X
تبلیغات
هـــــنر اشــــــــپـــزی - کیـــــــک
اینجا فقط یه کتاب اشپزی واسه خودمه از وبلاگهای مختلف گلچین شده و بعضی کارای خودم

مواد لازم :

آرد                                  یک و نیم پیمانه

شکر                                یک پیمانه

تخم مرغ                           ۲ عدد

روغن مایع                         نصف پیمانه

جوش شیرین                  یک قاشق چایخوری

رنده ی پوست پرتقال      ۱ قاشق مرباخوری

شیر                              یک چهارم پیمانه

موز له شده                  یک پیمانه

طرز تهیه :

اول بگم که منظورم از پیمانه همون پیمانه های استاندارد شیرینی پزیه که ۴ سایز داره ( یک و یک دوم و یک سوم و یک چهارم پیمانه )  

حالا  میریم سر اصل مطلب .... اول تخم مرغ و شکر و رنده ی پوست پرتقال ( یا وانیل ) رو میزنیم تا کرم و کشدار بشه . بعد روغن مایع رو اضافه کرده و مجددا میزنیم . بعدش شیر و موز له شده رو اضافه میکنیم . موادمون که یکدست شد ، کم کم آرد و جوش شیرین رو که قبلا الک کردیم به مواد اضافه کرده و هم میزنیم تا کاملا یکنواخت بشه . قالبمون رو چرب کرده و کمی آرد می پاشیم و  با ضربه به پشت قالب اضافه ی آرد رو خارج میکنیم و بعد مایه ی کیک رو تو قالب ریخته و قالب رو داخل فری که از قبل با حرارت ۱۶۰ درجه ی سانتیگراد گرم کردیم به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه قرار میدیم تا بپزه .

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 11 خرداد1389ساعت 1:14  توسط سر آشــــــپز   | 

 

 تا جایی که شنیدم توی ماکرو همه جور کیکی می‌شه پخت ماکرو من سولار دم هستش و خودش دکمه کیک داره

من اینبار اینطوری درست کردم ... 


مواد لازم:
4 عدد تخم مرغ
4 قاشق غذا خوری سرپر آرد
4 قاشق شکر
وانیل کمی
بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری


سفیده و زرده رو جدا کردم سفیده رو اینقدر زدم که از ظرف نریزه بعدشم زرده رو با شکر اینقدر زدم که کرم رنگ شد بعد کم کم آرد رو اضافه کردم و بعدشم که سفیده رو ریختم و یه هم کوچولو زدم و بعدشم انداختمش تو ماکروفر و دکمه کیک رو زدم خودش 35 دقیقه تعریف کرد
آها ظرفش پیرکس بود که تهش رو کاغذ روغنی انداختم

منبع :مامی سایت

+ نوشته شده در  شنبه 8 خرداد1389ساعت 17:37  توسط سر آشــــــپز   | 

این هم یک نوع دیگه تزئین کیک با ژله

قبل از ریختن مواد کیک در قالب مستطیل یک قالب گرد رو وسط اون قرار می دهیم و بعد مواد کیک رو توی قالب می ریزیم



بعد از پخت کیک و خارج کردن از قالب ژله رو در قالب گرد درست کرده

بعد از بستن از قالب خارج می کنیم و توی حفره کیک می ذاریم و ...




 

 

+ نوشته شده در  شنبه 4 اردیبهشت1389ساعت 3:53  توسط سر آشــــــپز   | 

خوب بريم سر تزئين كيك ژله ای






اول اينكه براي تزئين كيك باران از همون خامه هاي ليتري استفاده كردم اينهاش






كار باهاش خيلي راحت بود 12 ساعت توي يخچال مي ذاريد و بعد مي زنيدش 1 دقيقه هم نشد

كه فرم گرفت.البته به خوشمزگي خامه هاي معمولي نبود(خامه هاي خونگي منظورمه از خامه هاي قنادي خيلي بهتر بود)


من يك كيك بزرگ و يك كيك كوچك درست كردم طبق صحبت هاي قبلي لاي هر كيك رو خامه و

 مخلفات گذاشتم و دو تا كيك رو روي هم گذاشتم.


روي كيك ها رو با خامه آستر كشي كردم و بعد دور كيك بالايي رو با فويل پوشوندم.







روي خامه چند تا شكلات سنگي ريختم




بعد طبق دستوري كه گفتم ژله رو درست كردم و روي كيك ريختم.(من چون به فرم موج ژله
 احتياج داشتم گذاشتم ژله از حالت سفيده سفت تر شد و بعد ريختم)
اردك هاي حمام رو روش گذاشتم(كلي شستمش به خدا!!!!!!)











بعد گذاشتم توي يخچال تا خودش رو گرفت.فويل رو با احتياط جدا كردم(اول كناره هاش رو با نوك چاقو از ژله جدا كردم)
و دور تا دورش رو با چوب شور شيرين !!!!!!!پوشوندم(چوب شيرين !همونايي كه وسطش كره بادوم زمينيه جديدا توي همه مغازه ها هست)






بعد روي كيك زيري رو با پودر نارگيل كه با رنگ خوراكي سبز كرده بودم پوشوندم و دور كيك زيري رو هم خورده بيسكويت ( بيسكويت شكلاتي ) چسبوندم .


 

******************

براي درست كردن كيك با رويه ژله بايد اين نكات رو به خاطر داشته باشيد

ژله اي كه براي رويه كيك استفاده مي شه بايد غليظ تر از ژله معمولي باشد .به اين دليل بايد يا از مقدار آب كمتري استفاده كنيم يا مقداري ژلاتين حل شده را به مايه اضافه مي كنيم
براي اينكه ژله از دور كيك نريزد بايد پوششي دور كيك داشته باشيم كه به اين منظور از وسايل مختلفي استفاده مي كنيم
بعد از پخت كيك و سرد شدن آن رويه كيك را با آستري از خامه فرم گرفته پوشش مي دهيم تا از نفوذ ژله به درون كيك جلوگيري كنيم.

بعد كيك را در يخچال و يا براي گرفتن نتيجه بهتر در فريزر قرار مي دهيم.
به اين ترتيب سرد شدن خامه روي كيك باعث مي شه كه ژله سريعتر ببنده و به داخل كيك نفوذ نكنه


حالا مي رسيم به پوشش دور كيك براي اين كار از چند روش مي تونيم استفاده كنيم اولين روش زدن شكوفه با خامه فرم گرفته دور تا دور لبه كيك است اين كار احتياج به مهارت دارد وشكوفه ها بايد طوري كنار هم زده شه كه از ريختن ژله به بيرون جلوگيري كنه.

روش ديگه استفاده از قالب كمربنديه كه اين روش هم مشكلات مخصوص به خودش رو داره چون معمولا بعد از سرد شدن كيك و خوابيدن پف آن تا قسمتي .بعد از قرار دادن كيك در قالب كمربندي كيك از كناره هاي قالب كمي فاصله داره ومي شه كيك رو توي قالب بزرگتر درست كنيد و بعد با بريدن كناره ها اون رو به اندازه يك قالب كمربندي كوچمتر در بياريد بعد توي قالب بذاريد و روش رو ژله بريزيد

راحت ترين راه استفاده از رينگ است رينگ وسيله اي است كه باي تهيه دسر و...ازش استفاده مي شه يه وسلله استوانه اي شكل كه به راحتي تغيير اندازه مي ده اون رو دور كيك ثابت مي كنيم و ژله رو روي كيك مي ريزيم

از اونجايي كه همه اين وسيله رو ندارن از روش هاي ديگه اي هم مي شه استفاده كرد

كاغذ روغني:بعد از اينكه دور و روي كيك رو خامه كشيديم و توي يخچال گذاشتيم كاغذ روغني رو برش مي ديم به اين صورت كه طول آن به اندازه دورتادور كيك(كمي بيشتر) و عرض آن كمي بيشتر از ارتفاع كيك باشه 3 لايه از اين كاغذ لازم داريم كه لبه هاش و با همون خامه كمي به هم مي چسبونيم و وقتي كيك رو از يخچال بيرون آورديم اين ديواره رو دور تا دور كيك مي چسبونيم بعد ژله را روي كيك مي ريزيم


اما.....................

