X
تبلیغات
هـــــنر اشــــــــپـــزی - منوی غذا برای مهمانی
اینجا فقط یه کتاب اشپزی واسه خودمه از وبلاگهای مختلف گلچین شده و بعضی کارای خودم
تعداد ۱۱ نفر

ته چین مرغ
سوپ جو با خامه
قرمه سبزی و برنج ساده سفید
سالاد الویه
کلاب کلاس و پنیر به عنوان پیش غذا
دسر رنگین کمان
دسر خرده شیشه
بورانی ها: لبو - بادمجان

+ نوشته شده در  یکشنبه 4 بهمن1388ساعت 2:30  توسط سر آشــــــپز   | 

خوب حالا من ... مهمونی فامیلی ... انواع خورش (قورمه سبزی - قیمه - کرفس - بامیه و ... ) - شوید باقالی (زرشک پلو) با مرغ - هویج پلو - خوراک زبان گوساله - ماکارونی - سبزی پلو با ماهی (شوهر من زیاد از غذاهای جدید خوشش نمیاد پس مجبورم هی با همین غذاها بازی کنم:))  ) - سوپ هم همیشه هست .... ضمنا فقط دو مدل از این غذاها رو میدرستم معمولا - ژله . معمولا همیشه سوپ و ماکارونی هست چون شوهرم خیلی دوست داره:)

مهمونی دوستانه ... اگه دوستای خودم باشن (که کلا میشیم 4 نفر) یکی از دوستام همیشه موقع اومدن نظرشو میگه .... معمولا هم یه چیز راحت مثل ماکارونی - استانبولی - دمپختک یا یه همچین چیزایی سفارش میده که من یه سوپی چیزی هم کنارش میذارم ... ما هم میریم اونجا همینجوری سفارش میدیم (چون دوستای 10-12 ساله ایم و با هم بسیار راحت)  ولی دوستای خانوادگی که میان مثل مهمونی فامیلی


مهمونی تولد .... من همیشه سعی میکنم در کنار غذاهای معمولیمون یه غذای ویژه بذارم (نه حالا ویژه ای که شما فکر میکنین ها .... یعنی سالی چند بار کلا نمیپزم:))   )  مثل مرغ شکم پر - جوجه کباب تو فر - کباب بختیاری و از این قبیل

+ نوشته شده در  یکشنبه 4 بهمن1388ساعت 2:17  توسط سر آشــــــپز   | 

مهمانی فامیل:با توجه به طیف سنی مختلف و وجود افراد مسنتر:
سوپ جوی مجلسی،باقالی پلو با گوشت و مرغ،ته چین یا مقدار کمی خورشت فسنجان) و نهایتا سالاد ماکارونی
برای دسرم ژله که میشه یکی از انواع خوشگلش رو درست کرد..سالاد که میتونه سالاد کاهو یا کلم باشه

مهمانی دوستانه: یه نوع سوپ،سوفله مرغ و قارچ،یه نوع کیک یا کلوچه غذایی ترجیحا با گوشت قرمز،سالاد الویه یا ماکارونی،کومپیر،سالاد کلم،شارلوت و ژله از نوع جدید و خوش آب و رنگترش!یا به جاش یه کیک میوه یا تارت میوه و یا سالاد میوه با سس ژله

تولد فامیلی:کوکو سبزی در نان باگت یا کوکوی دو رنگ رولتی،کلوچه های کوچک گوشتی،سالاد ماکارونی،ته چین تکه ای،کراکت سیب زمینی،ژله(یا ساده یا ژله بستنی)،سالاد کلم..سالاد الویه

تولد کودکانه: کوکو سبزی تو نون باگت،پیراشکیهای ساندویچ میکری،اسنک و رول سوسیس
برای دسر موز شکلاتی سر چوب بستنی که خیلی نازه،کباب میوه
+ نوشته شده در  یکشنبه 4 بهمن1388ساعت 2:15  توسط سر آشــــــپز   | 

برای انتخاب منوی غذا برای مهمانی چند فاکتور رو باید در نظر گرفت
زمان مهمانی:مهمانی عصرانه نهار یا شام
طیف سنی و سلیقه مهمانان:انتخاب غذاهای سنتی یا جدید
مناسبت مهمانی:جشن تولد ، مهمانی دوستانه یا خانوادگی و...
توانایی های میزبان:در زمینه تهیه و تزئین غذا دسر و ...

