پیتـــــــــــــزا

مواد لازم:

خمیر پیتزای آماده: 2 عدد

سس گوچه فرنگی: به مقدار دلخواه

پنیر پیتزا: 2 بسته

قارچ: 250 گرم

فلفل دلمه ای: 1 عدد

ژامبون مرغ: 200 گرم

سوسیس: 2 عدد

پیاز: 1 عدد متوسط


طرز تهیه:

ژامبون و سوسیس و قارچ و پیاز و فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.

سپس سس گوجه فرنگی را تمام سطح  خمیر بمالید

و در مرحله بعد مقداری پنیر پیتزا بریزید روی خمیر

مواد خرد شده را اضافه کنید و در آخر تمام پنیر باقیمانده را بریزید.

فر را از قبل به مدت 10 دقیقه گرم کنید سپس با درجه 160 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید و به مدت 5 دقیقه هم از بالا حرارت دهید و بعد هم نوش جان

منبع :سفره رنگین کمان

باقلوا لقمه ای

باقلوا

طرز تهیه :

ـ زرده تخم مرغ ۲ عدد

ـ روغن مایع ۳ قاشق غذا خوری

ـ شیر ۱ استکان کوچک

ـ پکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری

ـ آرد سفید به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد ( تقریباْ ۲ لیوان )

مواد لازم برای مایه وسط باقلوا :

ـ پودر مغز پسته یا بادام یا گردو و یا مخلوطی از این مغزها ۱ لیوان

ـ پودر قند ۱ لیوان 

ـ  پودر تخم گشنیز و هل و دارچین ۱ قاشق غذا خوری  

مواد لازم برای شهد باقلوا:

ـ شکر ۱ لیوان

ـ مخلوط آب و گلاب ۱ لیوان

طرز تهیه :

زرده تخم مرغ را با شیر و روغن مایع بهم بزنید .  پکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کرده به آن اضافه کنید خوب ورز دهید . به اندازه ای آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد . خمیر را به مدت چهار ساعت در نایلکس بریزید تا ور بیاید.

مغز ها را با پودر قند مخلوط کنید وبه آن تخم گشنیز و هل و دارچین اضافه کنید وبا چند قاشق گلاب آن را مرطوب کنید تا چسبنده شود .

وقتی خمیر ور آمد گلوله هایی به اندازه یک فندق بردارید وبه بزرگی یک سکه پنجاه تومانی با وردنه پهن کنید و مقداری از مایه را وسط خمیر بگذارید و از دو طرف دو لبه آنرا روی هم بیاورید و دو طرف دیگر را از بالا به هم رسانده و دور هم بپیچانید مثل بقچه آن را جمع کنید وسر آن را در روغن بزنید ودر سینی فری که کف آن چرب شده بچینید و در حرارت ۳۰۰  درجه به مدت  ۱۵ الی۲۰ دقیقه بگذارید اگر میخواهید روی باقلوا برشته شود نیمی از مدت را از گرمکن فر استفاده کنید یعنی ۱۰ دقیقه در فر و۱۰ دقیقه در گرمکن فر با همان حرارت بگذارید هر موقع رویش طلایی شد حرارت را خاموش کنید و از فر خارج کنید وقتی باقلوا سرد شد شربتی را که با شکر و گلاب و آب تهیه کرده اید بیندازید تا شهد جذب باقلوا شود .

( من بعد از در آوردن از فر با برس روی باقلوا زعفران دم کرده زدم وبعد در شهد انداختم اگر دوست دارید قشنگتر و معطر تر شود شما هم این کار را انجام دهید )

باقلوا

رول گردو و خرما

مواد لازم :

ـ خرمای نسبتاْ سفت چرخ شده ۱ کیلو

ـ گردوی مولینکس شده ۱ لیوان

ـ پودر قند ۵/۰ لیوان

ـ پودر هل و گشنیز ۱ قاشق غذا خوری

ـ کره ۱۵۰ گرم

ـ آرد سفید ۲ لیوان

ـ گلاب ۳ قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

خرما را شسته وهسته خرما را بگیرید و دوبارآن را چرخ کنید و در یخچال گذاشته تا سرد شود. آرد را روی حرارت کم به مدت یک ربع ساعت تفت دهید و بعد کره اضافه کنید و یک ربع ساعت دیگر آنرا تفت دهید و به آن پودر قند ،پودر هل و گشنیزو گردو را اضافه کنید باز هم با حرارت کم تفت دهید و گلاب اضافه کنید . اگر مایه شکل خمیری به خود نگرفته بود آنقدر به آن کره اضافه کنید تا شکل خمیری به خود بگیرد و حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا سرد شود.

