
مواد لازم :
آرد سه صفر نيم کيلو
شکر 200 گرم
شير يک ليوان
تخم مرغ دو عدد - اگر کوچک بود سه عدد -
کره 100 گرم
نمک يک چهارم قاشق چاي خوري
پودر خمير ترش دو قاشق غذاخوري
وانيل يک چهارم قاشق چاي خوري
روغن مايع به ميزان لازم
پودر قند براي تزئين به ميزان لازم
طرز تهيه :
همه ي مواد لازم رو دو - سه ساعت قبل از تهيه شيريني در هواي باز آشپزخونه قرار بديد تا به دماي محيط برسن.

آرد رو سه - چهار بار الک کنيد و کنار بگذاريد . شکر و پودر خمير ترش و وانيل رو مخلوط کنيد . يک کاسه بزرگتر از کل حجم مواد رو انتخاب کنيد و دورش رو با يک حوله اي که با آب گرم مرطوب کرديد بپوشونيد.
تخم مرغها رو يکي يکي داخل مواد بشکونيد و با همزن دستي هم بزنيد تا کاملاً مخلوط بشن

و بعد شير رو اضافه کنيد. کره ي آب شده رو هم اضافه کنيد و مواد رو اونقدر با همزن بزنيد تا شکر و بقيه مواد خشک ذوب بشن.

وقتي مايع يکدست شد يک الک روي کاسه بگذاريد و آرد رو کم کم اضافه کنيدو با يک قاشق آرد رو به خورد مايع بديد .

بعد از اين که کمي شکل خمير گرفت مي تونيد با دستتون ورز بديد.
اونقدر خميررو ورز بديد تا يکدست بشه و به دست نچسبه . مي تونيد خمير رو به جاي ورز دادن بکوبيد .
خمير رو داخل کاسه بگذاريد و يک حوله ي نمدار روش بکشيد و سه ساعت زمان بديد تا خمير استراحت کنه .

در طي اين مدت مي تونيد خمير رو چند باري ورز بديد .
يک تخته کار مناسب انتخاب کنيد و روش رو با کمي روغن مايع چرب کنيد .
خمير رو با وردنه به قطر يک سانتي متر باز کنيد و با قالب هاي مخصوص دونات و يا کاتر ميان تهي قالب بزنيد.
و يا مثل من با دهانه ي استکان قالب بزنيد و وسطش رو هم با يک قالب شيريني نخودچي برداريد تا سوراخ بشه .

براي سرخ کردن دونات بهتره يک قابلمه ي کوچيک انتخاب کنيد تا نصفه روغن مايع بريزيد و با حرارت متوسط صبر کنيد تا داغ بشه .
دونات ها رو يکي يکي داخل روغن بندازيد و صبر کنيد تا طلايي بشن . مي تونيد با چنگال دونات ها رو داخل روغن داغ نگه داريد تا يکدست سرخ بشن .
يک سبد فلزي رو روي يک سيني قرار بديد و دونات هاي سرخ شده رو داخل سبد بريزيد تا روغن اضافي شون گرفته بشه.

دونات ها رو داخل پودر قند بغلتونيد و در ظرف مورد نظر بچينيد .
نوش جان
** نکته ها **
وانيل براي از بين بردن بوي تخم مرغ در شيريني استفاده ميشه .
شير رو مي تونيد قبل از استفاده بجوشونيد و به صورت ولرم در مواد اوليه استفاده کنيد.
حوله ي مرطوب گرم براي کنترل دماي کاسه است.
حجم خمير بعد از استراحت تقريباً دو برابر ميشه.
براي تزئين دونات ها از شکلات کاکائويي يا شيري هم ميتونيد استفاده کنيد و بعد با ترافلهاي رنگي و يا پودر پسته و بادام ..
بعد از تهيه دونات ها رو در ظرف در بسته نگهداري کنيد .