روشي كه من استفاده كردم درست كردن يه ديواره به همين ترتيب و با استفاده از فويل آلومينيوم بود .فويل رو به صورت يك ديواره به دور تا دور كيك چسبوندم و با دست حسابي فيكسش كردم .

مايه ژله رو (غليظ تر)درست كردم توي يخچال گذاشتم تا به غلظت سفيده تخم مرغ رسيد بعد روي خامه روي كيك رو چند تا شكلات سنگي ريختم و مايه ژله رو با قاشق و آروم آروم روي كيك ريختم.شما مي تونيد براي روي كيك از انواع ميوه ها استفاده كنيد.ژله را حتما بايد با قاشق و آروم روي كيك بريزيد تا ميوه ها جا به جا نشه.
بعد كيك رو توي يخچال ميذاريد تا ببنده
از ژله بيرنگي كه خودتون با استفاده از پودر ژلاتين درست مي كنيد هم مي تونيد استفاده كنيد
اون پوششي كه توي قنادي ها روي تارت و كيك هاي ميوه اي هست آگار آگاره كه دستورش رو قبلا گفتم.براي براق شدن و تازه موندن ميوه ها .در دماي معمولي خونه هم جامده و آب نمي شه

+ نوشته شده در  شنبه 4 اردیبهشت1389ساعت 2:41  توسط سر آشــــــپز   | 

 

برای درست کردن این نوع کیک من از پودر کیک آماده وانیلی استفاده کردم.شما از هر نوع دیگر

 کیک می تونید استفاده کنید.

طبق دستور کیک رو آماده می کنیم و میذاریم خنک بشه .(کیک رو از قالب خارج نکنید  بهتره مدتی

 هم کیک رو توی یخچال قرار بدیم تا سرد بشه.بعد با یه وسیله مثلا دم قاشق چوبی توی کیک

حفره هایی ایجاد می کنیم

 

 

ژله رو هم طبق معمول و با آب کمتر (1.5 پیمانه) درست می کنیم و میذاریم خنک بشه
 
(کاملا سرد بشه اما سفت نشه)

بعد اون رو با قاشق روی سطح کیک می ریزیم .سعی می کنیم حفره ها رو پر کنیم.

کیک رو یکی دو ساعت در یخچال قرار می دیم تا ژله ببنده .بعد روی اون رو با خامه فرم گرفته
یا انواع کرم و میوه مورد نظر تزئین می کنیم


من این کیک رو با ژله آلبالو درست کردم برای تزئینش هم از سس آلبالو استفاده کردم که

دستورش می ذارم



نوش جان


 

منبع :مامی سایت

 

+ نوشته شده در  شنبه 4 اردیبهشت1389ساعت 2:15  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

ـ آرد  ۱  لیوان سر پر

ـ پودر گردو  ۱  لیوان

ـ شکر  ۱  لیوان

ـ تخم مرغ  ۶  عدد

ـ کره  ۱۵۰  گرم

ـ بکینگ پودر  ۲  قاشق مربا خوری

ـ وانیل به قدر کافی

طرز تهیه :

قبل از هر کاری فر را روشن کنید وداخل قالب کیک را چرب و آرد بپاشید. گردو را با مولینکــس یا دانه ساب پودر کنید . کره را با هم زن بزنید .زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید شکر و وانیل و بکینگ پودر را  با هم بزنید تا کاملاً رنگ آن روشن و سفت شود . سفیده را با همزن جداگانه آنقدر بزنید که پنبه ای شود . آرد و گردو را با هم مخلوط کنید . کره را به زرده اضافه کرده و مخلوط کنید بعدسفیده را به آرامی به آن اضافه و هم بزنید تا مخلوط شود زیاد به هم نزنید و آرد را  کم کم اضافه  و خیلی آرام هم بزنید تا یکنواخت شود بعد آنرا در قالب ریخته و در فر با حرارت۳۵۰ درجه به مدت یک ساعت بگذارید . در این فاصله در فر را باز نکنید .توجه داشته باشید که این کیک به علت داشتن گردو تیره رنگتر از بقیه کیک هاست.

برای روی کیک من از سفیده زده شده استفاده کردم و دو عدد سفیده را آنقدر بزنید تا پنبه ای شود و یک و نیم الی دو قاشق پودر خاکه قند در آن بریزید و آرام هم بزنید و آنرا به صورت لایه ای روی کیک سرد شده بزنید وخلال بادام روی آن بریزید و به مدت یک ربع در پنجره بالای فر قرار دهید هرموقعی که طلایی رنگ شد آنرا از فر در آورید

 معمولآ  بعد از در آوردن کیک از فر همه اطراف آن رنگی یکنواخت به خود میگیرد ولی چون فر اجاق گاز من از تنظیم خارج شده و فشار گاز به قدری نیست که با درجه مورد نظر تنظیم شود  و گاهآ در وسط کار خاموش میشود رنگ مورد نظر را به خود نگرفته است .




منبع: سایت گل بانو
+ نوشته شده در  دوشنبه 9 فروردین1389ساعت 23:43  توسط سر آشــــــپز   | 

Image and video hosting by TinyPic


 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

اینا چیزایی بود که من با نونش درست کردم...تو عکس اولی از عرض لولش کردم که حسابی چاق شده...عکس دوم از طول برش خورده که سایز رولت لقمه ای شده. عکس بعدی یه نون درست کردم و از وسط نصف کردم روهم گذاشتم که دولایه کیک شد. عکس بعدی 2 تا نون هست که نصف کردم و روهم گذاشتم و 4 لایه کیک شد.

و اما دستور:
برای این رولت احتیاج به یه سیینی بزرگ دارید...فکر میکنم بزرگترین سایز سینی موجود همون 30 در 40 سانت هست...خلاصه هر چی بزرگتر بهتر...مخصوصا اگه نونتونو میخواین واسه رولت ازش استفاده کنین.
یه همزن قوی...اگه کسی همزن نیمه صنعتی Kitchen Aid داشته باشه که دیگه محشره.
و آلمینیوم یا کاغذ روغنی..ترجیحا اگه بار اولتون آلومینیموم استفاده کنید چون کار باهاش راحتتره.

مواد لازم:
4 تخم مرغ
3/4 پیمانه آرد
3/4 پیمانه شکر
1 ق چ وانیل مایع اگه پودر دارید نصفش کنید
1/2 ق چ بیکینگ پودر

دقت کنید که داخل پیمانه بزرک یه خطی رو علامت زده که جای 3/4 هست. اما برای اینکه اندازتون دقیق بشه میتونید 3 بار از پیمانه 1/4 استفاده کنید که بشه 3/4.

همه مواد بجز آرد رو بریزید تو کاسه (حتی بیکینگ پودر) و با همزن با سرعت بالا 5 دقیقه بزنید. اگر با اون همزن صنعتی ها میزنید بزارید رو درجه 8 و 5 دقیقه بزارید بزنه.
اینقدری که میبینید حجمش 2 برابر شده.و حسابی سفید شده. الان وقتشه که آرد رو اضافه کنید. خوب هم بزنید که آرد مخلوط شه. نترسید اگه خوب بهم بزنید هم پفش نمیخوابه. بعد فر رو روی 400 درجه فارنهایت گرم کنید و مواد رو روی سینی تون که روش آلمینویم پهن کردید و با اسپری روغن کمی چربش کردید بریزید و یکنواختش کنید. به مدت 8 دقیقه بزارید طبقه وسط. اگه کم بود 1-2 دقیقه هم اضافه کنید.
وقتی نون تو فر هست یه آلمینیوم دیگه بردارید و یه کم با اسپری روغن چربش کنید (حالا با هر چی..مهم اینه که یه ذره چرب باشه) اما سعی کنید با یه دستمال چربی اضافه رو بردارید. بعد که نون حاضر شد از دوطرف آلومینیم بگیرید و از سینی در بیارید..با چاقو گوشه های نون رو جدا کنید و همونطور که داغه روی اون یکی آلومینیم که حاضر کردید برگردونید و آلومینوم رویی رو جدا کنید (همونی که تو فر رفته بود) بعد همچنان که داغه با همون آلمینیوم زیری محکم لولش کنید. اگه اولین باره از عرض لول کنید که راحتتره.
بزارید حسابی خنک بشه و اونوقت میتونید بازش کنید با احتیاط که پوست روی رولت خراب نشه...اون پوست قهوه ای که تو عکس اول میبینید. بعد خامتون رو آماده کنید و بمالید روش..صاف کنیدو حداقل 8 ساعت بزارید تو یخچال...هر چی بیشتر بمونه خوشمزه تره. نوش جونتون.
این نون به هیچ وجه خشک نمیشه و کاملا نرمه.