کف نایلونی را چرب کنید و خرما را به صورت لوله ای در آورده و اطراف آن را کمی چرب کنید تا به دست و نایلون نچسبد و با وردنه آنرا به قطر نیم سانتیمتر باز کنید و روی آن را با مخلوط آرد و گردو باز هم به قطر نیم سانتیمتر میپوشانیم وبه مدت یک ساعت در یخچال میگذاریم . بعد از یک ساعت از یخچال در آورید و آنرا رول کنید و دوباره در یخچال به مدت طولانی تری گذاشته و بعد آنرا برش دهید سعی کنید هنگام برش لبه کارد چرب باشد .

رول خرما وگردو

رول خرما و گردو

رول خرما وگردو

منبع : آشپزی رنگین

ماهی شکم پر

مواد لازم:

ماهی درشت ماده=یک عدد
سبزی(ترخان-نعناع-گشنیز)=نیم کیلو
گردوی چرخ شده=250 گرم
زرشک=نیم پیمانه
روغن زیتون=نیم پیمانه
آب لیمو=نیم پیمانه
سس قرمز یا سس گوجه فرنگی=1 پیمانه
نمک و فلفل=به مقدار کافی

طرز تهیه:
شکم ماهی را شکاف کوچکی می دهیم، سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با پیاز داغ کمی سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به آن می زنیم، گردو و زرشک را داخل این مایه می ریزیم و ظرف را از روی آتش برمی داریم و شکم ماهی را با مایه فوق پر می کنیم، بعد ته سینی را کمی چرب می کنیم و ماهی را به همان حالتی که در آب شنا می کند در سینی فر قرار می دهیم و با حرارت 400 درجه در فر قرار می دهیم و بعد از یک ربع بیرون می آوریم پوست آنرا می کنیم و روغن زیتون و آبلیمو و نمک وفلفل را مخلوط می کنیم و به ماهی می زنیم و در حدود یک ساعت ماهی را طبخ می کنیم؛ وقتی پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج می کنیم و از سینی بر می داریم و در دیس قرار می دهیم و اطراف آنرا با جعفری و حلقه های لیمو تزئین می کنیم، مقداری از سس را روی ماهی می دهیم و بقیه را در سس خوری بر روی میز می بریم. ممکن است با یک نخ و سوزن دم ماهی را به دهانش وصل کنیم که بشکل دایره در بیاید و بعد طبخ کنیم که به آن شمالیها گرد پیچ می گویند.

** من زرشک و گردوی بیشتری استفاده می کنم. روغن کمتر و سس گوجه فرنگی اصلا. البته بستگی به مزاج خودتون داره  

ســـــــــــالاد پیازچــــــــــــــــــه

مواد لازم:

- پيازچه خرد شده نيم‌كيلوگرم
- خيارشور 250 گرم
- سيب‌زميني پخته و نگيني خردشده یک ونیم كيلوگرم
- سس مايونز، نمك و فلفل به ميزان لازم

salad-piazcheh_400

 

 

طرز تهيه :
سيب‌زميني را با خيارشور، پيازچه، فلفل و سس مخلوط كرده در يخچال قرار مي‌دهيم. پس از گذشت يك ساعت آن را براي سرو كردن از يخچال خارج مي‌كني

