اینجا فقط یه کتاب اشپزی واسه خودمه از وبلاگهای مختلف گلچین شده و بعضی کارای خودم

ماهیچه : یک تکه
سیب زمینی : یک عدد
هویج : 2 عدد بزرگ
برنج : مقداری!
رشته سوپی : کمی!
خامه
کره
پیاز : 1 عدد
رب: 1 قاشق

اول ماهیچه رو با پیاز و برگ بو می پزیم...من گوشت ماهیچه رو جدا کردم و فقط از آبش استفاده کردم...آب ماهیچه رو میریزیم توی قابلمه و برنج رو اضافه کرده به همراه هویج و سیب زمینی نگینی شده و پیاز رنده شده! پیاز برای سرماخوردگی مخصوصا خیلی خوبه!بعد که این مواد پخته شد و غلظت پیدا کرد یه گالینابلانکای گوساله یا بره رو در مقداری آب حل کرده و به سوپ اضافه میکنیم(می تونید این کارو نکنید)...حدود 1 قاشق کره هم می ریزم تا بپزه...نیم ساعت پایانی مقدار کمی رب اضافه میکنیم...موقع سرو هم خامه...
خیلی خوش طعم میشه...

مامی سایت  خاتون

+ نوشته شده در  شنبه 8 اسفند1388ساعت 3:4  توسط سر آشــــــپز   | 

یه سوپ خیلی خوشمزه و سبک و دوست داشتنی. و نرم ;)

امتحان کنید پشیمون نمیشید.

مواد لازم: (اینایی که میگم دونفره است)

کلم بروکلی: 300 گرم

پیاز: 1 دونه متوسط

سیر خرد کرده: 2 حبه

سیب زمینی: 1 دونه بزرگ (3 تا کوچیک من ریختم)

(میتونید از برگ ها و ساقه های جوان کرفس هم استفاده کنید. من چون نداشتم نریختم و همینجوری هم خوشمزه شد کلی.)

شیر: یک لیوان و نیم

عصاره مرغ: یکی

نمک و فلفل (در صورتی که بعد از ریختن عصاره چشدید و به نظرتون کم نمک بود.)

IMG_2650_5.jpg (109 KB)

روش تهیه هم خیلیییی ساده است:

سیب زمینی ها رو خرد کنید (لازم نیست ریز باشه اصلا). پیاز و سیر رو خلالی کنید و بروکلی ها رو پر پر کنید.

IMG_2654.jpg (42 KB)   IMG_2658.jpg (65 KB)

اول پیاز هایی رو که خرد کردید توی کره تفت بدید. وقتی که شفاف شد سیر ها رو اضافه کنید و یکم تفت بدید.

IMG_2660.jpg (63 KB)

بعدش هم سیب زمینی و کلم براکلی و کرفس (اگه داشتید) رو اضافه کنید و با 1 و نیم پیمانه آب بگذارید حدود 20 تا 25 دقیقه بپزه (آخرش نباید زیاد آب داشته باشه). عصاره مرغ رو توی یه مقدار از این آب مخلوط کنید و اضافه کنید که طعمش به خورد موارد بره.

IMG_2661.jpg (84 KB)

وقتی که سوپ کاملا پخته شد، توی میکسر بریزید تا کاملا یکدست بشه.

IMG_2662.jpg (90 KB)   IMG_2664.jpg (50 KB)

بعد باز توی قابلمه بریزید و شیر رو اضافه کنید. اگه لازم بود، نمک و فلفل رو هم اضافه کنید. مقدار شیر هم بستگی به خودتون داره. اگه خواستید رقیق تر باشه میتونید بیشتر اضافه کنید.

IMG_2665.jpg (51 KB)

بعد هم با کلم براکلی یا برگ زرد و تازه کرفس تزئین کنید و سرو کنید.

IMG_2666.jpg (58 KB)

IMG_2671.jpg (50 KB)

یه نکته رو بعد از چند ساعت و بعد از خوندن نظرات دوستان میخوام اضافه کنم.

میکس کردن سوپ شاید خیلی قشنگ به نظر نیاد یا شاید ما دوست نداشته باشیم (چون توی فرهنگ غذاییمون نبوده). اما اگه یک بار امتحان کنید، مطمئنم که دوست خواهید داشت و بعد از اون دیگه مشکلی با سوپ های میکسی ندارید.