نکته:من بهتون گفتم اگه بار اولتونه از عرضش یعنی طرف باریکترش لول کنید...که راحتتره..اما هردو خوب درآوردید..همونطور که گفتم برگردون این رولت قسمت اصلیه کاره...که یه کم ظرافت میخواد...بهاره جان شما ممکنه که الومنیموم زیری رو خیلی چرب کرده باشی...چه خیلی چرب باشه چه اصلا نباشه میچسبه باید در حد متوسط باشه. چند بار درست کنی دستت میاد...میتونی مثلا 30 ثانیه هم صبر کنی (وقتی از فر در میاد) بعد لولش کنی...
اگر خشک شده باشه: اگه دمای فرت درست باشه و زیاد نمونه تو فر خشک نمیشه. حتما یه جای فرت مشکل داشته..اما اگه یه وقت گوشه هاش یه کم خشک بشه میشه روش با فرچه یا قاشق چایخوری (خیلی کم) آب قند بدید...اینکارو واسه موقعی که میخواین رولتو زود لقمه چپ کنین هم میشه استفاده کرد.

اگه موادش و بیشتر کنین:هر زمانی رو برای همون مقدار میدن...اگه بخواد دوبرابر زمانش هم طولانی تر میشه. مثلا به جای 10 دقیقه شاید 17-18 دقیقه بخواد...(من همیشه از کمی کمتر از اون زمان چک میکنم که یه وقت نسوزه...) در ضمن نمیدونم چه جوری میگی که پوست نداشته....شاید اشتباهی سر وته کردی...چون همیشه روش این شکلی میشه. در ضمن وقتی مایه رو میریزین تو سینی باید خوب

صافش کنین که لبه هاش نازکتر نشه که بسوزه

 

چند نمونه تزیین رولت

+ نوشته شده در  سه شنبه 3 فروردین1389ساعت 2:22  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم:
تخم مرغ : 2 عدد
شیر: نصف پیمانه
پودر قند: 100 گرم
آرد: 175 گرم
پودرنارگیل: 75 گرم
بکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
کره: 100 گرم

طرز تهیه:
تخم مرغها را در ظرف ریخته و هم می زنیم سپس شیر را اضافه می کنیم. آرد را الک می کنیم

 و پودر قند و پودر نارگیل و بکینگ پودر و کره را به آرد اضافه می کنیم سپس مخلوط شیر و

تخم مرغ را به آرد اضافه می کنیم به آرامی مواد را با هم مخلوط می کینم. مایه را در قالبی

 که از قبل چرب شده می ریزیم وداخل فر که از قبل گرم شده با درجه 190 سانتیگراد یا 375

 درجه فارنهایت به مدت 40 دقیقه قرار دهیم و بعد هم نوش جان

+ نوشته شده در  پنجشنبه 6 اسفند1388ساعت 23:48  توسط سر آشــــــپز   | 

 

دستور خود کیک رو بارها گذاشتم....همون دستور کیک اسفنجیه که قبلا گفتم

ولی برای تزیینش  بعد از اینکه کیک رو از قالب خارج کردین و کمی از حرارت افتاد روش یه لایه نازک خامه می مالین..در واقع خامه اینجا فقط نقش چسب رو بازی می کنه....

بعد کمی پودر نارگیل رو برمی دارین و یک قطره رنگ خوراکی زعفرانی داخلش می ریزین و می زارین کنار(مثلا برنج زعفرونیتونه)...

بعد از اون روی کیک رو با پودر نارگیل معمولی و سفید کاملا می پوشونین..در واقع نارگیل ها همون برنجمون هستن و بعد نارگیل زعفرانی رنگ رو روش میریزین

و اما برای تهیه گوجه و جوجه کبابش به خمیری با دستور زیر نیاز دارین

شیر ١ لیوان

پودر نشاسته گندم :1 لیوان

شکر :2/1 لیوان

همه مواد رو داخل قابلمه تفلون (حتما تفلون) می ریزیم و روی حرارت قرار می دیم تا به صورت خمیر در بیاد و طوری بشه که خمیر دیگه حتی ذره ای به تابه نچسبه و جدا بشه

بعد که از حرارت افتاد آن رو دو تکه می کنیم و به بخشیش رنگ خوراکی آلبالویی سیر می زنیم و به تکه دیگه کمی رنگ خوراکی زعفرانی

    

بعد گوجه ها رو گرد می کنیم و کمی روش شکلات آب شده می ریزیم(مثلا کبابی شده) و بعد به سیخ چوبی می کشیم

برای جوجه ها هم تکه های مناسب برمی داریم  و کمی با بیفتکی روش می زنیم تا کمی واقعی تر به نظر برشه ..بعد قلم مو رو کمی(نه زیاد) به رنگ زعفرانی می زنیم و روش می کشیم و بعد بازم به شکلات آب شده می زنیم و دوباره روش می کشیم(مثلا کباب شده)

 منبع : ازی خانم

+ نوشته شده در  سه شنبه 4 اسفند1388ساعت 2:48  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

برای طبقه اول :قالب با قطر سی سانتیمتر

تخم مرغ :9 عدد

آرد :چهار ونیم پیمانه

شکر :سه پیمانه سر خالی

ماست :یک و یک چهارم لیوان

روغن :سه چهارم لیوان

بیکینگ پودر :چهار قاشق چایخوری سر پر

وانیل :یک ونیم قاشق چایخوری

برای طبقه دوم :قالب با قطر بیست وشش سانتیمتر

تخم مرغ :6 عدد

آرد :سه پیمانه

شکر :دو پیمانه سر خالی

ماست :سه چهارم لیوان

روغن :نصف لیوان

بیکینگ پودر :سه قاشق چایخوری

وانیل :یک قاشق چایخوری

برای طبقه سوم :قالب با قطر پانزده سانتیمتر

تخم مرغ :سه عدد

آرد :یک ونیم پیمانه

شکر :یک پیمانه سرخالی

ماست :یک سوم لیوان

روغن :یک چهارم لیوان

بیکینگ پودر :یک ونیم قاشق چایخوری

وانیل :نصف قاشق چایخوری

برای مواد لای کیک :

آناناس :یک کمپوت

موز :سه عدد

گردو :سیصد گرم

کرم لای کیک را با چهار لیوان شیر و ۵/۴ قاشق غذاخو ی آرد و چهار زرده تخم مرغ ودو قاشق غذا خوری کاکائو و یک ونیم پیمانه شکر  درست کردم ...دستور تهیه کرم لای کیکاینجا به طور کامل توضیح دادم .

برای تزیین کیک :

خامه قنادی :دو کیلوو چهار صد گرم

رنگ خوراکی

دو تا قیف با ماسوره های مناسب

طرز تهیه :

اول این نکته را بگم که بهتره پخت کیک وتزیینش را در دو روز متفاوت انجام بدهید .تا برای تزیین حوصبله داشته باشید .

مراحل پخت کیک ها  به ترتیب زیر هست .

ابتدا فر را روشن می کنیم (با حرارت 180 درجه سانتیگراد )

تخم مرغ ها وماست را یک ساعت قبل از یخچال بیرون می آوریم تا به حرارت بیرون برسه .

آرد وبیکینگ پودر را سه بار الک می کنیم .

قالب را هم با روغن چرب می کنیم .

زرده وسفیده را از هم جدا می کنیم .سفیده را ابتدا خوب به هم می زنیم تا پفکی بشه وبعد با نصف شکر خوب به هم می زنیم تا زمانی که جای همزن در سفیده یبمونه ووقتی کاسه را برمی گردانیم سفیده از کاسه بیرون نریزه .