سالاد یونانی

ین سالاد جرو خوشمزه ترین سالادای سرده اگه از طعم سیر خوشتون میاد حتما امتحان کنین
من برا این مقدار سالاد 3 تا سیب زمینی متوسط و یه سینه درسته مرغ پخته شده و نصف لیوان ماست و نصف لیوان خامه و پیازچه و شوید خردشده و 2 حبه سیر و خیار شور استفاده کردم به این صورت که
سیب زمینی پخته شده روبه صورت نگینی ریز خرد کردم و با ماست و سس مایونز و سیر و نمک و فلفل قاطی کردم و برا طعم گیری توی یخچال گذاشتم تو این فاصله مرغ پخته شده رو نگینی ریز خرد کردم و شوید رو ریز خرد کردم و قسمتای سفید پیازچه رو هم ریز خرد کردم و خیار شورا رو خرد کرده و به سیب زمینیا اضافه کردم و خوب هم زدم(مقدار شوید و پیازچه و خیارشور بستگی به خودتون داره میتونین کمکم اضافه کنین تا طعم دلخواهتونو درست کنین)
برا فرم دهی قالب برگا رو با کیسه فریزر پوشوندم و مایه سالاد رو توش ریختم و با قاشق کاملا صافش کردم برا وسط گل هم از یه پیاله استفاده کردم و بقیه مایه رو هم ته ظرفیکه میخواستم سرو کنم صاف کردم و همه رو به مدت 2 ساعت تو یخچال گذاشتم بعد قالبا رو به ترتیب توی ظرف برگردونم و کیسه ها رو ور داشتم و رو ی گل برگا رو سس مایونز زدم برا زنبورا هم از زیتون سبز و سیاه استفاده کردم(ایده از نت بود) زیتونا رو به ضخامتیکه تو عکس معلومه برش زدم و جاشون با هم عوض کردم برا سر زنبورا از نخود فرنگی برا بالا از ترپ و برا شاخکا از شوید استفاده کردم و سطح خالی ظرف رو با شوید خرد شده پوشوندم
نکته برا اینکه سالادتون خوشمزه تر شه میتونین از روز قبل درستش کنین

خوراک تن ماهی و قارچ

واد لازم :
تن ماهی : یک عدد ( با روغن زیتون یا کنجد باشه بهتره )
قارچ : مقداری
فلفل دلمه : نصف یک عدد
گوجه : 2 عدد
پیاز : 1 عدد

پیاز رو خلال یا ریز خرد کنید...گوجه رو پوست بگیرید و ریز خرد کنید...قارچ هم که اسلایس شده...

پیاز رو در روغن تن ماهی سرخ کنید و زردچوبه بزنید...گوجه ها رو اضافه کنید و سرخ کنید تا نرم بشن...فلفل دلمه و قارچ رو اضافه کرده...کمی تفت بدید تا فلفلا نرم بشن...تن ماهی رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشن...همین...خیلی سریع و خیلی خوشمزه...


منبع :مامی سایت

تارت موز و اناناس



مواد لازم :

 

کره= 120  گرم
پودر قند= 60 گرم
آرد= 200 گرم
زرده تخم مرغ= 1 عدد
وانیل= یک چهارم قاشق چای خوری
نمک= یک هشتم قاشق چای خوری

کره و پودر قند را بزنید تا نرم و لطیف شود. سپس زرده تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و باز هم بزنید تا مواد کاملاً سفید و پفکی شود. سپس آرد و نمک را اضافه نمایید و آرام مخلوط کنید. بهتر است با سرانگشت خمیر را مخلوط کنید تا روغن نیندازد.
خمیر را در کیسه فریزر قرار دهید و بگذارید یک ساعت در جای خنک بماند و استراحت کند.

قالب مخصوص تارت را چرب کنید.
سپس خمیر را به طور یکنواخت در قالب، پهن کنید، به طوری که خمیر دیواره های قالب را نیز بپوشاند.
سپس با چنگال روی خمیر را چند سوراخ بزنید و قالب را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت 180درجه سانتیگراد گرم کرده اید، به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خمیر بپزد.
سپس از فر بیرون آورید و بگذارید تا سرد شود.


