اینجا فقط یه کتاب اشپزی واسه خودمه از وبلاگهای مختلف گلچین شده و بعضی کارای خودم

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی:

آرد:130 گرم

شکر :150گرم

تخم مرغ: 6 عدد

وانیل:نصف قاشق چایخوری

پودر کاکائو(الک شده):20 گرم

آب جوش: 1 استکان معمولی

بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه: اول زرده و سفیده رو از هم جدا می کنیم(با یه استکان این کار راحت انجام میشه...یعنی استکان رو روی زرده تخم مرغ بزارید و سفیده رو بریزید تو یه ظرف و زرده رو هم که افتاده تو استکان بریزید تو یه ظرف دیگه...حتی یه ذره هم زرده نباید قاطی سفیده بشه چون پف نمی کنه...برای جدا سازی زرده و سفیده اگر تخم مرغ خن باشه کار راحتتره)

زرده ها رو با دور کند همزن می زنیم و بعد شکر رو بهش اضافه می کنیم و باز می زنیم و دوباره آبجوش رو اضافه می کنیم و سریع بازم می زنیم (چون اگر این کار سریع انجام نشه آبجوش باعث میشه زرده ببنده...)انقدر به همزدن ادامه می دیم تا زرده پوک و کشدار بشه...

آرد و پودر کاکائو بکینگ پودر و وانیل رو هم با هم مخلوط می کنیم و تو یه ظرف جدا می زاریم باشه(با زرده قاطیش نکنینا...هنوز زوده)

بعد سر همزن رو می شوریم تا آثاری از زرده بهش نمونده باشه و خشکش می کنیم و حالا سفیده رو انقدر می زنیم تا پف کنه و از ظرف جدا نشه(یه کم طول می کشه)

زرده و شکر مخلوط شده رو به ارومی به سفیده زده شده اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن هم می زنیم(زیاد هم نزنین چون پف سفیده می خوابه)بعد آرد رو اروم اروم بهش اضافه می کنیم و با حرکت دورانی خوب مخلوطش می کنیم(مواظب باشین آرد ته ظرفتون ته نشین نشه)

(ما داخلش کشمش هم می ریزیم...اگر شما هم خواستین کشمش بریزین اول کشمش ها رو کمی با آرد خشک مخلوط کنین بعد داخل مایه بریزین....در غیر اینصورت همه اش ته نشین میشه)

مایه رو داخل ظرفی که کفش کاغذ روغنی گذاشتیم می ریزیم (کف ظرفی رو که می خوایم داخلش کیک اسفنجی درست کنیم اگر چرب نکنیم بهتره ...چون کیک اسفنجی برعکس بقیه کیکها اگر کفش چرب بشه بد برمیگرده....بهترین گزینه همون کاغذ روغنیه)

درجه حرارت فر 175 درجه سانتیگراد و مدت زمان مورد نیاز هم 40 تا 45 دقیقه است...

بعد از اماده شدن می زارین کیکتون سرد بشه...حتی اگر روز بعدش تزیین کنین بهتره...ولی اگر عجله داشتین در حدی باشه که خامه روش اب نشه...

بعد روش رو خامه زده شده می مالین(اگه مثل نقاشهای ساختمون یه دور آستر بکشین  و بعد خامه ی اصلی رو بمالین خیلی بهترهنیشخند)

لایه روی کیک از کرمی مثل کرم گاناش هستش...فقط چون روی کیک خامه زده شده مالیدم دیگه داخل دستور کرم گاناش از خامه استفاده نکردم...

مواد لازم برای تهیه کرم روی کیک:

١-شکلات تخته ای :٢۵٠ گرم

٢-کره نرم:۶٠-۵٠ گرم(من مقدار خیلی کمی هم روغن مایع ریختم<<١ قاشق غذاخوری>>)

٣-شیر :۴/١ لیتر(خامه هم اگر خواستین بریزین همین مقداره..فقط یا باید شیر استفاده کنین یا خامه..یکی از این دو تا)

طرز تهیه کرم :

شکلات رو به روش بن ماری آب می کنین(یا اگر عجله دارین داخل ماکروفر آبش کنین...فقط باید مدام بهش سر بزنین که نسوزه..من این کار رو کردم)

بعد کره رو بهش اضافه می کنین و خوب هم می زنین...

بعد هم شیر(یا خامه) رو بهش اضافه می کنیم و روی سطح کیک می ریزیم و اجازه می دیم از اطراف به پایین بریزه...بعد می زاریم سفت بشه...

من ترجیح دادم روش تزیین دیگه ای انجام ندم ولی شما میل خودتونه..

+ نوشته شده در  چهارشنبه 16 دی1388ساعت 1:41  توسط سر آشــــــپز   |