ماهی ادویه دار

اين خوراك ماهي به روش چيني طبخ مي‌شود
با اين تفاوت كه در چين اين ماهي را با پودر ادويه مخصوص پنج طعم چيني درست مي‌كنند ولي در اينجا ما ادويه مخلوط را جايگزين مي‌كنيم.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 4 عدد فيله ماهي (هر كدام از تكه‌ها حدود 175 گرم باشد)
- يك قاشق چاي‌خوري ادويه مخلوط
- 4 قاشق چاي‌خوري آرد ذرت
- 3 قاشق سوپ‌خوري روغن مايع
- 4 عدد پيازچه (ريش ريش شود)
- يك قاشق چاي‌خوري زنجبيل تازه (رنده شده)
- 150 گرم قارچ (خرد شود)
- 115گرم كنسرو ذرت درسته (حلقه حلقه شود)
- 2 قاشق سوپ‌خوري سويا سس
- 3 قاشق سوپ‌خوري آب سيب
- يك قاشق چاي‌خوري شكر
طرز تهيه:
1 – اگر از ماهي درشت استفاده كرده‌ايد، فيله‌هاي آن را به 2 يا 3 قسمت ببريد؛ سپس آرد ذرت و ادويه را در كاسه بلوري بزرگي بريزيد و با هم مخلوط كنيد. حالا تكه‌هاي ماهي را داخل كاسه بريزيد و خوب با مخلوط آردي آغشته كنيد.
2 – روغن را در تابه‌اي ريخته و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا داغ شود؛ سپس خلال‌هاي پيازچه، زنجبيل، قارچ و ذرت حلقه حلقه شده را در روغن بريزيد و به مدت 2دقيقه حرارت دهيد تا مواد، تفت داده شوند. حالا تكه‌هاي ماهي را كه به آرد آغشته شده به اين مواد اضافه كنيد و به مدت 5 دقيقه تفت دهيد. پس از اينكه يك طرف ماهي تفت داده شد، آن را برگردانيد تا طرف ديگر آن نيز حرارت ببيند.
3 – سويا سس، آب سيب و شكر را با هم مخلوط كرده و به مواد داخل تابه – شامل ماهي – اضافه كنيد و به مدت 2 الي 3 دقيقه، حرارت دهيد. حالا غذا را بچشيد و اگر نياز به اضافه كردن نمك و فلفل بود، به آن بيفزاييد.
نكته: با توجه به اينكه سويا سس شور است، نمك را از ابتدا اضافه نمي‌كنيم. در پايان، اين خوراك ماهي را به همراه سبزيجات پخته يا مخلوطي از جوانه‌ها سرو كنيد.

 

منبع :مامی سایت

دم کی مرغی

دم کی مرغی

این غذارو از مجله هنر آشپزی شماره68 پختم.خوشمزه بود.
مواد لازم
ران و سینه مرغ  1کیلو
پیاز متوسط        2عدد سرخ شده
ماست              نبم کیل.
زنجبیل              1 ق م رنده شده
سیر                 1   ق م
گرم ماسالا       1.5 ق م
زردچوبه.فلفل سیاه.قرمز و نمک   کمی
گوجه فرنگی      3 عدد رنده شده
برگ نعنا            1/4 پیمانه
گشنیز تازه        2 ق غ خرد شده
فلفل سبز قلمی  3 تا 4 عدد
پودر بادام یا گردو   3 ق غ
اب ليمو ترش        3 عدد
لیمو ترش             1 عدد برای تزیین
محلول زعفران       به مقدار لازم
پیاز   1عدد حلقه شده

طرز تهیه
ابتدا ران و سینه مرغ را به تکه های درشت بریده با پیاز ماست زنجبيل سیر گرم ماسالا فلفل قرمز و سیاه مخلوط کرده و 2-3 ساعت استراحت دهید اگر شب قبل اماده کنید خوش طعم تر خواهد شذ.
مخلوط مرغ را ا حرارت متوسط بپزید و هنگام پختن مرغ گوجه رنده شده کمی نعنا گشنیز و فلفلل سبز قلمی درسته پودر گردو را اضافه کرده و هم بزنید.
پس از تبخیر اب مرغ برگ نعنا اب لیمو ترش محلول زعفران و نمک را افزوده در قابلمه را بگذارید.حرارت را کم کنید و بعد از جا افتادن خورش را در ضرفی کشیده با برگ نعنا پیاز و لمو تزیین کنید.