مواد لازم برای کرم پاتیسیر(کرم داخل تارت) :

آرد ذرت= 100 گرم
شکر= 150 گرم
زرده تخم مرغ= 3 عدد
شیر= نیم لیتر
کره= 80 گرم
وانیل= یک چهارم قاشق چای خوری

 

برای تزیین روی تارت :

ژله مورد نظر ( من آناناس استفاده کردم)


زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل خوب بزنید تا سفید شود. شیر و آرد ذرت را مخلوط نمایید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی غلیظ شود. سپس زرده تخم مرغ و شکر زده شده را به تدریج به آرد و شیر اضافه کنید و کمی روی حرارت هم بزنید تا کاملاً غلیظ شود. در آخر کره را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و بگذارید تا سرد شود.
داخل تارت را با کرم بپوشانید .
روی تارت رو می تونید با طعم دلخواهتون پر کنید که میتونه شامل میوه ها و کمپوتها باشه که من از موز و آناناس استفاده کردم...در انتها هم روی تارت ژله ی آناناسی که حدودا یه ساعت توی یخچال مونده بود و حالت سفیده تخم مرغ ( از نظر غلظت ) به خودش گرفته بود ریختم...

 منبع : بر سر خوان هنر

مربای سیب

 

مربای سیب


مواد لازم :
سیب یک کیلو
شکر یک کیلو و اگر سیب هاتون شیرین بود تا 750 گرم می تونید مقدار شکر رو کاهش بدید.
آبلیمو دو - سه قاشق چای خوری
گلاب نصف فنجان

طرز تهیه :
سیب ها رو پوست بگیرید و به قطعات مناسب خرد کنید .

مربای سیب


اونها رو در ظرف بریزید و بگذارید آب داخل ظرف بجوشه و سیب ها کمی بپزه ( نه اونقدری که له بشه )
سیب ها رو از ظرف خارج کنید و شکر رو داخل آب سیب باقی مونده در ظرف بریزید و هم بزنید تا شکر حل بشه . البته داغی آب کمک زیادی به حل شکر داره .
بعد از این که دوباره آب جوشید بعد از 5 دقیقه ، چند بار جوش خوردن ،  سیب ها رو دوباره به ظرف برگردونید و حالا صبر کنید تا شیره قوام بیاد و در آخر کار آبلیمو و گلاب رو اضافه کنید .
بعد از آماده شدن مربا زیر ظرف رو خاموش کنید و صبر کنید مربا خنک بشه و بعد اون رو به ظرف شیشه ای منتقل کنید و در یخچال نگهداری کنید.

نوش جان

**نکته ها **
پختن مربا در ظروف مسی از قدیم الایام معروف بوده به رنگ و لعاب خاص و این که مربا مشکل شکرک زدن پیدا نمیکنه .
اگر ظرف مسی در دسترس نداشتید می تونید از ظروف لعابی استفاده کنید . ( به جز مربای به )
در طول پخت درب ظرف رو نگذارید.
می تونید به جای آبلیمو از یک چهارم قاشق چایخوری جوهر لیمو استفاده کنید.
برای پخت این مربا من از سیب زرد استفاده کردم.
در ضمن می تونید اصلاً سیب ها رو خرد نکنید و به صورت درسته مربا رو درست کنید

خوراک ماهیچه

خوراک ماهیچه

مواد لازم :

گوشت ماهیچه گوسفندی با استخوان نیم کیلو ( یا به تعداد نفرات و دلخواه )

برگ بو یک برگ

سیر یک حبه

پیاز دو عدد متوسط

رب گوجه فرنگی دو - سه قاشق غذا خوری

زعفران دم کرده نصف استکان

چوب دارچین یک عدد کوچک

نمک- فلفل - زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه :

گوشت رو به قطعات مناسب خرد کنید

ماهیچه گوسفندی

و همراه با یک عدد برگ بو و یک حبه سیر و یک عدد پیاز خرد شده به قطعات بزرگ و آب بگذارید بپزه .

ماهیچه گوسفندی

بعد از پختن گوشت که حدود یک تا دو ساعت زمان میبره . اونها رو از آب خارج کرده و نمک میزنیم و کنار میگذاریم تا کمی مزه دار بشه . حدود دو لیوان آب باقی مونده رو هم از صافی رد میکنیم و برگ بو و پیازها و سیر رو دور میریزیم و آب گوشت رو هم کنار میگذاریم .

