اینجا فقط یه کتاب اشپزی واسه خودمه از وبلاگهای مختلف گلچین شده و بعضی کارای خودم
من اول مرغام رو بعد از یخ زدایی با زعفرون آبکرده و پیاز حلقه شده و ادویه مرغ من درآوردی می مخلوطم و میزارم که به خورد مرغ برن (تو یخچال) نیم ساعت کافیه،میشه حتی اینکارم نکرد من چون به بوی مرغ حساسم اینکارو میکنم،راستی دوست گلم منم فقط سینه می خورم و سفت هم نمیشه،بعد این مرغارو از باقیمونده مواد پاک میکنم و توی سرخ کن سرخ میکنم (اگه موقع سرخ کردن مرغ حرارت زیاد باشه مرغ فقط رویه ش طلایی میشه و مهمتر از اون آب نمیندازه و سفت نمی شه،بعد تو فاصله ی سرخ شدن اونا پیاز داغ درست میکنم و با فلفل دلمه و قارچ تفت داده شده رب تفت داده شده اسرار مگی (همون مال مرغش) وادویه ویکم آب (کم باشه) مخلوط می کنم و میزارم سس یکم قوام بیاد بعد حرارت رو کم می کنم و مرغای سرخ شده رو میزارم تو این سسو و آب یه لیمو ترش رو میگیرم بهش اضافه میکنم و با حرارت کم می پزن سرخم که شدن هم خوش قیافه ن هم خوشمزه

راستی مخلفات سس بسته به اینکه مرغ با چه نوع غذاییه فرق میکنه این واسه زرشک پلو بود مثلا واسه مرغ با سیب زمینی پیاز داغ حذف میشه

 

****************************************

مرغ رو بعد از تمیز کردن میگذارم با 2 تا 3 لیوان که باز بستگی به اندازه مرغ داره میپزم..با کمی زعفران و زردچوبه نمک و فلفل پیاز و یک حبه سیر
بعد از پخت یا نیم پز شدن ..توی تابه ای روغن میریزم..بعد مرغهارو خوب توی روغن سرخ میکنیم.. دو طرفش کاملا سرخ شد اخر سر توی همون تابه 2 قاشق رب هم سرخ میکنم...بعد اب مرغ (فقط اب مرغ) توی قابلمه را به رب اضافه میکنیم و کمی ابلیمو و زعفران حل شده و مرغ را اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم  نیم ساعت بپزه...
وقتی مهمان داریم از قبل اماده میکنم و موقع سرو نیم ساعت قبل سس رو می ریزم و میگذارم بپزه

*****************************************

من پیاز رو رنده می‌کنم می‌گذارم روی گاز تا یه ریزه آبش بخار بشه بعد روغن می‌ریزم دو سه دقیقه که گذشت مرغ رو می‌ریزم توش و یه تفت اساسی می‌دم (هم مرغ هم پیاز در این حالت سرخ و طلایی می‌شن) به یک لیوان آب زعفران بهش اضافه می‌کنم درش رو محکم می‌بندم یا دم کنی می‌گذارم

************

من مرغ رو يه جوري پختم كه طعمش عالي شد به شما هم ميگم حتما امتحان كنيد. سينه مرغ رو چند تيكه برش دادم بعد توي يه قابلمه يكدونه پياز تقريبا بزرگ رو حلقه حلقه كردم و بعدم فلفل دلمه اي رو حلقه حلقه كردم ريختم روي پياز . بعدشم تيكه هاي مرغ رو انداختم توي قابلمه طوريكه روي پيازها و فلفل دلمه اي ها قرار گرفت به مرغ زردچوبه و نمك هم زدم بعد قابلمه رو گذاشتم روي گاز ( بدون اينكه توش آب يا روغن بريزم) با حرارت خيلي كم  دو ساعتي پخت. خود مرغ آب و روغن ميندازه و با بخار خودش حسابي پخته ميشه و نرم ميشه . بعد از اينكه مرغ كاملا پخت توي يك ماهيتابه مقداري كره ( من كره محلي حيواني داشتم) ريختم و با مرغ تفت دادم البته مقدار كره اقاشق غذاخوري بود و خيلي كم بود بعد بهش زعفرون و آبليمو زدم .خيلي هم تفت نديد تا مرغتون خشك بشه عالي شده بود شما مي تونيد كمي بهش رب هم بزنيد . اين مرغ براي مرصع پلو رشته پلو زرشك پلو.....خيلي خوب در مياد. در ضمن مي تونيد بعد از تفت دادن مرغ در كره و رب يه دمي روي قابلمه بذاريد تا مرغ نرم بشه

*****************

 

+ نوشته شده در  یکشنبه 9 اسفند1388ساعت 4:5  توسط سر آشــــــپز   |