به همین دلیل راهنمایی های ما برای تهیه منو غذای مهمانی راهنمایی کاملا دقیقی نیست مگر اینکه از تمامی این فاکتور ها مطلع باشیم.البته اصول و قوانینی وجود داره که به ما کمک می کنه که بتونیم انتخاب درستی داشته باشیم
معمولا وعده اصلی غذا برای مهمانی های نهار برنج هست .در مهمانی های عصرانه معمولا از غذاهای سبک و در قطع کوچک استفاده می شه و ....

و اما من این موارد رو برای انتخاب منو در نظر می گیرم:اول رنج سنی مهمانان معمولا سعی می کنم برای مهمانی های خانوادگی که مهمانان از نظر طیف سنی دارای تنوع زیادی هستند(کودک جوان و مسن) غذای اصلی رو در دو نوع سنتی و مدرن در نظر بگیرم تا باب طبع همه مهمان ها باشه.
غذاها رو به دو نوع غذا با گوشت قرمز و گوشت مرغ تقسیم می کنم و سعی می کنم از هر دونوع تهیه کنم(شاید مهمون ها محدودیتی در انتخاب این دو داشته باشند)
سلیقه مهمان ها رو در نظر می گیرم، مثلا اگه قرار باشه تو انتخابم خورش داشته باشم در نظر می گیرم که مهمان ها کدوم خورش رو بیشتر دوست دارند(مثلا قرمه سبزی یا بادمجان و ...)
غذاها رو جوری انتخاب می کنم که بتونم از روز قبل بعضی کاراش رو انجام بدم و همه کارها نمونه برای روز مهمونی
جدیدا برای مهمانان رژیم دار هم فکری می کنم مثلا تهیه سبزیجات بخار پز و ...
در مورد مهمانی هایی مثل تولد و .. که تعداد مهمان ها نسبت به بقیه مهمانی ها بیشتره سعی می کنم غذاهایی رو انتخاب کنم که ریخت و پاش و ظرف کثیف کردن کمتری داشته باشه و در ضمن سرو اون ها راحت باشه

و در آخر این هم یک ترکیب منطقی از جناب آقای زحمتکش در فروم هنر آشپزی:

1ـ پيش غذا (ترجيحا اشتهاآور): سوپها از اين دسته اند؛ شيرين بودن آنها منطقي نيست چون اشتهاي مهمان را كور ميكند.
2ـ غذاي اصلي: در سفره هاي ايراني يك چلو خورشت، نوعي پلو و يك قلم غذاي گوشتي (مثلا كبابي) از قبيل مرغ، ماهي، و امثال آن مناسب محسوب ميشود.
3ـ غذاي جنبي يا دورچين (و شايد به تعبير شما مخلفات): شامل ماست، چاشته‌ها، ترشيجات، سالادها، و امثال آن. من يك غذاي غير ايراني تفنني را اينجا توصيه ميكنم چون ممكن است همه نپسندند و توي ذوق ميزبان بخورد. ضمنا نوشيدنيها (كه معمولا به غلط در سفره ايراني خيلي سرد و يا اصطلاحا تگري سرو ميشوند) مكمل اين بخشند.
4ـ دسر: كه بايد تاحدي شيرين و پايان بخش غذا باشد. خيلي هم متنوع است.

متاسفانه اغلب به چيدمان شما و مسائل جانبي توجه نميشود و در پايان احتمالا همه فقط خواهند گفت غذايتان خوشمزه بوده است. ولي اگر خواستيد سنگ تمام بگذاريد اين بخش از دستمال سفره شروع ميشود تا انتخاب نوع ظروف و چيدمانشان و همچنين آرايش و نوع و ترتيب سرو تمام 4 مورد بالا.

البته اين تجربه ايراني من است و آداب سفره هاي ملل ديگر متفاوت است. هيچ عيبي هم ندارد بلكه ريشه در فرهنگ غذايي ما دارد. مثلا آش ما اغلب به عنوان غذايي اصلي، آنهم با حجمي سير كننده سرو ميشود. مثلا سالادي كه من به عنوان دورچين در نظر گرفتم در برخي فرهنگهاي غذايي پيش غذا است. ولي كمتر ايرانيي ديده ام كه اول سالاد فصل بخورد و بعد غذاي اصليش را شروع كند. پس براي ما سالاد فصل و شيرازي و امثال آن دورچين است
+ نوشته شده در  یکشنبه 4 بهمن1388ساعت 2:11  توسط سر آشــــــپز   |