یک عدد پیاز باقی مونده رو به صورت کبریتی خرد میکنیم و با زردچوبه سرخ میکنیم .

خوراک ماهیچه

گوشتها رو اضافه میکنیم و سرخشون میکنیم و در آخر هم رب رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا بوی خامی رب گرفته بشه .

خوراک ماهیچه

آب گوشت  رو همراه با چوب دارچین به خوراک اضافه می کنیم و زمان میدیم تا کمی آب گوشت کشیده بشه و خوراکمون مزه دار بشه.

نوش جان

** نکته ها **

اول از همه تجربه ی این خوراک رو به همه دوستای عزیزم پیشنهاد میکنم چون خیلی خوش خوراک و خوشمزه بود.

این خوراک رو می تونید همراه با شویدباقلا پلو و یا برنج ساده و زعفرونی میل کنید.

اگر خواستید این خوراک رو به صورت مجلسی و برای مهمانی تهیه کنید بهتره از قطعات گوشت بیشتری  استفاده کنید .

پیاز اول نیازی به سرخ کردن نداره و می تونید خردش کنید چون از صافی رد میشه و دور ریخته میشه . میتونید درسته هم استفاده کنید که من پیشنهاد میکنم خرد کنید .

هیچ وقت به میزان ربی که در مواد لازم گفته میشه توجه نکنید . چون امکان داره من از یک قاشق رب استفاده کنم که خوشرنگه ولی رب شما تا سه قاشق هم اون رنگ رو نداشته باشه و یا بالعکس!

موقع سرو می تونید آب خوراک رو جداگانه در ظرف مخصوص بریزید.




منبع :اشپزخونه ی ما

شیرینی دونات

دونات

مواد لازم :
آرد سه صفر نيم کيلو
شکر 200 گرم
شير يک ليوان
تخم مرغ دو عدد - اگر کوچک بود سه عدد -
کره 100 گرم
نمک يک چهارم قاشق چاي خوري
پودر خمير ترش دو قاشق غذاخوري
وانيل يک چهارم قاشق چاي خوري
روغن مايع به ميزان لازم
پودر قند براي تزئين به ميزان لازم


طرز تهيه :

همه ي مواد لازم رو دو - سه ساعت قبل از تهيه شيريني در هواي باز آشپزخونه قرار بديد تا به دماي محيط برسن.

دونات


آرد رو سه - چهار بار الک کنيد و کنار بگذاريد . شکر و پودر خمير ترش و وانيل رو مخلوط کنيد . يک کاسه بزرگتر از  کل حجم مواد رو انتخاب کنيد و دورش رو با يک حوله اي که با آب گرم مرطوب کرديد بپوشونيد.
تخم مرغها رو يکي يکي داخل مواد بشکونيد و با همزن دستي هم بزنيد تا کاملاً مخلوط بشن

دونات

و بعد شير رو اضافه کنيد. کره ي آب شده رو هم اضافه کنيد و مواد رو اونقدر با همزن بزنيد تا شکر و بقيه مواد خشک ذوب بشن.

دونات


وقتي مايع يکدست شد يک الک روي کاسه بگذاريد و آرد رو کم کم اضافه کنيدو با يک قاشق آرد رو به خورد مايع بديد .

دونات

 

بعد از اين که کمي شکل خمير گرفت مي تونيد با دستتون ورز بديد.
اونقدر خميررو ورز بديد تا يکدست بشه و به دست نچسبه . مي تونيد خمير رو به جاي ورز دادن بکوبيد .
خمير رو داخل کاسه بگذاريد و يک حوله ي نمدار روش بکشيد و سه ساعت زمان بديد تا خمير استراحت کنه .

