دانه فلفل سياه درسته
ـ يك قاشق چاي‌خوري نمك
ـ پودرسوخاري به مقدار لازم
ـ يك قاشق غذاخوري رب گوجه‌فرنگي

مواد مورد نياز براي داخل رولت:
روش يك:
ـ 2 عدد تخم‌‌مرغ
ـ 3 قاشق سوپ‌خوري جعفري يا گشنيز خردشده
ـ نمك و فلفل به ميزان لازم

روش 2:
ـ 3 قاشق سوپ‌خوري زرشك
ـ 2 قاشق سوپ‌خوري گردوي خردشده

 طرز تهيه:
ابتدا پياز را پوست كنده و پس از شست‌وشو خرد كنيد. سپس سيرها را نيز پوست گرفته و رنده كنيد. گوشت چرخ‌كرده را به چند قسمت تقسيم كرده و هر يك از قسمت‌ها را همراه كمي پياز و سير داخل دستگاه خردكن يا غذاساز بريزيد. اين كار را آن‌قدر تكرار كنيد كه گوشت‌هاي تقسيم شده با سير و پياز چرخ شود. در پايان كل گوشت را مجددا داخل دستگاه بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد.
نكته يك: اگر مخلوط گوشت و پياز و سير به دست نچسبيد، يعني آماده درست كردن رولت است در غير اين صورت، آن‌قدر ورز دهيد تا ديگر به دست نچسبد.
نكته 2: با توجه به اينكه با اين مقدار گوشت، مي‌‌توانيد 2 عدد رولت درست كنيد، مقدار گوشت را به 2 قسمت تقسيم كنيد. حالا در كف يك سيني مقداري آرد سوخاري بپاشيد و نيمي از گوشت را برداشته و پس از صاف كردن در كف دست، روي سيني آغشته به پودر سوخاري پهن كنيد تا به صورت گرد باز شود. توجه داشته باشيد لبه‌هاي گوشت نبايد ضخيم باشد و تا جايي كه امكان دارد، به طور يكنواخت با فشار آوردن روي گوشت، لبه‌‌هاي آن را نازك كنيد، سپس يكي از مخلوط‌هاي داخل رولت را آماده كنيد و سطح گوشت را با آن بپوشانيد.
اگر مي‌خواهيد از مخلوط تخم‌‌مرغ‌دار براي داخل رولت استفاده كنيد، ابتدا بايد تخم‌‌مرغ‌ها را آب‌پز كرده و پس از پوست كندن به صورت حلقه‌حلقه، خرد كنيد. حالا جعفري يا گشنيز خرد شده را روي گوشت بريزيد و سپس تخم‌مرغ‌ها را روي سبزي بچينيد و با پاشيدن نمك و فلفل، آن را مزه‌‌دار كنيد. در پايان، لبه‌هاي گوشت را از روبه‌رو به هم بچسبانيد. براي اين منظور از 2 انگشت شست و سبابه استفاده كنيد و لبه‌ها را روي هم طوري فشار دهيد تا خوب به هم بچسبند. حالا نوبت سرخ كردن رولت است. داخل تابه‌‌اي گود، مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس رولت پيچيده شده را داخل روغن بگذاريد. پس از اينكه يك طرف آن كمي سرخ شد، آن را برگردانيد تا طرف ديگر نيز سرخ شود.
در فاصله سرخ شدن يكي از رولت‌ها، براي درست كردن رولت ديگر، دست به كار شويد. همان‌طور كه پيش از اين نيز ذكر شد، شما مي‌توانيد داخل رولت را با مخطوط ديگري هم پر كنيد؛ بنابراين اين رولت را به جاي مخلوط تخم‌مرغي با زرشك و گردو بپيچيد. براي اين منظور، پس از پهن كردن گوشت روي سيني آغشته به پودر سوخاري، زرشك را شسته و با گردوي خردشده مخلوط كنيد. سپس آن را روي گوشت بريزيد. حالا 2 طرف گوشت را مانند روش قبل روي هم چسبانده و آن را سرخ كنيد. پس از سرخ شدن رولت‌ها، آنها را داخل تابه‌اي بزرگ كنار هم قرار دهيد. تابه كوچك ديگري نيز آماده كنيد و در آن كمي روغن بريزيد. سپس يك قاشق سوپ‌خوري رب گوجه‌فرنگي را در آن تفت داده و مقداري آب نيز به آن اضافه كنيد. حالا سس حاصله را روي رولت‌هاي چيده شده در تابه‌ بزرگ بريزيد و در ظرف را بگذاريد و مدت يك ساعت روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا رولت‌ها بپزد.

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه 1 مهر1388ساعت 1:20  توسط سر آشــــــپز   |