X
تبلیغات
هـــــنر اشــــــــپـــزی - مربـــــــــا
اینجا فقط یه کتاب اشپزی واسه خودمه از وبلاگهای مختلف گلچین شده و بعضی کارای خودم

 

مربای سیب


مواد لازم :
سیب یک کیلو
شکر یک کیلو و اگر سیب هاتون شیرین بود تا 750 گرم می تونید مقدار شکر رو کاهش بدید.
آبلیمو دو - سه قاشق چای خوری
گلاب نصف فنجان

طرز تهیه :
سیب ها رو پوست بگیرید و به قطعات مناسب خرد کنید .

مربای سیب


اونها رو در ظرف بریزید و بگذارید آب داخل ظرف بجوشه و سیب ها کمی بپزه ( نه اونقدری که له بشه )
سیب ها رو از ظرف خارج کنید و شکر رو داخل آب سیب باقی مونده در ظرف بریزید و هم بزنید تا شکر حل بشه . البته داغی آب کمک زیادی به حل شکر داره .
بعد از این که دوباره آب جوشید بعد از 5 دقیقه ، چند بار جوش خوردن ،  سیب ها رو دوباره به ظرف برگردونید و حالا صبر کنید تا شیره قوام بیاد و در آخر کار آبلیمو و گلاب رو اضافه کنید .
بعد از آماده شدن مربا زیر ظرف رو خاموش کنید و صبر کنید مربا خنک بشه و بعد اون رو به ظرف شیشه ای منتقل کنید و در یخچال نگهداری کنید.

نوش جان

**نکته ها **
پختن مربا در ظروف مسی از قدیم الایام معروف بوده به رنگ و لعاب خاص و این که مربا مشکل شکرک زدن پیدا نمیکنه .
اگر ظرف مسی در دسترس نداشتید می تونید از ظروف لعابی استفاده کنید . ( به جز مربای به )
در طول پخت درب ظرف رو نگذارید.
می تونید به جای آبلیمو از یک چهارم قاشق چایخوری جوهر لیمو استفاده کنید.
برای پخت این مربا من از سیب زرد استفاده کردم.
در ضمن می تونید اصلاً سیب ها رو خرد نکنید و به صورت درسته مربا رو درست کنید
+ نوشته شده در  یکشنبه 12 اردیبهشت1389ساعت 18:25  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم

بهار نارنج  :  ۳۰۰۰ گرم
شکر  :  ۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش  :  ۰.۵ فنجان
هل  :  ۱ قاشق سوپخوری

طرز تهیه


این مربا یکی از لطیف‌ترین و مطبوعترین مرباها است که باید در طبخ آن دقت بیشتری به‌کار برود تا نتیجه مطلوب به‌دست بیاید و نکته حساس آن است که باید بعد از چیدن بهار (شکوفه نارنج) بلافاصله آن را برای طبخ آماده نمود.
هم وزن بهار شکر در نظر می‌گریم و برای هر یک کیلو شکر دو لیوان آب کافی است بهتر است بهار را دو سه ساعت در آب آهک بخوابانیم دیگ مناسبی را آب می‌ریزیم و جوش می‌آوریم بهار از آب آهک خارج می‌کنیم و می‌شوئیم دوباره در آب می‌جوشانیم و آب آن را عوض می‌کنیم، بعد بهار را در آب شیرین به مدت ۲۴ ساعت قرار می‌دهیم و سه تا چهار بار آب آن را عوض می‌کنیم، تا تلخی بهار گرفته شود بعد شکر را با آب می‌جوشانیم و صاف می‌کنیم و بهار را که تلخی آن گرفته شده است در شربت می‌ریزیم و روی آتش می‌گذاریم تا شربت بجوشد و قوام بیاید، بعد ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری آب لیمو را اضافه می‌کنیم و بعد از دو سه جوش مربا را از روی آتش بر می‌داریم.
تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بهار نارنج یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل می‌کنیم به‌هم می‌زنیم و می‌گذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بهار نارنج می‌ریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بهار نارنج را مطابق دستور بالا آماده می‌کنیم.