دونات


در طي اين مدت مي تونيد خمير رو چند باري ورز بديد .
يک تخته کار مناسب انتخاب کنيد و روش رو با کمي روغن مايع چرب کنيد .
خمير رو با وردنه به قطر يک سانتي متر باز کنيد و با قالب هاي مخصوص دونات و يا کاتر ميان تهي قالب بزنيد.
و يا مثل من با دهانه ي استکان قالب بزنيد و وسطش رو هم با يک قالب شيريني نخودچي برداريد تا سوراخ بشه .

دونات


براي سرخ کردن دونات بهتره يک قابلمه ي کوچيک انتخاب کنيد تا نصفه روغن مايع بريزيد و با حرارت متوسط صبر کنيد تا داغ بشه .
دونات ها رو يکي يکي داخل روغن بندازيد و صبر کنيد تا طلايي بشن . مي تونيد با چنگال دونات ها رو داخل روغن داغ نگه داريد تا يکدست سرخ بشن .
يک سبد فلزي رو روي يک سيني قرار بديد و دونات هاي سرخ شده رو داخل سبد بريزيد تا روغن اضافي شون گرفته بشه.

دونات


دونات ها رو داخل پودر قند بغلتونيد و در ظرف مورد نظر بچينيد .
نوش جان

** نکته ها **
وانيل براي از بين بردن بوي تخم مرغ در شيريني استفاده ميشه .

شير رو مي تونيد قبل از استفاده بجوشونيد و به صورت ولرم در مواد اوليه استفاده کنيد.

حوله ي مرطوب گرم براي کنترل دماي کاسه است.

حجم خمير بعد از استراحت تقريباً دو برابر ميشه.

براي تزئين دونات ها از شکلات کاکائويي يا شيري هم ميتونيد استفاده کنيد و بعد با ترافلهاي رنگي و يا پودر پسته و بادام ..

بعد از تهيه دونات ها رو در ظرف در بسته نگهداري کنيد .


شکلات تلخ موزاییکی

 

مواد لازم :

_روغن جامد يا كره اي كه دوغ آنرا گرفته باشيد 0/5 ليوان ( نيم ليوان )

_شكر ساييده شده نرم 1 ليوان

_پودر كاكائو 1/5 ليوان ( يك و نيم ليوان )

_ مغز گردو و پسته و بادام و .... 1 ليوان

طرز تهيه :

اگر از كره استفاده ميكنيد روي حرارت ملايم بگذاريد و دوغ آن را جدا كنيد بعد كاكائو را اضافه كنيد

 و مدام به هم بزنيدتا زماني كه مزه خام كاكائو از بين برود بعد ظرف را به روش بن ماري روي

 ( يك ظرف آب در حال جوش ) بگذاريد و شكر سائيده شده را در آن بريزيد و به مدت 10 دقيقه

آنرا به هم بزنيد در اين زمان شكر كاملاً حل شده و شكلات آماده است . اگر قالب شكلات داريد

 ميتوانيد در قالب بريزيد ويا كف يك سيني را با چند قطره روغن چرب كرده و كاكائو را در سيني

 ريخته و به قطر 3 ميليمتر سطح آنرا صاف كنيد و بعد مغزها را روي آن به صورت يكنواخت روي

 آن بريزيد و بعد آن را در يخچال گذاشته و بعد از سرد شدن برش دهيد و در ظرف شكلات خوري

بگذاريد. ميتوانيد فقط از يك نوع مغز استفاده كنيد براي مثال روي آنرا فقط پسته خرد شده بريزيد

 و يا فقط از گردو استفاده كنيد در اين تصوير من از خلال پسته و خلال بادام و گردوي خرد شده

 استفاده كردم

منبع :اشپزی رنگین

 

ژله کـــــــــــــــــاور

مواد لازم

- آب 1 لیتر

- شکر 800 گرم

- پودر ژلاتین 3 قاشق سوپخوری پر معادل 20 گرم

- پودر آگار 1 قاشق چایخوری

- جوهر لیمو 4/1 قاشق چایخوری

- رنگ و اسانس دلخواه

 طرز تهیه

آب و شکر، پودر ژلاتین و آگار را با هم مخلوط نموده (یک مقدار از شکر حتماً باید با گاروژلاتین مخلوط شود.) جوهر لیمو را اضافه نموده. این مواد حتماً باید 25 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.دور ظرف را باید مرتب با قلم مو مرطوب کرد بعد از سرد شدن مدت 12 تا 24 ساعت داخل یخچال بماند از تنظیف رد نموده ، رنگ و اسانس را اضافه می نمائیم.