زرده ووانیل وبقیه شکر را با همزن برقی حدود هفت دقیقه خوب می زنیم تا روشن وکشدار بشه .وسپس ماست وروغن هم با فاصله یک دقیقه به آن اضافه می کنیم وحدود یک دقیقه دیگر هم می زنیم.

سفیده زده شده را هم به مخلوط قبلی اضافه می کنیم .

ودر آخر آرد وبیکینگ پودر الک شده را به تدریج می افزاییم وبا لیسک به آرامی به هم می زنیم .

مواد را در قالب می ریزیم ودر طبقه وسط فر قرار می دهیم ...45 دقیقه به آن زمان می دهیم وبعد با چنگال ویا خلال دندان امتحان می کنیم اگه هنوز پخته نشده بود حدود ده دقیقه به آن زمان می دهیم .

سپس کیک را می گذاریم در هوای بیرون سرد بشه وبعد  از قالب خارج می کنیم .

کیک ها را با سلفون می پوشانیم  تا خشک نشه وبعد در یخچال می گذاریم .

گردو را بهتره حدود پنج الی شش ساعت در آب نمک خیس می کنیم وبعد پوست گردو را هم جدا می کنیم .اینطوری خوشمزه تر می شه.

هر کیک را از ارتفاع به سه قسمت تقسیم می کنیم . ولای کیک کرم،  آناناس وموز خرد شده وگردو قرار می دهیم .من لایه مقابل هرکدام از طبقات را هم خامه فرم گرفته استفاده کردم .

خامه قنادی ، در حال حاضر به صورت بسته های یک کیلویی وپنج کیلویی در بازار موجود هست .خامه را در فضای آزاد می گذاریم وکمی که شل شد با دور تند همزن حدود هفت دقیقه می زنیم تا خوب سفت بشه وحالت پفکی پیدا کنه .خامه را روی هر طبقه واطراف آن به طور کامل می کشیم ...بهتره در دو مرحله این کار را انجام دهیم اینطوری صاف تر می شه .بعد طبقات راروی هم می گذاریم .

حالا حدود نیم کیلو خامه را در دوظرف جداگانه قرار می دهیم .برای رنگ کردن من از رنگ خوراکی ویلتون استفاده کردم .

حدود دو الی سه قطره رنگ خوراکی به خامه قبل از زدن اضافه می کنیم .رنگ سفید و ابی را هر کدام در یک قیف می ریزیم .وطرحی را که می بینید ایجاد کردم .

من برای طرح دیواره ها از ماسوره اولی وبرای شکوفه ها از دومی وبرای نوشتن از سومی استفاده کردم .

یک نکته مهم دیگه هم اینه که بهتره بعد از تزیین حدود یک روز کیک در یخچال باشه تا جابیفته ...وضمننا یادتون نره که قبلش یک جای مناسب برای کیکتون در یخچال در نظر بگیرید .

امیدوارم توضیحاتم کامل باشه ...راستی این هم یک برش از کیک ....خیلی خوشمزه شده بود ...جای شما خالی..

 

+ نوشته شده در  جمعه 30 بهمن1388ساعت 3:12  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

تخم مرغ :شش عدد

آرد :سه پیمانه شیرینی پزی

شکر :دو پیمانه سر خالی

ماست :سه چهارم لیوان (200 سی سی )

روغن :یک سوم لیوان

بیکینگ پودر :سه قاشق چایخوری

وانیل :یک قاشق چای خوری سر خالی

مواد لازم برای تزیین :

خامه قنادی :حدود 750 گرم

ژله انار یا توت فرنگی :یک بسته

طرز تهیه :

یک بار دیگه تمام نکات و جزئیات مراحل پخت کیک را مرحله به مرحله اینجا می نویسم .

ابتدا تخم مرغ وماست را از یخچال خارج می کنیم تا حرارت آن به حرارت محیط برسه .

ارد وبیکینگ پودر سه بار الک می کنیم .

فر را (اگه حرارت آن استاندارد هست )در درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن می کنیم .

 کف ودیواره های قالب کیک متناسب را با کمی روغن (ترجیحا روغن جامد ) چرب می کنیم .

زرده وسفیده های تخم مرغ را جدا می کنیم و اول ،سفیده را با همزن برق حدود دو دقیقه می زنیم تا کمی پف کنه .

نصف شکر را به سفیده اضافه می کنیم و مجددا با همزن برقی اینقدر می زنیم تا سفیده کاملا سفت بشه ودر صورت برگرداندن کاسه سفیده از ان بیرون نریزه .

زرده ها را با وانیل کمی می زنیم تا از حالت لختگی خارج بشه وبعد بقیه شکر را به آن اضافه می کنیم

حدود 5-6 دقیقه با همزن برقی می زنیم تا سفید وکشدار بشه .

حالا به ترتیب ماست وروغن را به فاصله یک دقیقه اضافه می کنیم و هربار خوب با همزن مخلوط می کنیم .

همزن را کنار می گذاریم و با لیسک سفیده تخم مرغ زده شده را با آن ،به آرامی وبه صورت دورانی مخلوط می کنیم .

در آخر، آرد وبیکینگ پودر را در چند مرحله به مایع کیک اضافه می کنیم .وخیلی آرام با مواد مخلوط می کنیم .

بعد مایع کیک را در قالب می ریزیم (همیشه خوبه که سه چهارم قالب فقط پر بشه )

قالب در طبقه وسط فر قرار می دهیم و معمولا بین 50 دقیقه تا یک ساعت کیک حاضر می شه .کیک را از فر خارج می کنیم ودر محیط بیرون قرار می دهیم تا به آرامی سرد بشه .وبعد کیک را از قالب بر می گردانیم .و روی ان سلفون می کشیم تا خشک نشه ودر یخچال می گذاریم .

در این مرحله ابتدا خامه قنادی را در هوای بیرون می گذاریم تا کمی نرم بشه وبعد با همزن حدود 7-8 دقیقه با دور تند خامه را می زنیم تا کاملا فرم بگیره .

برای تزیین کیک ،اول چهار نوار از کاغذ روغنی را به شکل مربع روی ظرف کیکمون قرار می دهیم.وکیک راروی آن قرار می دهیم تا موقع تزیین ظرفمون تمیز بمونه . کیک را از ارتفاع به سه قسمت می کنیم و بین لایه ها خامه ویا کرم به همراه مربا ویا تکه های موز ویا آناناس ویا گردو قرار می دهیم .که توضیحات مربوط به طرز تهیه کرم  در اینجا و  اینجا به طور کامل هست .برای روی کیک یک لایه نازک خامه کافیه آخه قراره روی کیک ژله بریزیم .ولی همین لایه نازک هم باید کاملا سطح کیک را بپوشونه تا ژله در کیک نفوذ نکنه .

ولی دیواره ای کیک را در دو مرحله با خامه صاف می کنیم .(به طور کلی برای صاف کردن خامه روی کیک بهتره یک بار خامه را روی کیک صاف کنیم و بعد در یخچال بگذاریم تا خودش را بگیره ومجددا لایه دوم خامه را روی کیک قرار دهیم .) و بعدبا شکوفه  های خامه تزیین می کنیم .اطراف سطح  کیک را دو ردیف شکوفه می زنیم .تا در واقع این دو ردیف  مثل یک دیواره برای نگهداشتن ژله،عمل کنند .

یک بسته ژله را با سه چهارم  لیوان آب جوش مخلوط می کنیم وبعد روی بخار کتری می گذاریم تا کاملا شفاف بشه .

سپس نصف لیوان آب سرد با چند تا تیکه یخ  کوچک به آن اضافه می کنیم و ان را روی کاسه پر از یخ به هم می زنیم به محض اینکه مثل سفیده تخم مرغ شد ..خیلی آرام با قاشق ژله را روی کیک می ریزیم . (اگه ژله را وقتی هم می زنیم یک دفعه سفت شد می تونید دوباره روی بخار کتری بگذاریم تا دوباره ژله شفاف بشه )

به همین سادگی .........امیدوارم در کنار عزیزانتون میل بفرمایید .نوش جانتون .