پاییای مرغ

حالا مواد لازمشو بگم بعد این توضیح های فنی تخصصی:

 

2 عدد ران مرغ

3 قاشق ماست

مقداری محلول زعفران

 

2 پیمانه برنج

1 عدد فلفل دلمه ای هر رنگی

1 بسته قارچ

1 عدد پیاز

2 حبه سیر

نمک و فلفل و زردچوبه

مقداری روغن زیتون

 

 

حالا آماده کردنش:

 

اول ماست و زعفران و نمک و فلفل رو مخلوط میکنیم بعد ران مرغ رو به این مواد آغشته میکنیم و در ظرف پیرکس گذاشته درون فر با 180 درجه سانتی گراد به مدت 40 دقیقه میذاریم بپزه و روش طلایی بشه

برنج رو با آبی که توش زردچوبه ریختیم آبکش میکنیم ، توی مایتابه روغن زیتون میریزیم بعد پیاز و سیر و فلفل دلمه ای و قارچ رو یکم تفت میدیم و بعد با برنج مخلوط میکنیم و این برنج رو توی ظرف فر ریخته مرغ رو هم روش میذاریم ، روی ظرف رو هم با فویل میپوشونیم 1 ساعت میذاریم تو فر با 175 درجه سانتی گراد تا برنج دم بکشه

 

کیک موز

مواد لازم :

آرد                                  یک و نیم پیمانه

شکر                                یک پیمانه

تخم مرغ                           ۲ عدد

روغن مایع                         نصف پیمانه

جوش شیرین                  یک قاشق چایخوری

رنده ی پوست پرتقال      ۱ قاشق مرباخوری

شیر                              یک چهارم پیمانه

موز له شده                  یک پیمانه

طرز تهیه :

اول بگم که منظورم از پیمانه همون پیمانه های استاندارد شیرینی پزیه که ۴ سایز داره ( یک و یک دوم و یک سوم و یک چهارم پیمانه )  

حالا  میریم سر اصل مطلب .... اول تخم مرغ و شکر و رنده ی پوست پرتقال ( یا وانیل ) رو میزنیم تا کرم و کشدار بشه . بعد روغن مایع رو اضافه کرده و مجددا میزنیم . بعدش شیر و موز له شده رو اضافه میکنیم . موادمون که یکدست شد ، کم کم آرد و جوش شیرین رو که قبلا الک کردیم به مواد اضافه کرده و هم میزنیم تا کاملا یکنواخت بشه . قالبمون رو چرب کرده و کمی آرد می پاشیم و  با ضربه به پشت قالب اضافه ی آرد رو خارج میکنیم و بعد مایه ی کیک رو تو قالب ریخته و قالب رو داخل فری که از قبل با حرارت ۱۶۰ درجه ی سانتیگراد گرم کردیم به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه قرار میدیم تا بپزه .

 

معجون بستنی

 


مواد لازم :

موز : ۲ عدد

شیر : ۲ لیوان

پودر زنجبیل : ۱ قاشق چایخوری

دارچین : ۱ قاشق مرباخوری

پور نارگیل : ۲ قاشق سوپخوری

بستنی : ۲ گل ( ۱۵۰ گرم )

گردوی آسیاب شده : ۲ قاشق سوپخوری

عسل : ۲ قاشق غذاخوری

پودر کاکائو : ۱ قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

ابتدا موز را خرد کرده و در مخلوط کن له میکنیم .

سپس شیر را اضافه کرده و چند ثانیه میکس میکنیم .

و عسل را اضافه کرده و باز مخلوط میکنیم .

سپس بقیه مواد رو که شامل پودر زنجبیل و دارچین و پودر نارگیل و گردو و پودر کاکائو هست را داخل مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط میکنیم .

بعد از میکس کردن در لیوان ریخته و بستنی را روی آن میزاریم و با گردوی خرد شده تزئین میکنیم .

نکته :

میتونین مقدار دارچین را به دلخواه تغییر بدین .