تزیین کیک وژله

این هم یک نوع دیگه تزئین کیک با ژله

قبل از ریختن مواد کیک در قالب مستطیل یک قالب گرد رو وسط اون قرار می دهیم و بعد مواد کیک رو توی قالب می ریزیم



بعد از پخت کیک و خارج کردن از قالب ژله رو در قالب گرد درست کرده

بعد از بستن از قالب خارج می کنیم و توی حفره کیک می ذاریم و ...




 

 

تزیین کیک ژله ای

خوب بريم سر تزئين كيك ژله ای






اول اينكه براي تزئين كيك باران از همون خامه هاي ليتري استفاده كردم اينهاش






كار باهاش خيلي راحت بود 12 ساعت توي يخچال مي ذاريد و بعد مي زنيدش 1 دقيقه هم نشد

كه فرم گرفت.البته به خوشمزگي خامه هاي معمولي نبود(خامه هاي خونگي منظورمه از خامه هاي قنادي خيلي بهتر بود)


من يك كيك بزرگ و يك كيك كوچك درست كردم طبق صحبت هاي قبلي لاي هر كيك رو خامه و

 مخلفات گذاشتم و دو تا كيك رو روي هم گذاشتم.


روي كيك ها رو با خامه آستر كشي كردم و بعد دور كيك بالايي رو با فويل پوشوندم.







روي خامه چند تا شكلات سنگي ريختم




بعد طبق دستوري كه گفتم ژله رو درست كردم و روي كيك ريختم.(من چون به فرم موج ژله
 احتياج داشتم گذاشتم ژله از حالت سفيده سفت تر شد و بعد ريختم)
اردك هاي حمام رو روش گذاشتم(كلي شستمش به خدا!!!!!!)











بعد گذاشتم توي يخچال تا خودش رو گرفت.فويل رو با احتياط جدا كردم(اول كناره هاش رو با نوك چاقو از ژله جدا كردم)
و دور تا دورش رو با چوب شور شيرين !!!!!!!پوشوندم(چوب شيرين !همونايي كه وسطش كره بادوم زمينيه جديدا توي همه مغازه ها هست)






بعد روي كيك زيري رو با پودر نارگيل كه با رنگ خوراكي سبز كرده بودم پوشوندم و دور كيك زيري رو هم خورده بيسكويت ( بيسكويت شكلاتي ) چسبوندم .


 

******************

براي درست كردن كيك با رويه ژله بايد اين نكات رو به خاطر داشته باشيد

ژله اي كه براي رويه كيك استفاده مي شه بايد غليظ تر از ژله معمولي باشد .به اين دليل بايد يا از مقدار آب كمتري استفاده كنيم يا مقداري ژلاتين حل شده را به مايه اضافه مي كنيم
براي اينكه ژله از دور كيك نريزد بايد پوششي دور كيك داشته باشيم كه به اين منظور از وسايل مختلفي استفاده مي كنيم
بعد از پخت كيك و سرد شدن آن رويه كيك را با آستري از خامه فرم گرفته پوشش مي دهيم تا از نفوذ ژله به درون كيك جلوگيري كنيم.

بعد كيك را در يخچال و يا براي گرفتن نتيجه بهتر در فريزر قرار مي دهيم.
به اين ترتيب سرد شدن خامه روي كيك باعث مي شه كه ژله سريعتر ببنده و به داخل كيك نفوذ نكنه


حالا مي رسيم به پوشش دور كيك براي اين كار از چند روش مي تونيم استفاده كنيم اولين روش زدن شكوفه با خامه فرم گرفته دور تا دور لبه كيك است اين كار احتياج به مهارت دارد وشكوفه ها بايد طوري كنار هم زده شه كه از ريختن ژله به بيرون جلوگيري كنه.