 

منبع :مطبخ رویا

+ نوشته شده در  جمعه 30 بهمن1388ساعت 2:56  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

آرد                                                ۳ لیوان معادل  ۴۸۰ گرم

تخم مرغ                                        ۸ عدد

روغن مایع                                      ۱ لیوان

شیر                                              ۱ لیوان

شکر                                             ۲ لیوان معادل ۴۵۰ گرم

بکینگ پودر                                     ۲ قاشق مربا خوری

رنده ی پوست پرتقال                        ۲ قاشق مرباخوری

مواد میانی :

پودر کاکائو                                     ۴ قاشق غذاخوری

شکر                                            نصف لیوان معادل ۱۱۰ گرم

طرز تهیه :

ابتدا تخم مرغ ها رو با شکر و رنده ی پوست پرتقال ، اونقدر میزنیم تا کرم و کشدار بشه و بعد روغن رو اضافه کرده و مجددا میزنیم ، یکنواخت که شد ، شیر رو اضافه کرده و خوب میزنیم تا یکدست بشن .

آرد و بکینگ پودر رو که قبلا الک کرده بودیم رو کم کم به موادمون اضافه کرده و هم میزنیم تا مایه ی یکدستی بوجود بیاد .

کف سینی فر ( سینی من در ابعاد ۴۰ × ۳۰ بود ) رو با کاغذ روغنی میپوشونیم .

مایه ی کیک رو تو سه ظرف یک اندازه میریزیم تا به ۳ قسمت تقسیم بشه . و مواد میانی رو هم به دو قسمت تقسیم میکنیم .

یک قسمت از مایه کیک رو کف سینی پهن کرده و به مدت ۱۰ دقیقه داخل فری که از قبل با حرارت ۱۷۰ درجه گرم کرده بودیم ، قرار میدیم تا کمی بپزه .

بعد از فر خارج کرده و یک قسمت از مواد میانی را در تمام سطح آن پخش کرده و به مدت ۵ دقیقه در طبقه ی زیر فر قرار میدهیم ( یا میتونین گریل رو روشن کنین ) البته باید مواظب باشین شکر نسوزه .

بعد سینی فر رو خارج کرده و یک قسمت دیگه از مایه کیک رو در سطح آن پخش میکنیم ، فقط باید مواظب باشیم که  شکر و کاکائو رو به هم نزنه و بعدش حرارت فر رو به ۱۴۰ رسونده و دوباره به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر قرار میدیم تا این لایه هم بپزه . و این کار رو برای قسمت دوم مایه ی میانی و بعدش برای قسمت سوم مایه ی کیک هم انجام میدیم .

در انتها کیک رو با خلال دندون و یا چنگال ، تست کنین . اگه چیزی بهشون نچسبید ، یعنی اینکه پخته . اگه روی کیک طلایی شده بود که هیچ ، اگه نشده بود ، چند دقیقه گریل رو روشن کنین تا روش هم طلایی بشه .

بعدش سینی رو از فر در بیارین ، کاغذ روغنی رو از کیک جدا کرده و اونو برش بزنین . اگه شکلات تخته ای دارین ، مقداری شکلات  رو با دو قاشق روغن مایع ذوب کنین و تو قیف ریخته و به هر شکلی که دوست دارین ، روی کیک بریزن و برای چند دقیقه  بذارینش تو یخچال یا فریزر ، تا شکلات خودش رو بگیره و بعد نوش جان کنین .

 

 

+ نوشته شده در  یکشنبه 18 بهمن1388ساعت 16:51  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم :

_ تخم مرغ  4  عدد

_ ماست كم آب 1  ليوان

_آرد 2/5  ( دو و نيم ليوان )

_ شكر 1/4 و 1 ( يك ليوان + يك چهارم ليوان )

_ روغن مايع 3/4 ليوان ( سه چهارم ليوان )

_ جوش شيرين 1/5 قاشق چايخوري

_ بكينگ پودر 1/5 قاشق چايخوري

_ هل يا وانيل به قدر كافي

طرز تهيه :

ابتدا فر را روشن كنيد و بعد از چند دقيفه درحه آنرا تنظيم كنيد

1_سفيده و زرده تخم مرغ را با هم بزنيد بعد به آن روغن و شكر اضافه كنيد .

2_در ظرف ديگري ماست و جوش شيرين و بكينگ پودر و وانيل را با هم مخلوط كنيد .

سپس دو مخلوطرديف 1 و 2 را با هم مخلوط كنيد و مايه يكنواختي كه شد آرد الك شده را در آن بريزيد و با قاشق به آرامي آنقدر هم بزنيد كه كامل با هم مخلوط شود خيلي آرام آرام اين كار را انجام دهيد .

كيك را به مدت يك ساعت در پنجره وسط و با حرارت     350 درجه يا معادل درجه 4 در بعضي از فرها بگذاريد

من براي تزيين از پاشيدن كمي پودر قند و شكلات آب شده و خلال پسته استفاده كرده ام تزييني بسيار ارزان و ساده است .

 


+ نوشته شده در  یکشنبه 18 بهمن1388ساعت 14:52  توسط سر آشــــــپز   | 

موادلازم :

 

آرد سفیدگندم دو      پیمانه
مربای هویج یک     پیمانه
روغن مایع نصف   پیمانه
تخم مرغ دو       عدد
ماست نصف    پیمانه
بکینگ پودر یک      ق.چ
جوش شیرین ۴/۱     ق.چ
عرق بهار نارنج یک      ق.س

 

 

 طرز تهیه :

فر را با ۳۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید.

 تخم مرغها رادر ظرفی شکسته و با همزن بزنید و در بین کار عرق بهار نارنج را اضافه کنید و خوب

هم بزنید،بعد مربای هویج راافزوده و مخلوط کنید وسپس روغن را کم کم به مواد اضافه کنیدو هم بزنید.

بکینگ پودر و جوش شیرین را با ماست مخلوط کنیدو به مواد قبلی افزوده و هم بزنید تا یک دست شود.

آرد راسه مرتبه الک کنید وکم کم به مایه کیک اضافه کنید وتا حدی هم بزنید که مواد مخلوط و یکدست

شود. سپس قالب کیک را چرب کرده و آرد پاشیده و با چند ضربه به پشت قالب آرد اضافی در قالب را

خارج کنید و مایه کیک را درون قالب بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در فرقرار دهید تا کیک  بپزد و بعد

خارج کنید و یک چنگال داخل کیک فرو کنید ، اگر از مواد کیک چیزی به چنگال نچسبید ، کیک آماده

است و بعد ازدوسه دقیقه از قالب خارج کنید و بعد از سرد شدن روی کیک را با پودر شکرو

خلال پسته تزئین کنید.

+ نوشته شده در  شنبه 17 بهمن1388ساعت 17:32  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی:

آرد:130 گرم

شکر :150گرم

تخم مرغ: 6 عدد

وانیل:نصف قاشق چایخوری

پودر کاکائو(الک شده):20 گرم

آب جوش: 1 استکان معمولی

بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه: اول زرده و سفیده رو از هم جدا می کنیم(با یه استکان این کار راحت انجام میشه...یعنی استکان رو روی زرده تخم مرغ بزارید و سفیده رو بریزید تو یه ظرف و زرده رو هم که افتاده تو استکان بریزید تو یه ظرف دیگه...حتی یه ذره هم زرده نباید قاطی سفیده بشه چون پف نمی کنه...برای جدا سازی زرده و سفیده اگر تخم مرغ خن باشه کار راحتتره)

زرده ها رو با دور کند همزن می زنیم و بعد شکر رو بهش اضافه می کنیم و باز می زنیم و دوباره آبجوش رو اضافه می کنیم و سریع بازم می زنیم (چون اگر این کار سریع انجام نشه آبجوش باعث میشه زرده ببنده...)انقدر به همزدن ادامه می دیم تا زرده پوک و کشدار بشه...