اگر دوست داشتین میتونیم ۱ قاشق شکر هم اضافه کنین اما به نظر من وقتی بستنی رو با این معجون مخلوط میکنی واقعا عالی میشه .

مقدار پودر کاکائو هم بستگی به خودتون داره اگر تلخ دوست دارین بیشتر و اگر شیرین دوست دارین کمتر بریزین .

 

منبع :نیلوفر۲۷

کیک با ماکروفر

 

 تا جایی که شنیدم توی ماکرو همه جور کیکی می‌شه پخت ماکرو من سولار دم هستش و خودش دکمه کیک داره

من اینبار اینطوری درست کردم ... 


مواد لازم:
4 عدد تخم مرغ
4 قاشق غذا خوری سرپر آرد
4 قاشق شکر
وانیل کمی
بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری


سفیده و زرده رو جدا کردم سفیده رو اینقدر زدم که از ظرف نریزه بعدشم زرده رو با شکر اینقدر زدم که کرم رنگ شد بعد کم کم آرد رو اضافه کردم و بعدشم که سفیده رو ریختم و یه هم کوچولو زدم و بعدشم انداختمش تو ماکروفر و دکمه کیک رو زدم خودش 35 دقیقه تعریف کرد
آها ظرفش پیرکس بود که تهش رو کاغذ روغنی انداختم

منبع :مامی سایت

کباب چوبی مرغ

کباب چوبی مرغ

مواد لازم :

سینه مرغ دو عدد ( بسته به تعداد نفرات )

پیاز سه عدد متوسط

فلفل دلمه ای رنگی دو - سه عدد

آبلیمو نصف فنجان

روغن زیتون یا مایع یک فنجان

سس خردل دو قاشق غذا خوری

سس کچاپ سه - چهار قاشق غذاخوری

سس سویا سه قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

زعفران دم کشیده نصف فنجان

نمک - زردچوبه - فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه :

مرغها رو به صورت مکعبی و یکدست خرد کنید.

کباب چوبی

یکی از پیازها رو همراه با چند خلال فلفل دلمه ای خرد کنید و با  آبلیمو و دو قاشق غذا خوری روغن زیتون و زردچوبه و نمک و فلفل و سس خردل و کچاپ مخلوط کنید.

کباب چوبی

تکه های مرغ رو داخل این مواد بخوابونید و چند ساعتی صبر کنید ( حداقل یک ساعت )

سیخ های چوبی رو کمی در آب گرم خیس کنید.

فلفل دلمه ای ها و باقی پیازها رو هم به صورت مربع های یک اندازه خرد کنید.

کباب چوبی با مرغ

 مرغها رو از مواد جدا کرده و به صورتی که در شکل می بینید ( یکی درمیان )به سیخ بکشید.

کباب چوبی

در یک ظرف گود رب گوجه فرنگی رو همراه با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و هم بزنید . دو سه قاشق از آب موادی که مرغها رو در اون خوابونده بودید به رب اضافه کنید .

سس سویا و نمک و فلفل رو هم همراه با روغن مایع اضافه کنید .

سیخ ها رو در تابه ی مناسبی بچینید و زعفران دم کشیده رو روی مرغها بریزید و در آخر هم سسی که آماده کردید رو داخل تابه بریزید

کباب چوبی

در ابتدا درب تابه رو بگذارید تا آب سس بجوشه و بعد از اون به صورت در باز اجازه بدید آب سس کشیده بشه و در انتها کمی مرغها سرخ بشن.

کباب چوبی با مرغ

نوش جان

** نکته ها **

به دلخواه می تونید از تکه های قارچ و گوجه ... هم استفاده کنید .

من گوجه ها رو جداگونه پختم چون در اثر حرارت له میشه و یه جورایی از بین میره.

همیشه قبل از استفاده از سیخ های چوبی کمی اونها رو خیس کنید تا احیاناْ در فر و ... آتیش نگیرند.

می تونید انواع ادویه ها رو به هر دو سس اضافه کنید . این کاملاْ سلیقه ایه . این روش که خیلی خوشمزه بود . اگر روشهای دیگه رو هم امتحان کردید حتماْ بهم بگید.

 منبع :اشپزخونه ی ما