روش ديگه استفاده از قالب كمربنديه كه اين روش هم مشكلات مخصوص به خودش رو داره چون معمولا بعد از سرد شدن كيك و خوابيدن پف آن تا قسمتي .بعد از قرار دادن كيك در قالب كمربندي كيك از كناره هاي قالب كمي فاصله داره ومي شه كيك رو توي قالب بزرگتر درست كنيد و بعد با بريدن كناره ها اون رو به اندازه يك قالب كمربندي كوچمتر در بياريد بعد توي قالب بذاريد و روش رو ژله بريزيد

راحت ترين راه استفاده از رينگ است رينگ وسيله اي است كه باي تهيه دسر و...ازش استفاده مي شه يه وسلله استوانه اي شكل كه به راحتي تغيير اندازه مي ده اون رو دور كيك ثابت مي كنيم و ژله رو روي كيك مي ريزيم

از اونجايي كه همه اين وسيله رو ندارن از روش هاي ديگه اي هم مي شه استفاده كرد

كاغذ روغني:بعد از اينكه دور و روي كيك رو خامه كشيديم و توي يخچال گذاشتيم كاغذ روغني رو برش مي ديم به اين صورت كه طول آن به اندازه دورتادور كيك(كمي بيشتر) و عرض آن كمي بيشتر از ارتفاع كيك باشه 3 لايه از اين كاغذ لازم داريم كه لبه هاش و با همون خامه كمي به هم مي چسبونيم و وقتي كيك رو از يخچال بيرون آورديم اين ديواره رو دور تا دور كيك مي چسبونيم بعد ژله را روي كيك مي ريزيم


اما.....................

روشي كه من استفاده كردم درست كردن يه ديواره به همين ترتيب و با استفاده از فويل آلومينيوم بود .فويل رو به صورت يك ديواره به دور تا دور كيك چسبوندم و با دست حسابي فيكسش كردم .

مايه ژله رو (غليظ تر)درست كردم توي يخچال گذاشتم تا به غلظت سفيده تخم مرغ رسيد بعد روي خامه روي كيك رو چند تا شكلات سنگي ريختم و مايه ژله رو با قاشق و آروم آروم روي كيك ريختم.شما مي تونيد براي روي كيك از انواع ميوه ها استفاده كنيد.ژله را حتما بايد با قاشق و آروم روي كيك بريزيد تا ميوه ها جا به جا نشه.
بعد كيك رو توي يخچال ميذاريد تا ببنده
از ژله بيرنگي كه خودتون با استفاده از پودر ژلاتين درست مي كنيد هم مي تونيد استفاده كنيد
اون پوششي كه توي قنادي ها روي تارت و كيك هاي ميوه اي هست آگار آگاره كه دستورش رو قبلا گفتم.براي براق شدن و تازه موندن ميوه ها .در دماي معمولي خونه هم جامده و آب نمي شه

کیک ژله ای

 

برای درست کردن این نوع کیک من از پودر کیک آماده وانیلی استفاده کردم.شما از هر نوع دیگر

 کیک می تونید استفاده کنید.

طبق دستور کیک رو آماده می کنیم و میذاریم خنک بشه .(کیک رو از قالب خارج نکنید  بهتره مدتی

 هم کیک رو توی یخچال قرار بدیم تا سرد بشه.بعد با یه وسیله مثلا دم قاشق چوبی توی کیک

حفره هایی ایجاد می کنیم

 

 

ژله رو هم طبق معمول و با آب کمتر (1.5 پیمانه) درست می کنیم و میذاریم خنک بشه
 
(کاملا سرد بشه اما سفت نشه)

بعد اون رو با قاشق روی سطح کیک می ریزیم .سعی می کنیم حفره ها رو پر کنیم.

کیک رو یکی دو ساعت در یخچال قرار می دیم تا ژله ببنده .بعد روی اون رو با خامه فرم گرفته
یا انواع کرم و میوه مورد نظر تزئین می کنیم


من این کیک رو با ژله آلبالو درست کردم برای تزئینش هم از سس آلبالو استفاده کردم که

دستورش می ذارم



نوش جان


 

منبع :مامی سایت