آرد و پودر کاکائو بکینگ پودر و وانیل رو هم با هم مخلوط می کنیم و تو یه ظرف جدا می زاریم باشه(با زرده قاطیش نکنینا...هنوز زوده)

بعد سر همزن رو می شوریم تا آثاری از زرده بهش نمونده باشه و خشکش می کنیم و حالا سفیده رو انقدر می زنیم تا پف کنه و از ظرف جدا نشه(یه کم طول می کشه)

زرده و شکر مخلوط شده رو به ارومی به سفیده زده شده اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن هم می زنیم(زیاد هم نزنین چون پف سفیده می خوابه)بعد آرد رو اروم اروم بهش اضافه می کنیم و با حرکت دورانی خوب مخلوطش می کنیم(مواظب باشین آرد ته ظرفتون ته نشین نشه)

(ما داخلش کشمش هم می ریزیم...اگر شما هم خواستین کشمش بریزین اول کشمش ها رو کمی با آرد خشک مخلوط کنین بعد داخل مایه بریزین....در غیر اینصورت همه اش ته نشین میشه)

مایه رو داخل ظرفی که کفش کاغذ روغنی گذاشتیم می ریزیم (کف ظرفی رو که می خوایم داخلش کیک اسفنجی درست کنیم اگر چرب نکنیم بهتره ...چون کیک اسفنجی برعکس بقیه کیکها اگر کفش چرب بشه بد برمیگرده....بهترین گزینه همون کاغذ روغنیه)

درجه حرارت فر 175 درجه سانتیگراد و مدت زمان مورد نیاز هم 40 تا 45 دقیقه است...

بعد از اماده شدن می زارین کیکتون سرد بشه...حتی اگر روز بعدش تزیین کنین بهتره...ولی اگر عجله داشتین در حدی باشه که خامه روش اب نشه...

بعد روش رو خامه زده شده می مالین(اگه مثل نقاشهای ساختمون یه دور آستر بکشین  و بعد خامه ی اصلی رو بمالین خیلی بهترهنیشخند)

لایه روی کیک از کرمی مثل کرم گاناش هستش...فقط چون روی کیک خامه زده شده مالیدم دیگه داخل دستور کرم گاناش از خامه استفاده نکردم...

مواد لازم برای تهیه کرم روی کیک:

١-شکلات تخته ای :٢۵٠ گرم

٢-کره نرم:۶٠-۵٠ گرم(من مقدار خیلی کمی هم روغن مایع ریختم<<١ قاشق غذاخوری>>)

٣-شیر :۴/١ لیتر(خامه هم اگر خواستین بریزین همین مقداره..فقط یا باید شیر استفاده کنین یا خامه..یکی از این دو تا)

طرز تهیه کرم :

شکلات رو به روش بن ماری آب می کنین(یا اگر عجله دارین داخل ماکروفر آبش کنین...فقط باید مدام بهش سر بزنین که نسوزه..من این کار رو کردم)

بعد کره رو بهش اضافه می کنین و خوب هم می زنین...

بعد هم شیر(یا خامه) رو بهش اضافه می کنیم و روی سطح کیک می ریزیم و اجازه می دیم از اطراف به پایین بریزه...بعد می زاریم سفت بشه...

من ترجیح دادم روش تزیین دیگه ای انجام ندم ولی شما میل خودتونه..

+ نوشته شده در  چهارشنبه 16 دی1388ساعت 1:41  توسط سر آشــــــپز   | 

روش 1. شکلات سفید :
ابتدا شکلات سفید را رنده کرده و روی بخار کتری آب می کنیم و  درون کیسه ای بریزید 
سپس سمت بسته کیسه را با قیچی خیلی نازک برش دهید.

روش 2. قهوه :
می توان قهوه را با کف دست و کمی فشار ، روی خامه چسباند.


می توان از شابلون هم استفاده کرد :




روش 3. ابتدا شکلات را رنده کرده و روی بخار کتری آب می کنیم
سپس آنرا روی سطح چرب خنک مانند شکل زیر پخش می کنیم
و بعد با کارد می بریم و لوله می کنیم و از آن برای تزئین استفاده می کنیم.




روش 4:
ابتدا شکلات را مانند شکل زیر با چاقو خرد کنید.


سپس آن را در ظرفی رو بخار کتری آب کنید و درون کیسه ای بریزید.


سمت بسته کیسه را با قیچی خیلی نازک برش دهید.


بعد با فشار دادن کیسه روی سطح کیک خود مانند شکل زیر طراحی کنید.


می توانید اینکار را روی یک سطح چرب خنک انجام داده و 
پس از سرد شدن آن را با چاقو برداشته و استفاده کنید. 


+ نوشته شده در  شنبه 28 آذر1388ساعت 4:26  توسط سر آشــــــپز   | 

موادلازم :

ـ تخم مرغ ۷ عدد

ـ شکر ۷ قاشق سر پر

ـ آرد ۷ قاشق سرپر

ـ پوست پرتقال رنده شده

طرز تهیه :

راحترین و سالمترین کیکی که میتوان در منزل پخت کیک اسفنجی است و برای کسانی که محدودیت خوردن چربی دارند مناسب میباشد.

قبل از هر کاری فر را روشن و در جه آنرا روی ۳۵۰ بگذارید و ته قالب را روغن زده و آرد در تمامی سطح داخلی قالب بزنید

زرده و سفیده ها را با دقت از هم جدا کنید. پوست یک پرتقال را از قبل رنده کنید تا اسانس آن در کیک موجب عطر آن شود در صورتی که پرتقال نبود از وانیل استفاده کنید

زرده تخم مرغ و پوست پرتقال و شکر را با هم آن قدر بزنید تا رنگ آن تقریباً سفید و شکل یکنواختی به خود بگیرد . سفیده را هم جداگانه با همزن آنقدر بزنید تا کاملاً پنبه ای شده و زمانیکه همزن را از داخل آن برمیدارید از آن نریزد . به آرامی سفیده و زرده را با هم مخلوط کنید و بعد آرد الک شده اضافه کرده و باز هم به آرامی هم بزنید تا مایه کیک یکنواخت شود اگر زیاد به هم بزنید پف کیک میخوابد و کیک سفت و دیگر اسفنجی نمیشود و شبیه به کوکو میشود پس در همزدن بایستی با احتیاط رفتار کنید.

در قالبی که از قبل چرب کرده بودید مایه کیک را بریزید وبه مدت یکساعت روی پنجره وسط فر بگذارید تا پخته شود.

  چون این کیک فاقد کره میباشد بهتر است این کیک را از وسط نصف و مارمالاد یا مربا و یا عسل به آن اضافه کرد تا مزه آن دلچسب تر شود. من برای تزیین از خامه و شکلات رنده شده و خلال پسته استفاده کرده ام .

کیک اسفنجی ( آشپزی رنگین)

کیک اسفنجی ( آشپزی رنگین )


+ نوشته شده در  شنبه 21 آذر1388ساعت 22:57  توسط سر آشــــــپز   | 

روش اول تهیه خامه

مواد لازم :

ـ خامه سفت  ۵/۰ لیوان

ـ پودر قند ۳ الی ۴  قاشق غذا خوری

ـ سفیده تخم مرغ ۲ عدد

طرز تهیه :

معمولاْ من از به هم  زدن سرشیر خامه درست میکنم و این خامه سفت وبسیار مناسب است  اما  ازخامه آماده  هم میتوانبد استفاده کنید خامه بایستی سفت باشد . ابتدا سفیده تخم مرغ را آنقدر به هم بزنید که از همزن نریزد وقتی کاملاْ پنبه ای شد  نیمی از پودر قند را به آن اضافه و آرام مخلوط کنید . نیم دیگر پودر قند را به خامه اضافه کنید وبه هم بزنید  بعد خامه و سفیده را روی هم بریزد و کاملاْ آن دو باهم  مخلوط شوند خامه فرم میگیرد ومناسب تزیین کیک ویا انواع دسر میباشد .

 

روش دوم

نصف لیوان خامه سفت را با چنگال به هم بزنید تا زمانیکه اگر با چنگال روی آن بکشید اثر چنگال  روی آن بیفتد بعد پودر قند اضافه کنید و آرام به هم بزنید .اگر خامه شل باشد یا آنرا زیاد بزنید خامه تبدیل به مایه شلی میشود ودیگر فرم نمیگیرد .

 

روش سوم 

ـ سفیده تخم مرغ ۲ عدد

ـ پودر قند ۳ قاشق غذا خوری

- پودر خامه ۲ قاشق

 باز هم مانند روش اول سفیده را آنقدر بزنید که از همزن نریزد وقتی پنبه ای شد پودر خامه و پودر قند را با هم مخلوط و در سفیده بریزید وآرام به هم بزنید .