+ نوشته شده در  چهارشنبه 18 آذر1388ساعت 23:31  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم


▪ پوست پرتقال تازه: ۱ کیلو
▪ شکر: ۱/۵ کیلو
▪ آب: ۱/۵ لیتر
▪ آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

روی پرتقال ها شش برش طولی زده و به آرامی پوست آن ها را بکنید. هر برش پوست پرتقال را به صورت رول(لوله) بپیچانید و سپس یک خلال دندان به هر کدام بزنید تا به همین شکل باقی بماند(مطابق شکل). سپس رول ها را در قابلمه حاوی آب سرد ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. هنگامی که آب جوش آمد پس از پنج دقیقه آن را آبکش کنید. این عمل را سه بار تکرار نمایید سپس رول ها را در قابلمه ریخته و روی آن آب سرد بریزید و بگذارید تا ۲۴ساعت بماند. هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار آن را عوض کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود(توجه داشته باشید که عطر پرتقال به طور کامل از بین نرود). آب و شکر را در قابلمه ای بزرگ ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش آید و شکر حل شود. رول ها را به آب و شکر بیفزایید و بگذارید تا به آرامی بجوشد و پوست پرتقال شفاف شود. در پایان آبلیمو را اضافه کنید و سپس خلال ها را از رول ها خارج کرده و بگذارید شربت غلیظ شود. حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا مربا سرد شود. مربا را در ظرف تمیزی بریزید، به طوری که شربت کاملا روی پوست پرتقال را بپوشاند، و آن را در جای خنک نگهداری کنید.

+ نوشته شده در  چهارشنبه 18 آذر1388ساعت 22:48  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای مربای به

به 1 کیلو
شکر 750 گرم
آب لیمو 3 قاشق غذاخوری
هل کوبیده 1 قاشق چایخوری( یا هل نکوبیده 1 قاشق مرباخوری)




طرز تهیه:

به را پوست کنده و قاچ کرده داخل ظرف ریخته و حدود 5 لیوان آب ریخته (طوری که روی به را بگیرد) در آن را می بندیم و روی حرارت می گذاریم تا به کمی پخته شود (ولی له نشود) بعد شکر را به آن اضافه می کنیم و می ذاریم با حرارت ملایم 3-4 ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوشرنگ و شربت آن غلیظ شود بعد آب لیمو و هل را به آن اضافه می کنیم و بعد از چند جوش آن را از روی آتش بر می داریم. ( اگر از هل نکوبیده استفاده کردید همراه با شکر هل را داخل مربا بریزید)
برای درست کردن مربای « به» باید از ابتدا در ظرف بسته باشد(معمولا در دیگهای مسی درست میکنن خیلی خوشرنگ میشه ) و حرارت ملایم باشد تا کاملن رنگ مربا قرمز شود.

+ نوشته شده در  شنبه 14 آذر1388ساعت 17:13  توسط سر آشــــــپز   | 

Image and video hosting by TinyPic     

 شربت توت فرنگی

 

مواد لازم:
توت فرنگی= 1/5 کیلو
شکر = 1/5 کیلو
آبلیمو= 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه1:
دم توت فرنگی ها را گرفته و آنها را بشویید بعد آن را در یک آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود.
توت فرنگی ها را درون قابلمه ای ریخته و شکر را لابلای توت فرنگی ها میریزم و یک روز در یخچال میگذاریم بماند.
بعد قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا مربا بجوشد.(هیچ وقت در مربا را هنگام پختن نگذارید)کفی که روی مربا حاصل میشود چند بار با قاشق بردارید و آبلیمو را اضافه کنید.(مواظب باشید مرباتان سر نرود).بعد از 15 الی 20 دقیقه مربا آماده می شود.اگر دیدید که شربت آن زیاد هست توت فرنگی ها را با مقدار شربتی را که میخواهید در شیشه مورد نظر ریخته و بعد از خنک شدن داخل یخچال بگذارید.بقیه شربت را یک استکان سر خالی شکر
به آن اضافه کنید و شکر را در شربت حل کنید و بگذارید بجوشد. بعد از قوام آمدن شربت(مقداری از شربت را روی قاشق بریزید و کمی صبر کنید تا آن مقدار شربت سرد شود بعد شربت را به ‌طرف زیر سرازیر کنید اگر شربت به سختی از قاشق سرازیر شود و کش پیدا کند شربت در این موقع قوام آمد است.)ظرف را از روی حرارت بردارید و وقتی خنک شد آن را در شیشه بریزید و در یخچال نگهدارید.