اگه کسی هم واقعا نمیتونه تحمل کنه و میکس نکنه، اونوقت یه سوپ دیگه داره. برای اینکه سوپ میکس شده تمام طعمها رو با هم مخلوط میکنه و یه طعم جدید میده.

امیدوارم فرصت یک بار امتحان رو از خودتون نگیرید.

+ نوشته شده در  جمعه 6 آذر1388ساعت 1:46  توسط سر آشــــــپز   | 

 

مواد لازم برای دو نفر

یک لیوان جو
دو لیوان شیر
یک قاشق چای خوری کره
یک فنجان خامه
یک دانه هویج
نمک و فلفل سیاه هرچقدر که صلاح می دانید
هفت هشت دانه قارچ خرد شده

.جو را یک روز بگذارید خیس بخورد. این طوری زود تر می پزد. بعد جو را بریزید توی قابلمه و آب بریزید رویش و نمک و فلفل سیاه بزنید و بگذارید با حرارت کم روی اجاق بپزد وقتی جو پخت، بگذارید آب سوپ کشیده شود بعد شیر و کره و خامه و قارچ خرد شده و هویج را اضافه کنید. بگذارید سوپ ده دقیقه بجوشد و بعد نوش جان کنید.

+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 3:58  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای حدود ۳ نفر:



نخود لوبیا و عدس ________________________________از هرکدام 1 استکان

کشک __________________________________________ 3/4 لیوان

سبزی آش (گشنیز-جعفری- تره-اسفناج)------------------------------- ۱کیلو
رشته آشی _______________________________________200گرم

پیاز ________________________________________2 عدد متوسط

سیر _____________________________________________4 حبه

نعناع ___________________________________ 2 قاشق غذاخوری

روغن و نمک و فلفل و زردچوبه _____________________ به میزان لازم

طرزتهیه:
یکی از پیازها رو خرد میکنیم و در روغن سرخ می کنیم بعد زردچوبه  رو می ریزیم و تفت می دهیم. بعد 2 لیوان آب اضافه می کنیم و نخود و لوبیا رو که از قبل خیس کردیم می ریزیم تویش تا بپزه. بعد که پخت عدس رو اضافه می کنیم و کمی بعد سبزی رو می ریزیم. (من چون از سبزی خشک استفاده می کردم سبزی رو خیس کرده بودم و از روی آب گرفتم و توی قابلمه ریختم). بعد که سبزی پخت و آش نسبتاً جا افتاد حدود نیم ساعت مانده به آخر طبخ رشته اش رو اضافه می کنیم. کشک رو جداگانه کمی رقیق می کنیم و بیست دقیقه می جوشانیم. زیر آش رو خاموش می کنیم و کشک رو یه مقداری برای تزیین نگه میداریم و بقیه رو توی آش می ریزیم و هم می رنیم. آش رو می کشیم. و رویش رو با کشک نعناع داغ ، سیرداغ و پیاز داغ و زعفران آب زده تزیین میکنیم. درصورتی که بخواهیم تزیین مجلسی تر باشه می تونیم از گوشت چرخکرده سرخ شده و نخود ولوبیای پخته هم در تزیین استفاده کنیم.

 

منبع:تنبل خونه شاه عباسی

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 6:1  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم براي چهار نفر :


هويج نگيني ريز خرد شده --------------------- ۲۰۰ گرم

سيب زميني نگيني ريز خرد شده ------------ ۱۵۰ گرم

نخود فرنگي ------------------------------------ ۱۰۰ گرم

دانه ذرت --------------------------------------- ۵۰ گرم

آب مرغ ---------------------------------------- ۳ لیوان

رشته سوپ ( فرنگی ) ----------------------- ۱۵۰ گرم

گوجه فرنگی* --------------------------------- ۴-۵ عدد بزرگ

نمک ، فلفل ، آبلیمو تازه --------------------- به مقدار لازم

جعفری و گشنیز خرد شده ------------------ یک استکان

 

طرز تهیه :

ابتدا هویچ ها و دانه های ذرت را در آب مرغ در حال جوشیدن بریزید ، بعد از ۱۵ دقیقه سیب زمینی و نخود فرنگی را به سوپ اضافه کنید .

گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید ، کاملا ریز و یک دست خرد کنید و در مقداد خیلی کم روغن سرخ کنید بعد از اینکه کاملا سرخ شد به مواد بالا اضافه کنید . بعد از اینکه مواد جوشید ، شعله گاز را ملایم کنید تا کم کم جا بیفتد . ( در صورتی که به جای گوجه فرنگی از رب گوجه استفاده میکنید دو قاشق غذا خوری رب گوجه را در مقدار کمی روغن سرخ کنید و به مواد اضافه کنید . که در این صورت از مقدار نمک کمتری نیز استفاده میشود . ولی توصیه میشود سعی کنید به جای رب کلا در همه غذاها از گوجه فرنگی تازه استفاده کنید )

وقتی سوپ تقریبا پخته شد ، رشته را کم کم به مواد اضافه کنید و جوری هم بزنید که رشته ها خرد نشوند . این کار را موقعی انجام دهید که تقریبا ۱۰-۱۵ دقیقه به کامل شدن مرحله پخت مانده باشد .

وقتی رشته کمی نرم تر شد ( اصطلاحا خودش را ول کرد ) دو سوم جعفری و گشنیز خرد شده را به سوپ اضافه کنید و سعی کنید کمتر هم بزنید .

وقتی سوپ حاضر شد ، قبل از کشیدن در ظرف مناسب ، مقدار نمک و فلفل را اندازه کنید و بعد آبلیموی تازه را به مقدار دلخواد به سوپ بیفزائید . و بعد از یک الی دو دقیقه سوپ را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسب سرو کنید و مقدار باقی مانده جعفری و گشنیز را روی سوپ بریزید .

* غلظت سوپ بستگی به ذائقه شما دارد . اگر سوپ خیلی غلیظ بود یک تا دو لیوان آب جوش در اواسط پخت به سوپ اضافه کنید .

** در این سوپ میتوانید از تکه های کوچک و یه اندازه مرغ پخته بدون استخوان هم استفاده کنید .

*** براي زيبا تر شدن ظاهر سوپ ، ميتوانيد يك عدد هويچ و نيمي از يك سيب زميني را با قالب هاي كوچك شيريني هاي نخود چي قالب بزنيد 

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 5:12  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای ۴ نفر

جو __________________ یه مشت به ازای هر نفر (برای ۴ نفر ۴ مشت

آب مرغ/گوشت _______________ ۴ لیوان

سس سفید _________________ ۲ پیمانه

خامه و جعفری (برای تزیین) ________________ مقداری


قارچ تفت داده شده (در صورت تمایل )_____________ ۱۰۰گرم

آبلیمو ______________ به میزان دلخواه

شیر (درصورت تمایل) ____________یک لیوان

طرزتهیه:

جو رو چند ساعت تو آب سر خیس می کنیم و بعد می ذاریم جداگانه بپزه. . توی قابلمه ۴-۵ نفره ای آب گوشت رو میذاریم جوش بیاد  و جوی پخته شده رو بهش اضافه می کنیم . سس سفید رو آماده می کنیم برای سوپ ها  سس سفید رو می تونیم رقیق تر درست کنیم سس رو به جو و آب گوشت اضافه می کنیم و میذاریم سوپ جوش بیاد. من معمولاً یه پیمانه شیر هم به سوپ اضافه میکنم. بعد قارچ تفت داده شده رو اضافه میکنیم می ذاریم یکی دو جوش بزنه. وقتی جا افتاد آبلیمویش رو اندازه می کنیم و  از روی حرارت برمیداریم مقداری خامه تویش می ریزیم و به هم می رنیم سوپ رو توی ظرف می ریزیم چند لحظه صبر می کنیم که کمی ببندد روی سوپ. خامه و جعفری خرد شده رویش می ریزیم. و تزیینش می کنیم.

(ممکن است علاوه بر قارچ ۲ هویج رنده شده هم توی سوپ بریزیم)

(منبع: تنبل خونه شاه عباسی)

+ نوشته شده در  شنبه 21 شهریور1388ساعت 4:57  توسط سر آشــــــپز   |