+ نوشته شده در  شنبه 14 آذر1388ساعت 16:48  توسط سر آشــــــپز   | 


مواد لازم برای ۴ نفر:

کیک ساده اسفنجی ۲۶ سانتی ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱ عدد

موز ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۲ عدد

گردو یا فندوق ( خردشده ) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۲ دسی لیتر

خامه ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۰.۵ لیتر

شکرــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

آب سیب یا میوه ای که دوست دارین ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ‌ نصف لیوان

!:‌مقدار خامه یه جورهایی به خودتون بستگی داره. خامه زیادتر رو میشه راحت تر صاف کرد!

!!:‌این آب میوه می تونه آب کمپوت باشه یا یه شربت رقیقی خلاصه. مثلاْ‌اگه دلتون بخواد به جای موز آناناس بریزید می تونید کمپوت آناناس بگیرید و میوه اش رو به جای موز بریزید و آب کمپوت هم به جای آب سیب!

طرزتهیه:

کیک ساده اسفنجی که کاملاْ‌خنک شده رو از مقطع عرضی به دو نیم تقسیم می کنیم و کنار می گذاریم. خامه رو با شکر می زنیم تا فرم بگیره. این به دهن آسون ه ولی خوب دقت کنید. روی سرعت حداکثر همزن یا ماشین آشپزخونه (غذاساز) مدام نگاه کنید وقتی خامه ای که به دیواره ظرف پاشیده میشه دیگه خودش رو ول نمی کنه اون خامه تقریباْ‌ فرم گرفته و ۳۰ ثانیه بعدش آماده اس. بیشتر نزنیدش که کره میشه. کمتر هم باشه نمی تونین باهاش ماسوره بزنید!

کیک رو از مقطعی که بریده شده قاشق قاشق آب میوه رویش بدهید. (اگر آب میوه نداشتین آب قند درست کنید و بدهید روی کیک که نان کیک تر بشه) بعد مقداری خامه روی یکی از قسمت ها بریزید تقریباً یک چهارم کل خامه اتون رو. بعد کمی صافش کنید. میوه هاتو و گردو و فندوق خردشده رو روی کل سطح بپاشید. بعد کمی خامه روی سطح نیمه دوم کیک بمالید و روی این قسمت قرار دهید.

بعد خامه رو کم کم روی کیک و دیواره های کیک بریزید و صاف کنید. و دوباره... تا حدود یک چهارم خامه باقی بماند. در این مرحله باید کل سطح کیک پوشیده شده از خامه باشه. حالا با چاقو یا اون وسیله های صافی که واسه صاف کردن خامه است مقداری خامه بردارید و روی کیک بمالید. چاقو رو زیر آب جوش بگیرید که چربی اش کاملاْ‌ پاک بشه و داغ بشه. سریع با دستمال خشک کنید و یک دور روی کیک بکشید. همه منافذ خامه بسته میشه و خامه روی کیک صاف صاف میشه. اگه لازم شد با آب جوش کار رو تکرار کنید. دقت کنید هر بار چاقو رو بشویید و فقط یک دور روی خامه بکشید.

+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 3:21  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم:

مواد لازم برای تهیه این نوع کیک دقیقاً همانند کیک خامه ای است که قبلاً آموزش دادم فقط با این

 تفاوت که به جای اینکه روی کیک را با میوه تزئین کنیم ابتدا خامه مالیده و سپس روی آن را با یک

 لایه شکلات پوشش میدهیم برای اینکار و برای مقدار موادی که در کیک قبلی آموزش دادم به حدود

 ۲۰۰ گرم شکلات تخته ای نیاز داریم این شکلات را باید در ظرفی قرار داده و روی یک کتری آب در

حال جوشیدن قرار دهیم تا شکلات با بخار آب ذوب شود (روش بن ماری) بعد از اینکه شکلات

 کاملاً ذوب شد یک چهارم پیمانه روغن مایع را به آن اضافه کرده و کاملاً مخلوط می کنیم و وقتی

 ولرم شد به آرامی روی سطح کیک ریخته و با چاقو یا کاردک مخصوص شکلات را کاملاً در سطح

 کیک پخش می کنیم

بعد از اینکه شکلات را بطور کامل در سطح کیک پخش کردیم کیک را نیم ساعت در یخچال قرار

 میدهیم تا شکلات کاملاً سفت شود سپس روی کیک را با خامة فرم گرفته به شکل دلخواه

 تزئین می کنیم

+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 2:57  توسط سر آشــــــپز   | 

مواد لازم برای تهیة کیک اسفنجی:

تخم مرغ              6 عدد

آرد                     6 قاشق غذاخوری  سرپر

شکر                  6 قاشق غذاخوری سر خالی

وانیل                  نصف قاشق چایخوری

بکینگ پودر           1 قاشق چایخوری

گردو                   به مقداری که تمایل داری

 

ابتدا زرده و سفیدة تخم مرغ را از هم جدا می کنیم و سفیده را آنقدر با همزن میزنیم تا کاملاً پف کند. سپس زرده را به همراه وانیل و شکر مخلوط می کنیم و آنقدر میزنیم تا رنگ زرد تخم مرغ کرم رنگ شود  بعد از آن آرد را که با بکینگ پودر مخلوط کرده ایم را به آن اضافه می کنیم و خیلی آرام با قاشق به هم میزنیم فقط در حدی که مواد با هم مخلوط شوند اگر وقتی آرد را اضافه می کنید زیاد هم بزنید کیک سفت می شود. بعد از مخلوط شدن آرد اگر دوست دارید کیک گردویی داشته باشید به هر میزانی که مایل هستید گردو خرد کرده و به کیک اضافه کنید بعد از این مرحله سفیدة تخم مرغ را اضافه کرده و به آرامی و به صورت دورانی با قاشق هم بزنید به طوریک پف کیک نخوابد.سپس کف قالب مورد نظر را کمی چرب کرده مواد را داخل آن ریخته و در پنجرة وسط فر با حرارت 125 درجة سانتیگراد به مدت نیم ساعت قرار دهید بعد از این مدت درب فر را باز کرده و خلال دندانی داخل کیک فرو کنید اگر چیزی به آن نچسبید یعنی کیک آماده است.توجه داشته باشید که روی کیک به هیچ وجه نباید طلایی شود و فقط باید بپزد. همچنین قبل از پخت کیک باید به مدت 15 دقیقه فر را گرم کنید.

اگر فر ندارید ناراحت نباشید این کیک را در قابلمه و روی گاز هم می توانید بپزید. کف قابلمه را چرب کنید مواد را داخل آن بریزید و روی گاز قرار دهید. شعله باید بسیار ملایم باشد و بهتر است از شعله پخش کن هم استفاده کنید. بعد از 45 دقیقه همانطور که گفتم چک کنید کیک پخته یا به زمان بیشتری احتیاج دارد؟

بعد از پخت کیک صبر کنید تا کیک خنک شود سپس آن را از ظرف خارج کنید و با استفاده از چاقو آن را از وسط ببرید تا بتوانید لا به لای کیک خامه بمالید.

 

مواد لازم برای تهیة خامه:

 

خامه            5/1 پیمانه

شکر                  نصف پیمانه

 

خامه و شکر را مخلوط کرده و اینقدر با همزن بزنید تا وقتی با چنگال روی خامه بکشید جای شیارهای آن از بین نرود.

 بعد از اینکه کیک را از وسط بریدید کمی شربت (هر نوع شربتی) به آن بمالید تا کیک آب خامه را نکشد سپس روی یکی از لایه ها خامه بمالید و لایه دیگر را روی آن قرار دهید و روی سطح کیک را خامه بمالید با توجه به اینکه ما خانم ها در منزل نمی تونیم خیلی خامه را صاف کنیم بهتر است روی کیک را با استفاده از مواد دیگر مثل میوه و... بپوشانیم.