این طرز تهیه مادر عزیز بنده هست که خیلی بهتره:
طرز تهیه2:

دم توت فرنگی ها را گرفته و آنها را بشویید بعد آن را در یک آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود.
توت فرنگی ها را درون قابلمه ای ریخته و شکر را لابلای توت فرنگی ها میریزم و یک روز در یخچال میگذاریم بماند تا توت فرنگی ها آب بندازد.

توت فرنگی ها را درون یک آبکش میریزم تا آب توت فرنگی ها و خود توت فرنگی ها از هم جدا شوند. سپس آب توت فرنگی ها را جدا گانه میگذاریم15 الی 20 دقیقه بجوشد و بعد از آن خود توت فرنگی ها و آبلیمو را به آب توت فرنگی ها اضافه میکنم و 15 دقیقه دیگر میگذاریم با هم با حرارت ملایم بپزد.

شربت توت فرنگی

دلیل کپک زدن مربا و شربت‌ :

1.شکر آن کم باشد .

2.قوام نیامده باشد .
3.کاملا پخته نشده باشد.

دلیل شکرک زدن مربا و شربت‌ :

این حالت معمولاً در مرباها و شربت‌ها دیده می‌شود، وقتی مربا یا شربت بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد مربا یا شربت شکرک می‌زند. برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری هم آبلیمو اضافه کرد و آن را چند جوش داد تا شکرک از بین برود.
+ نوشته شده در  شنبه 14 آذر1388ساعت 17:11  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم:

هویج=500 گرم

شکر=550 گرم

آب=2 لیوان

گلاب=نصف استکان

خلال بادام یا پسته یا هر دوتاش یا اصلا میتوانید نریزید ولی ما همیشه خلال در مربای هویج استفاده میکنیم و خیلی خوشمزه تر میشه=از هر کدام 1 قاشق غذاخوری

آب=2 لیوان

هل سائیده شده=نصف قاشق چایخوری

آبلیمو=1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

خلالها را 3 بار بشورید و آب آنها را بیرون بریزید و بعد دوباره در آنها آب بریزید و بگذارید 1 ساعت خیس بخورد.
هویج ها را شسته و پوست آنها را بگیرید و بعد با رنده درشت رنده کنید(به اندازه های که در بالا مشاهده میکنید)و با 2 لیوان آب و شکر و خلالها،اول روی حرارت متوسط بگذارید (با در باز مربا پخته شود تا رنگ آن تغییر نکند)و وقتی که جوش آمد با روی حرارت کم بگذارید تا شربت قوام بیاید،تقریبا 2 تا 3 ساعت طول میکشد و 30 دقیقه آخر گلاب و هل و آبلیمو را به آن اضافه کرده.

دلیل کپک زدن مربا و شربت‌ :
1.شکر آن کم باشد .
2.قوام نیامده باشد.
3.کاملا پخته نشده باشد.

دلیل شکرک زدن مربا و شربت‌ :
این حالت معمولاً در مرباها و شربت‌ها دیده می‌شود، وقتی مربا یا شربت بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد مربا یا شربت شکرک می‌زند. برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری هم آبلیمو اضافه کرد و آن را چند جوش داد تا شکرک از بین برود.

 

+ نوشته شده در  شنبه 14 آذر1388ساعت 17:7  توسط سر آشــــــپز   | 

        

              

مواد لازم:

شاتوت  ۴۵۰ گرم(من همین مقدار داشتم)

شکر     ۴۵۰ گرم

گلاب    کمی

طرز تهیه:

در یک ظرف مناسب شکر را روی شاتوت میریزیم و چند ساعتی تو یخچال قرار میدیم. تا شاتوت خوب آب بندازه٬ بعد از اون این مخلوط را روی شعله متوسط نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه میذاریم تا خوب بجوشه.(هم زدن و گرفتن کف فراموش نشه) بعد از اینکه کمی سر شد از صافی رد میکنیم. ولی زیاد شاتوت ها رو له نمی کنیم.انچه از صافی رد شد شربت و انچه در صافی ماند مرباست. اگه خواستید گلاب هم به شربت اضافه کنید.

               

+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 2:44  توسط سر آشــــــپز   |