+ نوشته شده در  پنجشنبه 5 آذر1388ساعت 2:47  توسط سر آشــــــپز   | 


مواد لازم:

برای پایه کیک:

تخم مرغ درشت _____________________ ٢ عدد

شکر ______________________________ ١ دسی لیتر (معادل ٨۵ گرم)

فندوق _____________________________٢٠٠ گرم

پودر کاکائو __________________________ ١ قاشق غذاخوری

برای قسمت کرم (بستنی) کیک:

تخم مرغ ___________________________ ٣ عدد

شکر ______________________________ ٢ قاشق غذاخوری

پودر قهوه سیاه ______________________ ١ قاشق غذاخوری*

شکلات تخته ای بدون مغز پختنی**_______ ١۵٠ گرم

خامه ______________________________ ٣ دسی لیتر معادل ٣٠٠ سی سی

*: به نظر من این قهوه قابل حذف کردن یا با ١ قاشق پودر کاکائو قابل جایگزین شدن است.

**: منظورcooking chocolate است.

طرزتهیه:

اول پایه کیک رو آماده می کنیم. برای این کار تخم مرغ ها رو با شکر خوب می زنیم تا کرم مانند شود. بعد فندوق رو آسیاب می کنیم یا خیلی ریز خرد می کنیم.  فندوق و کاکائو رو با تخم مرغ مخلوط می کنیم.

 

مایه رو در قالب کمربندی شماره ٢٢ که کف آن رو کاغذ قنادی گذاشته ایم می ریزیم.درپنجره وسط فر حدود ٣٠ دقیقه با حرارت ١٧۵ درجه سانتی گراد می پزیم. بعد اجازه می دهیم که کیک در قالب کاملاً خنک بشه.

با چاقو کناره های کیک رو از قالب جدا می کنیم. کیک رو از قالب بیرون می آوریم و کاغذ قنادی رو از اون جدا می کنیم. کیک رو در وسط بشقابی که می خواهیم کیک رو در داخل اون سرو کنیم قرار می دهیم.

 

کمر بند قالب رو می شوییم و خشک می کنیم. و دوباره کمر بند رو دور کیک می بندیم.

 

کیک رو داخل یخچال قرار می دهیم.

حالا کرم روی کیک رو درست می کنیم. برای این کار تخم مرغ و شکر رو باهم خوب می زنیم. تا سبک و حباب دار بشه. بعد شکلات بدون مغز رو به روش حمام آب یا داخل میکرو آب می کنیم. می گذاریم کمی خنک بشه،‌ و به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم. یک قاشق قهوه رو اضافه می کنیم. خامه رو جداگانه می زنیم تا فرم بگیرد. بعد به مخلوط تخم مرغ و شکلات اضافه می کنیم.

مایه رو خوب مخلوط می کنیم تا یکدست و بدون گلوله های خامه و کاکائو شود.

کرم رو روی پایه کیک می ریزیم. رو رویش رو صاف می کنیم. کیک بستنی رو توی فریزر می گذاریم حداقل ٢ ساعت بمونه تا خوب خودش رو بگیره.

حدود ٢٠ دقیقه قبل از سرو کیک بستنی رو از فریزر بیرون می آوریم،‌ رویش رو با شکلات سفید یا هر شکلاتی تزیین می کنیم و قالب رو از دورش در می آوریم و سرو می کنیم.

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 3 آذر1388ساعت 4:21  توسط سر آشــــــپز   | 

 

كيـك باقلـوا

مواد اولیه :

تخم‌مرغ - سه عدد

شكر - نصف پيمانه

بادام خرد شده - يك پيمانه

كره آب شده - 150 گرم

آرد - يك پيمانه

گلاب - نصف پيمانه

بيكينگ‌پودر - يك قاشق چايخوري

هل - يك قاشق مربا خوري

مواد مورد نياز براي تهيه شربت:                                    

شكر                       يك پيمانه

آب      

گلاب       

عسل                       يك قاشق چايخوري

طرز تهيه :                                   

ابتدا شكر و تخم‌مرغ‌ها را با هم خوب زده تا كاملا سفيد و سبك شود. كره آب شده، گلاب و هل را به مايه اضافه كرده و بزنيد. در آخر بکینگ‌پودر را با آرد مخلوط كرده و به مواد قبلي بادام را اضافه و مخلوط كنيد. اين مواد را در يك سيني به ابعاد 20×30 بريزيد و در فر با حرارت 180 درجه سانتي‌گراد به مدت پنج دقيقه قرار دهيد، حرارت را به 17 درجه سانتي‌گراد كاهش دهيد و در حدود 45 دقيقه صبر كنيد تا طلايي شود. سپس كيك را به همراه قالب كنار بگذاريد تا كيك سرد شود در اين هنگام شربت داغ را روي كيك بريزيد و آن را به ابعاد موردنظر برش دهيد و در ظرف قرار دهيد، رويش را با پودر پسته تزئين كنيد.

طرز تهيه شربت:                                                                                                   

 

شكر و آب را روي حرارت قرار دهيد تا شكر حل شود. عسل را اضافه كنيد تا شربت كف كند پس از آن گلاب را بيفزاييد، زماني كه شفاف شد بعد از يكي دو جوش شربت آماده است.

+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آبان1388ساعت 1:25  توسط سر آشــــــپز   | 

برای یه قالب گرد با قطر 20 سانت به 6 تا تخم مرغ احتیاج داری


حالا خودت بسته به قالبت تعداد تخم مرغ رو تعیین کن


به ازای هر تخم مرغ یک قاشق غذاخوری سرپر آرد

و 2 قاشق سرخالی غذاخوری شکر لازم داریم


که برای شش نخم مرغ میشه 12 تا شکر و 6 تا آرد

برای 6 تا تخم مرغ به یک قاشق مربا خوری بکینگ پودر احتیاج داریم



اول سفیده و زرده رو جدا می کنی ... زرده و شکر رو انقدر بزن تا حجمش حدود 3 برابر بشه ... پوک و سفید میشه
سفیده رو توی یک کاسه جدا بزن .. حدود 7 تا 10 دقیقه ... تا انقدر پف کنه تا از طرفت نریزه ... ببین حدود 7 دقیقه رو حتما بزن .. کمتر بزنی پفش زود می خوابه و سفیده هنوز یه حالت خیسی داره

زرده و سفیده رو خیلی آروم با طور دورانی با هم مخلوط کن و سپس آرد و بکینگ پودر رو توش الک کن و خیلی خیلی آروم هم بزن تا پفش نخوابه .. دورانی هم بزن یعنی آروم مواد رو از ته ظرف بیار بالا

ته طرفت رو کاغذ مومی بنداز و فقط ته طرف رو ی کاغذ رو چرب کن .... دیواره ها نیازی به چرب شدن ندارن .. چون کیک بدون روغنه و اگه دیواره چرب باشه خوب پف نمی کنه
از ابتدای شروع به کارت فرت رو بادرجه 175 یا 180 گرم کن تا وقتی کارت تموم بشه فرت حسابی گرم میشه .

قالب رو بذار طبقه وسط فر ... حدود 25 - 30 دقیقه اول اصلا در فر رو باز نکن ... بعد 35 دقیقه توش رو نگاه کن .. اگه به نظرت پخته است با کف دست خیلی آروم روش رو لمس کن ... اگه بازم به نظرت پخته بود با یه خلال دندون چوبی کیکت رو امتحان کن .. اگه بهش نچسبید کیکت حاضره ... وگرنه بذار یکم دیگه بمونه

قالب رو از فر در بیار و بذار کیکت توی قالب سرد بشه تا فرم خودشو از دست نده

کناره های کیک رو با چاقو ببر و خیلی آروم برگردون ... کاغذ تهش رو فراموش نکنی

نکته:اول زرده وشکر رو توی یه یه ظرف تمیز بزن .... بعد پره های همزن رو خوب بشور .. خشک کن ... بعد سفیده رو بزن
سفیده خیلی لوسه ... اگه یه ذره چربی یا زرده توش بره خوب پف نمی کنه ...
اگه اول سفیده رو بزنی در فاصله همزدن زرده وشکر پفش می خوابه
پس حتما اول زرده و شکر .. بعد شستشوی پره ها و خشک کردن -- بعد زدن سفیده

+ نوشته شده در  شنبه 21 شهریور1388ساعت 6:45  توسط سر آشــــــپز   |